LimburgActueel.beGenk pakt uit met 'astronomische' speelcirkel op Kattevennen

Genk pakt uit met 'astronomische' speelcirkel op Kattevennen

19 februari 2018 - Redactie - Toerisme - 3600

De vernieuwde speeltuin op Kattevennen zal klaar zijn op 28 maart. De plannen zien er alvast veelbelovend uit: geheel in lijn met de focus van Kattevennen op de kosmos, neemt de nieuwe speeltuin de vorm aan van een cirkel, de oervorm in de astronomie. Kosmisch speelplezier dus met een diameter van 25 meter. Daarmee komt het totaal aantal speeltuinen en tuintjes in Genk op 62 te liggen en is het speelruimtebeleid goed voor een totale investering van 1,3 miljoen euro sinds 2013.

Lees verder...

FC Limburg legt toppers vuur aan de schenen

FC Limburg legt toppers vuur aan de schenen

19 februari 2018 - Rony Maes - Sport - 0000

Zaterdagavond ging KRC Genk op het veld van leider Club Brugge verdiend een punt halen. Een dag eerder haalde STVV het van landskampioen Anderlecht met 1-0. Chuba Akpom scoorde het winnende doelpunt even voor de rust. Na de wedstrijd hadden we gesprekken met coach Jonas De Roeck van STVV en Pieter Gerkens van Anderlecht.

Lees verder...Jessa start met eerste Limburgse polikliniek seksuologie

Jessa start met eerste Limburgse polikliniek seksuologie

14 februari 2018 - Redactie - Wetenschap & Innovatie - 3500

Deze week start het Jessa Ziekenhuis in Hasselt met een polikliniek seksuologie, de eerste in zijn soort in onze provincie. Je kan er zowel individueel of als koppel terecht met hulpvragen rond seksualiteit, en dit in de breedste zin van het woord. Zo worden seksuele problemen binnen het ziekenhuis multidisciplinair aangepakt in samenwerking met de gynaecoloog, uroloog, ... om zo snel mogelijk tot oplossingen te komen. De polikliniek biedt een laagdrempelig alternatief voor privé- raadplegingen bij vrij gevestigde klinisch seksuologen.

Lees verder...

 Limburgse Bouwbarometer piekt

Limburgse Bouwbarometer piekt

14 februari 2018 - Redactie - Economie - 0000

De Limburgse bouwbarometer stijgt in het vierde kwartaal van 2017 tot 101,5 indexpunten. Dat is beste score sinds lange tijd. Het bouwbarometer-jaargemiddelde van 2017 ligt ook beduidend hoger dan het gemiddelde van de vorige jaren. De economie trekt aan, ook in de bouwsector. En de verwachtingen voor 2018 zijn hoog gespannen. Vooral het werkvolume zit goed, zeggen de Limburgse bouwondernemers. Enkel over het lage prijsniveau en de scherpe concurrentie zijn ze minder tevreden.

Lees verder...

Truiense richt coaching op voor nieuwe samengestelde gezinnen

Truiense richt coaching op voor nieuwe samengestelde gezinnen

14 februari 2018 - Redactie - Samenleving - 3800

In België bestaat 1 op de 5 gezinnen uit ouders waarvan minstens één al kinderen heeft uit een ander relatie. Een trend die alleen nog maar zal toenemen. Net als in de bedrijfswereld klikt het bij sommige van deze ‘teams’ wonderwel, anderen hebben nood aan een duwtje in de rug. “Met mijn eigen ervaring als (plus)mama én een stevige opleiding de afgelopen jaren wil ik nieuw samengestelde gezinnen trainen richting succes. Een niche binnen coaching die vandaag nog niet bestaat”, zegt Tine Delorge, zaakvoerder van de pas opgerichte coachingpraktijk Point of You.

Lees verder...

Modemuseum gaat op zoek naar de eeuwige jeugd

Modemuseum gaat op zoek naar de eeuwige jeugd

13 februari 2018 - Dominique Vreven - Cultuur - 3500

Het Modemuseum en het cultuurcentrum van Hasselt pakken uit met de tentoonstelling Forever YOUNG/YOUNG forever. Opzet is om modeliefhebbers, jongeren, ouders en kinderen aan te zetten tot reflectie over de invulling van concepten als identiteit, gender en jeugd in een modecontext. Historische kleding en hedendaagse catwalkcreaties in combinatie met film en fotografie illustreren dit fascinerende verhaal.

Lees verder...

KRC Genk wint en stelt nieuwe Algemeen Directeur voor

KRC Genk wint en stelt nieuwe Algemeen Directeur voor

13 februari 2018 - Rony Maes - Sport - 3600

KRC Genk boekte vrijdagavond tegen Zulte Waregem zijn derde thuiszege van het seizoen, maar de meeste aandacht ging toch naar het vertrek van Patrick Janssens en de aanstelling van Erik Gerits als nieuwe Algemeen Directeur. Vandaar interviews met speler Thomas Buffel van KRC Genk over de overwinning en met Erik Gerits over zijn nieuwe uitdaging.

Lees verder...Omstreden verkeerscirculatieplan Lanaken wordt aangepast

Omstreden verkeerscirculatieplan Lanaken wordt aangepast

13 februari 2018 - Redactie - Samenleving - 3620

Het schepencollege van Lanaken heeft op grond van een uitgebreide bevraging van bewoners en besprekingen met 3 adviesraden in een extra zitting beslist 3 belangrijke aanpassingen door te voeren in het verkeerscirculatieplan. De aanpassingen situeren zich in de Stationsstraat en rond de kerk. Lees er vandaag alles over bij LimburgActueel.

Lees verder...

Limburg.net lanceert meezinger voor duurzaam carnaval

Limburg.net lanceert meezinger voor duurzaam carnaval

13 februari 2018 - Redactie - Showbizz & Lifestyle - 0000

Nu het carnavalsseizoen is aangebroken betekent dit voor velen een jaarlijks hoogtepunt, en terecht. Carnaval is een echt volksfeest voor jong en oud. Maar carnaval betekent ook: tonnen vertrappelde snoepjes op straat, confetti in de riolering, plastic gadgets die her en der verspreid liggen. En dat is jammer. Met het carnavalslied 'Ruim op met carnaval' ijvert Limburg.net voor een properder carnaval.

Lees verder...

Het Poetsbureau overschrijdt kaap van 6.000 werknemers

Het Poetsbureau overschrijdt kaap van 6.000 werknemers

13 februari 2018 - Redactie - Economie - 0000

Het gaat goed met Het Poetsbureau. Zo goed zelfs dat niet alleen een forse uitbreiding van het personeelsbestand, maar ook een nieuw hoofdkantoor zich opdringt. Intussen heeft Vlaanderens grootste dienstenchequebedrijf de kaap van 6.000 werknemers overschreden en krijgt het nieuwe bedrijfsgebouw in Beringen vorm. De groeiambities voor 2018 werden zopas voorgesteld, samen met een eerste blik op het nieuwe kantoor.

Lees verder...

Gelko Hasselt thuis vernederd

Gelko Hasselt thuis vernederd

08 februari 2018 - Rony Maes - Sport - 3500

FS Gelko Hasselt, dat zich voor volgend seizoen versterkte met Joren Paulus van Celtic Houthalen, maakte de jongste weken niet zijn beste periode mee. De wedstrijd tegen Charleroi, waar in de heenronde nog met 1-6 werd gewonnen, bood de kans om zich te herpakken. Door de afwezigheid van de geschorsten Beslija en Dahbi en gebrek aan concentratie draaide het anders uit. Charleroi won met 2-7. We vroegen manager Theo Geladi van Gelko Hasselt om een reactie.

Lees verder...Belgische cardiologieprijs voor ZOL-onderzoeker Philippe Bertrand

Belgische cardiologieprijs voor ZOL-onderzoeker Philippe Bertrand

08 februari 2018 - Redactie - Wetenschap & Innovatie - 3600

UHasselt/ZOL-onderzoeker Philippe Bertrand ontving vandaag de prestigieuze Jacqueline Bernheim Prize. Die prijs, uitgereikt door de Belgische Foundation for Cardiac Surgery, bekroont onderzoek van beloftevolle jonge wetenschappers in het domein van onder meer de cardiologie. Het bekroonde onderzoek maakt deel uit van het Limburg Clinical Research Program (LCRP). Lees er meer over bij LimburgActueel.

Lees verder...

Bommelding in Hasselt berust op 'misverstand'

Bommelding in Hasselt berust op 'misverstand'

07 februari 2018 - Redactie - Actueel - 3500

Eerder deze week kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad het bericht binnen dat er zich mogelijks explosieven zouden bevinden in het KBC-kantoor aan de Gouverneur Verwilghensingel in Hasselt. De politiediensten namen het zekere voor het onzekere en kamden het gebouw uit met explosievenhonden.

Lees verder...

STVV stoot op efficient KV Kortrijk

STVV stoot op efficient KV Kortrijk

05 februari 2018 - Rony Maes - Sport - 3800

STVV miste zaterdag tegen KV Kortrijk een unieke kans om voor het slot van de kompetitie in een polepositie voor een Play off 1 plaats te starten. De thuisploeg kreeg wel de beste kansen, maar KV Kortrijk toonde zich efficiënter en won met 0-2. We vroegen Casper De Norre van STVV en Hannes Van Der Bruggen van KV Kortrijk van KV Kortrijk om een reactie.

Lees verder...Starbucks opent eerste Limburgse 'on the go' koffiecorner

Starbucks opent eerste Limburgse 'on the go' koffiecorner

05 februari 2018 - Redactie - Showbizz & Lifestyle - 3500

De studenten, docenten en gasten van UCLL's Campus Diepenbeek kunnen hun dag voortaan starten met een dampende kop koffie, thee of chocolademelk van Starbucks. Deze internationale keten opent er haar eerste on the go-concept in Limburg: een kleinere, zelfbedieningsversie van de populaire koffiebar.

Lees verder...

Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139