LimburgActueel.be
Ziek zijn zonder verplicht doktersbriefje moet kunnen!

Ziek zijn zonder verplicht doktersbriefje moet kunnen!

22 juni 2017 - Redactie - Politiek - 0000

De discussie om het doktersbriefje af te schaffen bij korte ziektes is terug in alle hevigheid losgebroken. Volgens Jan Spooren (N-VA) moet de discussie niet gaan om een verplichte collectieve afschaffing van het doktersbriefje voor gans België, maar wel over meer autonomie voor werkgever en werknemer om hierover afspraken te maken. De wetgeving laat dit immers vandaag al toe. Er is enkel de verplichting om de werkgever te informeren. "Het al dan niet vragen van een doktersbriefje is eigenlijk iets wat werkgever en werknemer al dan niet zelf kunnen overeenkomen, op bedrijfsniveau of op sectorniveau."

Lees verder...

"Limburg wordt onnodig in isolement geplaatst"

22 juni 2017 - Redactie - Actueel - 0000

Aan het fileleed op de E314 lijkt deze week maar geen einde te komen. Het verkeer van en naar Limburg zat meerdere malen potdicht door een hele hoop zware ongevallen. De daarbij komende hitte maakte het fileleed extra ondraaglijk. Bestuurders geraakten niet weg, waardoor wachten vaak de enige mogelijkheid was. Toen ook het wegdek op de E314 ter hoogte van Aarschot door de hitte omhoog kwam en er kort door de bocht gehandeld werd, kon Vlaams Parlementslid Lode Ceyssens niet anders dan reageren. “Wat hier ontbreekt, is een visie op lange én op korte termijn.”

Lees verder...Virga Jessefeesten verrassend anders met nieuwe expo

Virga Jessefeesten verrassend anders met nieuwe expo

22 juni 2017 - Dominique Vreven - Cultuur - 3500

Hasselt geraakt in de ban van de zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten. In het Stadsmus kan je alvast naar de expo Virga Yes Divers. Zes Hasselaren met verschillende culturele en levensbeschouwelijke achtergronden geven hun visie op de eeuwenoude traditie van de ommegangen en de feestelijkheden rond de Virga Jesse.

Lees verder...

Warm warmer warmst... ook voor onze huisdieren!

Warm warmer warmst... ook voor onze huisdieren!

21 juni 2017 - Redactie - Actueel - 0000

"Omdat de zomerdagen dit jaar al vroeg in het land zijn en nog meer hitte voorspeld wordt, willen we onze inwoners herinneren aan ons ‘hitteplan voor dieren", klinkt het bij de Provincie Limburg. Dieren hebben immers snel last van de warmte. Gelukkig kan je als baasje heel wat doen om de hitte draaglijk te maken voor je huisdier. "Wat voor mensen geldt, geldt eigenlijk ook voor dieren: zorg voor voldoende water en verkoeling, neem je dier niet mee in de auto op warme dagen en vermijd overbodige inspanningen” , zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Lees verder...

Auto wassen, gras sproeien en zwembad vullen VERBODEN

Auto wassen, gras sproeien en zwembad vullen VERBODEN

21 juni 2017 - Redactie - Actueel - 0000

Om watertekort door de aanhoudende droogte te voorkomen, neem de Vlaamse regering vanaf morgen maatregelen. Drinkwater mag niet meer 'verspild' worden aan het wassen van de auto, het vullen van je zwembad of besproeien van het gras. "Het verbruik van drinkwater is sinds de hittegolf met maar liefst 40 procent gestegen", weet minister Joke Schauvliege. "We moeten vooruitziend zijn. Het verbod is daarom afdwingbaar. Dat betekent dat er bij overtredingen processen-verbaal opgesteld worden."

Lees verder...

Genk maakt zich klaar voor gratis stadsfestival Genk on stage

Genk maakt zich klaar voor gratis stadsfestival Genk on stage

21 juni 2017 - Redactie - Cultuur - 3600

In Genk is de laatste rechte lijn richting Genk on stage ingezet. Het gratis stadsfestival ontvangt internationale headliners zoals Gogol Bordello (US) en Marky Ramone's Blitzkrieg (US), maar ook nationaal talent, waaronder Milow, Stan Van Samang, Meuris XL, SX en School is Cool. In totaal zullen meer dan 100 artiesten op de Genkse podia staan. Nieuw dit jaar zijn de herbruikbare GOS-bekers en een uitbreiding van zes naar acht podia. Genk on stage vindt dit weekend plaats op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni.

Lees verder...

Geen zwemplezier in Lummen wegens renovatie

Geen zwemplezier in Lummen wegens renovatie

21 juni 2017 - Redactie - Samenleving - 3560

Vanaf 1 juli 2017 is gemeentelijk zwembad Vijfsprong gesloten wegens ingrijpende renovatiewerken. Het zwembad dateert van 1973 en verschillende onderdelen zijn nog oorspronkelijk. Door het jarenlange gebruik vertoont het zwembad klassieke problemen als een versleten kuip, problemen met betrekking tot waterdichting en verouderde technieken.

Lees verder...

E314 voor de derde dag op rij in de strop

E314 voor de derde dag op rij in de strop

21 juni 2017 - Redactie - Actueel - 3630

Voor de derde dag op rij is het duffe ellende voor al wie over de E314 moet. Maandagvoormiddag kwam al een vrachtwagen in aanrijding met een botsabsorbeerder. Rond het middaguur ramde een andere vrachtwagen dan weer een dynamisch infobord. Dinsdagnamiddag vond een aanrijding tussen twee vrachtwagens plaats. Vanochtend vond wederom een zwaar ongeval plaats met drie vrachtwagens. Dit alles resulterend in files, zo ver als het oog reikt. De reistijd bedroeg in een mum van tijd 45 minuten extra, plus de Rijksweg richting Lanaken slibte helemaal dicht. Op de sociale media was het zuchten en kreunen geblazen bij menig Limburger: "only in Belgium...". 

Lees verder...

Wim Dries legt de eerste steen van McDonalds Genk

Wim Dries legt de eerste steen van McDonalds Genk

20 juni 2017 - Redactie - Economie - 3600

Vandaag werd de symbolische eerste steen van het McDonald’s restaurant in Genk gelegd in aanwezigheid van burgemeester Wim Dries, schepenen Angelo Bruno, Gianni Cacciatore, Lotte Trippaers en franchisenemer Jan Haenen. Het nieuwe restaurant is gelegen aan de Hasseltweg 47. Het opent in het najaar 2017 de deuren en zal een 40-tal mensen tewerkstellen. “We zijn op zoek naar enthousiaste medewerkers die in Genk de handen uit de mouwen willen steken. Bij de selectie van de nieuwe collega’s spelen ervaring, geslacht, leeftijd of herkomst van de kandidaten geen rol, maar wordt er vooral op een goede attitude en de motivatie van de kandidaten gelet."

Lees verder...

Vespa Club Hasselt haalt parels van onder het stof

Vespa Club Hasselt haalt parels van onder het stof

20 juni 2017 - Redactie - Cultuur - 3500

Op 2 juli haalt Classic Vespa Club Hasselt een aantal antieke parels van onder het stof. Die dag viert de vzw haar vijfjarig bestaan en dat doet ze door het organiseren van een groot feest op het Dusartplein. Zij verwachten zo'n 300 Vespisten die, elk apart of in kleine groepjes, een rondrit van ruim 70 kilometer zullen maken, om daarna terug te keren (vanaf 10u00) op het evenementenplein voor een welverdiende limoncello. "In onze club dateert de oudste Vespa van 1949. De jongste werd gebouwd in 2007."

Lees verder...

3,2 miljoen euro voor restauratie van openluchtmuseum Bokrijk

3,2 miljoen euro voor restauratie van openluchtmuseum Bokrijk

20 juni 2017 - Redactie - Toerisme - 3600

Vlaams minister-president Geert Bourgeois kent een premie van 3.285.265,19 euro toe aan de vzw Het domein Bokrijk voor de eerste restauratiefase van het onroerend erfgoed. In deze fase worden verschillende monumenten gerestaureerd, zoals twee windmolens, de kerk van Erpekom en enkele hoeves. "Deze subsidie past in de meerjarenovereenkomst die de vzw Het domein Bokrijk in 2016 sloot met de Vlaamse overheid voor de restauratie van het onroerend erfgoed van het openluchtmuseum", aldus minister-president Bourgeois. "5 restauratiefasen, gespreid over evenveel jaren, kunnen rekenen op een totale premie van 14,5 miljoen euro."

Lees verder...

Pieter Gerkens voor 4 seizoenen naar RSC Anderlecht

Pieter Gerkens voor 4 seizoenen naar RSC Anderlecht

19 juni 2017 - Rony Maes - Sport - 3800

STVV en RSC Anderlecht bereikten na weken onderhandelen een akkoord over de transfer van Pieter Gerkens. De 22 jarige middenvelder verlaat de Kanaries en gaat voor vier seizoenen aan de slag bij de landskampioen. Deze namiddag werd hij in Brussel voorgesteld als tweede zomertransfer na Sven Kums.

Lees verder...

FarmFun verlaagt werkstress met koeien

FarmFun verlaagt werkstress met koeien

19 juni 2017 - Redactie - Economie - 3950

Werkgevers die op een originele en efficiënte manier het teamgevoel in hun bedrijf willen versterken of hun medewerkers een uitlaatklep voor hun werkstress willen bieden, kunnen nu terecht bij FarmFun in Bocholt. Zaakvoerders Caroline en Patrick organiseren op en rond hun melkveebedrijf teambuildingactiviteiten. Zo kunnen professionals zich een dagje beestig amuseren in de leefwereld van de boerderij. Het doel? Teams beter laten communiceren, connecteren en cocoonen. Of in de FarmFun-terminologie: koe-mmuniceren, koe-nnecteren en koe-coonen.

Lees verder...

Nieuwe krachtige gemeente in Noord-Limburg op til

Nieuwe krachtige gemeente in Noord-Limburg op til

19 juni 2017 - Redactie - Actueel - 3910

Overpelt en Neerpelt hebben het voornemen te fusioneren. Dat is het voorstel dat voorgelegd zal worden op de extra gemeenteraadszittingen in beide gemeenten op maandag 26 juni aanstaande. Het gaat om een intentieverklaring. De fusie is een feit na een definitieve beslissing voor 31 december van dit jaar. En dan ontstaat er na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 op 1 januari 2019 een nieuwe krachtige gemeente in Noord-Limburg: een gemeente van 8360,5 ha met meer dan 3.2000 inwoners.

Lees verder...

The Bootleg Beatles komen naar Tongeren

The Bootleg Beatles komen naar Tongeren

16 juni 2017 - Dominique Vreven - Cultuur - 3700

In het seizoen 2017-2018 zal cultuurcentrum de VELINX in Tongeren zijn reputatie blijven waarmaken als dealer in fantasie, verbeelding, verstilling, verdieping, humor en verwondering. Daarvoor staan onder meer de legendarische Bootleg Beatles, de Limburgse pianist Wouter Dewit, een eigenzinnige Moddersday, Winter Tales en Retro Velinx garant.

Lees verder...

Limburg beleeft economische hoogdagen

Limburg beleeft economische hoogdagen

16 juni 2017 - Kris Pattyn - Economie - 0000

De kloof inzake werkloosheid met het Vlaams gemiddelde is volledig gedicht in Limburg. Dit is niet meer gebeurd sinds de sluiting van de mijnen! Zowel in Limburg als in Vlaanderen bedraagt de werkloosheidsgraad nu 6,7 procent. Na de sluiting van Ford Genk lag de werkloosheidsgraad in Limburg nog 1,1 procentpunt hoger dan die in Vlaanderen. Op 2,5 jaar tijd heeft de Limburgse economie dus een indrukwekkende remonte gepresteerd. Ook voor de hertewerkstelling van de Ford-arbeiders is er intussen al goed werk geleverd: 77 procent van hen heeft ander werk gevonden of is vrijgesteld.

Lees verder...

Hasselt groeit in enkele jaren tijd met duizenden inwoners

Hasselt groeit in enkele jaren tijd met duizenden inwoners

16 juni 2017 - Redactie - Samenleving - 3500

Hasselt heeft er de voorbije jaren enkele duizenden inwoners bijgekregen. Concreet telt de Limburgse hoofdstad vandaag 76.685 inwoners, wat vijf procent méér is dan in 2010. Alleen als het over jonge gezinnen gaat, is er nog sprake van stadsvlucht. Al is ook daar het tij volop aan het keren. Dat stelt Kolmont Woonprojecten, één van de grootste vastgoedontwikkelaars in Limburg, die zich baseert op een cijferanalyse van de FOE en de studiedienst van de Vlaamse regering. Om meer jonge gezinnen richting Hasselt te trekken wordt nu naar het Hasseltse gehucht Godsheide gekeken, waar een eerste verkaveling van zestig bijkomende betaalbare woningen wordt voorzien.

Lees verder...

Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Wout van Aert sterkste in Ronde Van Limburg
Hoera! Achilles Bocholt is wederom landskampioen

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139