LimburgActueel.be
Unizo Limburg voorlopig positief over zomerakkoord

Unizo Limburg voorlopig positief over zomerakkoord

27 juli 2017 - Redactie - Economie - 0000

"Volgens de informatie waarover we tot nu toe beschikken, bevat het zomerakkoord van de federale regering verschillende gunstige maatregelen voor KMO's." Dat zegt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg in een eerste, voorlopige reactie. "We gaan de gedetailleerde inhoud van het akkoord de komende uren en dagen grondig bestuderen. Maar we zijn alvast zeer positief over de voorziene verlaging van de vennootschapsbelasting voor KMO's naar 20 procent, zoals al jaren gevraagd door UNIZO." UNIZO is wel benieuwd naar de 'compenserende' maatregelen die de regering hierbij in petto heeft, gezien ze de verlaging budgetneutraal wil houden.

Lees verder...

Word jij de nieuwe eigenaar van de STVV middenstip? Bied nu!

Word jij de nieuwe eigenaar van de STVV middenstip? Bied nu!

26 juli 2017 - Redactie - Sport - 3800

Afgelopen seizoen verving Stayen zijn kunstgrasmat. Het idee kwam toen naar boven om de middenstip per opbod te verloten. De opbrengst ging integraal naar Levensloop Sint-Truiden. Het was supporter en Truienaar Kris Marguillier die op het laatste moment een bod van 1.500 eruo plaatste en zo de fiere eigenaar werd van het historisch stukje kunstgrasveld. Maar Marguillier koos ervoor de middenstip terug op de markt te zetten, opnieuw ten voordele van Levensloop Sint-Truiden.

Lees verder...Zeldzame vlindersoorten gespot in Negenoord-Kerkeweerd

Zeldzame vlindersoorten gespot in Negenoord-Kerkeweerd

27 juli 2017 - Redactie - Actueel - 3680

De Vlaamse Waterweg nv (bekend als het vroegere NV De Scheepvaart) is volop gestart met de winterbedverlagingswerken langs de Maas te Molenveld en Meeswijk. Het ideale moment kwam er na de afbraak van taverne Molenveld en het einde van het broedseizoen in het natuurgebied van Limburgs Landschap vzw. Het is de bedoeling om het winterbed van de Maas te verlagen en de rivier volop ruimte te geven. Door de werkzaamheden ontstaan er terug dynamische grindmilieus. Die zijn op hun beurt interessant voor heel wat zeldzame soorten. Dit nieuws werd bevestigd door de Werkgroep Bladmineerders die werkt ‘onder de vleugels’ van de Vlaamse vereniging voor entomologie. Deze vereniging houdt zich bezig met de studie van insecten.

Lees verder...

Unieke, 1malige Sacramentsprocessie op Abdijsite Herkenrode

Unieke, 1malige Sacramentsprocessie op Abdijsite Herkenrode

27 juli 2017 - Redactie - Cultuur - 3500

De ‘bloedende hostie’ die vandaag in de Hasseltse Sint-Quintinuskerk bewaard wordt, is 700 jaar oud. In Hasselt, Heusden-Zolder en Lummen worden er activiteiten georganiseerd om die verjaardag te vieren. En ook op Abdijsite Herkenrode, waar de bloedende hostie het leeuwendeel van haar bestaan bewaard werd. "Tot aan de Franse revolutie konden bedevaarders de bloedende hostie in abdijkerk aanbidden en tot 15 jaar geleden werd dit door de zusters Kanunnikessen van het Heilig Graf jaarlijks herdacht via een processie over het domein", zegt coördinator Ginny Haesevoets. "Voor de 700ste verjaardag van de hostie, laten we voor één keer opnieuw een processie uitgaan op de site."

Lees verder...

Carrosseriegroep Vecarro verhuist naar gloednieuwe vestiging

Carrosseriegroep Vecarro verhuist naar gloednieuwe vestiging

27 juli 2017 - Redactie - Economie - 3600

Carrosseriegroep Vecarro, het familiebedrijf onder leiding van tweede generatie Isabelle Vermeire, heeft zijn hoofdvestiging aan de Essenlaan in Genk zopas verruild voor een gloednieuwe vestiging en dit aan de Genkse Slamstraat. "Deze nieuwbouw laat ons toe om de auto op een optimale manier doorheen het bedrijf te loodsen", vertelt de zaakvoerder. "Zo kunnen we nog sneller, efficiënter en kostenbesparender werken en dus de allerbeste service bieden aan onze klanten." Groep Vecarro speelt al 30 jaar een vooraanstaande rol binnen de schadeherstelketens in België. De nieuwe vestiging is voorzien van de laatste nieuwe snufjes en state-of-the-art technieken.

Lees verder...

Bewel niet alleen hartverwarmend, maar ook hart-veilig

Bewel niet alleen hartverwarmend, maar ook hart-veilig

26 juli 2017 - Redactie - Samenleving - 3500

Sinds kort is Bewel een hart-veilig bedrijf. Op alle 9 werkplaatsen werd immers een AED toestel geplaatst. "Als maatwerkbedrijf, dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tewerkstelt, dragen we veiligheid en algemeen welzijn van onze werknemers hoog in het vaandel. De aanschaf van een AED toestel was dan ook niet meer dan een weloverwogen keuze", aldus directeur Johan Bongaerts. Lees er meer over bij LimburgActueel.

Lees verder...

Brandweer start hooitransport, bewoners Riemst verblijven elders

Brandweer start hooitransport, bewoners Riemst verblijven elders

26 juli 2017 - Redactie - Actueel - 3770

Vanochtend is de brandweer begonnen met het transporteren van het hooi en stro uit de grotten van de Cannerberg. Tijdens de inzet inspecteert de geoloog voortdurend de staat van de grot en voor de hulpverleners zijn diverse voorzorgsmaatregelen getroffen. Dit om een zo veilig mogelijke werksituatie te creëren. Tot dusver verloopt de actie voorspoedig. Het transporteren van het hooi en stro levert wel weer rookoverlast op voor de directe omgeving. De gemeente Riemst heeft daarom besloten om de bewoners van 7 woningen een alternatieve verblijfplaats aan te bieden.

Lees verder...

Bokrijk bouwt huisje van eerste inwoners Hasselt

Bokrijk bouwt huisje van eerste inwoners Hasselt

24 juli 2017 - Redactie - Cultuur - 3600

Al sinds de jaren 60 bouwt Bokrijk mee aan 'Het Zevende Jaar', gekend als de Virga Jessefeesten. Ook anno 2017 zorgen de vakmensen van Bokrijk voor het huis van Katrien en Hendrik, de eerste inwoners van hoofdstad Hasselt. "Naast een rijke verzameling aan historische gebouwen en voorwerpen, geeft het Openluchtmuseum ook immaterieel cultureel erfgoed zoals rituelen, verhalen en technieken een plaats in haar collectie", licht deputé Igor Philtjens toe.

Lees verder...

Veel vroeger dan verwacht al heideherstel op Blekerheide

Veel vroeger dan verwacht al heideherstel op Blekerheide

24 juli 2017 - Redactie - Actueel - 3920

Het Europese Life+ TOGETHER project voor heideherstel in de Lommelse Sahara, Riebosserheide en Blekerheide is een succes. Dat konden vrijwilligers van plantenwerkgroep De Slobkousjes afgelopen week vaststellen tijdens een terreinonderzoek. Zij monitorden de flora in de ontboste gebieden van de Blekerheide. Wat blijkt? Nu al ontkiemt de struikhei samen met nog liefst 80 andere plantensoorten op de bewerkte percelen.

Lees verder...

5.362 man op wachtlijst van Limburgse sociale verhuurkantoren

5.362 man op wachtlijst van Limburgse sociale verhuurkantoren

24 juli 2017 - Redactie - Samenleving - 0000

Sociale verhuurkantoren huren kwaliteitsvolle woningen op de private huurmarkt en verhuren die voor redelijke huurprijs aan personen met een bescheiden inkomen. Ze vormen de schakel tussen sociale huur en de private markt en worden steeds belangrijker. Steeds meer kandidaat-huurders vinden de weg naar een SVK, zo blijkt uit de wachtlijsten. In Vlaanderen staan 48.121 mensen op een wachtlijst. Een sterke stijging, want het jaar voorheen telde deze nog 32.814 kandidaat-huurders.

Lees verder...

Brandhaard in grottenstelsel Cannerberg, omgeving afgesloten

Brandhaard in grottenstelsel Cannerberg, omgeving afgesloten

21 juli 2017 - Redactie - Actueel - 3770

Sinds gisteren woedt er brand in de grotten Cannerberg. Het is op dit moment nog niet mogelijk om de brand te blussen. Daarom wordt uit voorzorg het hele gebied (ca 2 ha) rondom de grotten en het bovengelegen gebied afgesloten. Dit blijft afgesloten zolang de brand gaande is. Ook de Muizenberg in Kanne bij Riemst blijft afgesloten voor het verkeer. De verwachting is dat de rookoverlast nog geruime tijd zal aanhouden en dat er mogelijk stankoverlast is. Blijf op de hoogte bij LimburgActueel!

Lees verder...

Sint-Truiden maakt zich op voor de internationale bloemenwedstrijd Eurofleurs

Sint-Truiden maakt zich op voor de internationale bloemenwedstrijd Eurofleurs

21 juli 2017 - Dominique Vreven - Toerisme - 3800

Tien jeugdige floristen strijden op zaterdag 16 september voor de titel van Europees kampioen in de prachtige wedstrijdlocatie op de minderbroederssite. In talrijke historische gebouwen van het oud stadhuis tot de kapel van Klaarchitectuur zullen bovendien kleurrijke bloemencreaties te zien zijn. Lees er alvast meer over bij LimburgActueel!

Lees verder...

Jenevermuseum viert 150ste kroning Virga Jesse met goudlikeur

Jenevermuseum viert 150ste kroning Virga Jesse met goudlikeur

20 juli 2017 - Redactie - Cultuur - 3500

'Dat het fonkelt.' Dat is het minste dat je kan zeggen als je vandaag door de Hasseltse Witte Nonnenstraat wandelt. Gouden slingers blinken in de zon en zwieren mee met elk zuchtje wind. Een zwarte houten constructie leidt je langs het Jenevermuseum naar het beeld van dokter Willems. Daar komt een verhaal tot leven over de strijd tegen de 'runderpest', die 150 jaar geleden teruggedrongen werd dankzij een ingenieuze ontdekking van de Hasseltse dokter Louis Willems. En in dat verhaal krijgt ook de Virga Jesse een rol...

Lees verder...

Gingelom wint milieuvriendelijk speelplein van Bebat

Gingelom wint milieuvriendelijk speelplein van Bebat

20 juli 2017 - Redactie - Samenleving - 3890

De gemeenten Gingelom (Limburg) en Olne (Luik) werden zopas uitgeroepen tot de winnaars van de 'Win een speelplein voor onze gemeente’ wedstrijd van Bebat vzw. Zij zullen binnenkort de trotse eigenaars zijn van een gloednieuw milieuvriendelijk speelplein. Voor de 5de editie van deze inzamelactie daagde Bebat tussen 1 en 31 mei 2017 de gemeenten in de provincies Limburg en Luik uit om zoveel mogelijk gebruikte batterijen in te zamelen. In totaal gingen 77 gemeenten de uitdaging aan.

Lees verder...

Update vogelgriep: maatregelen in bufferzone versoepelen

Update vogelgriep: maatregelen in bufferzone versoepelen

20 juli 2017 - Redactie - Actueel - 3770

Vanaf vandaag, 15 dagen na het afbakenen van de bufferzone in Bassenge, worden de maatregelen in de bufferzone (Riemst) versoepeld. Dit betekent onder meer dat verplaatsingen van andere in gevangenschap gehouden vogels zijn verboden, uitgezonderd voor: vogels afkomstig van buiten een beperkingsgebied, vogels van houders die geen pluimvee houden, vogels van handelaars en dierwinkels, zelfs als er pluimvee aanwezig is, op voorwaarde dat dit pluimvee niet verkocht, noch verplaatst wordt.

Lees verder...

Magritte Experience kleurt Limburgs

Magritte Experience kleurt Limburgs

20 juli 2017 - Dominique Vreven - Cultuur - 0000

De firma Black Sheep Productions uit Overpelt geeft deze zomer een Limburgs tintje aan de openlucht expo The Magritte Experience in Knokke. Op het strand tegenover het Grand Casino staat een reusachtige bolhoed, waar je met behulp van een virtual reality brilletje een onvergetelijke reis maakt door de magische wereld van de Belgische surrealistische kunstenaar René Magritte. Lees er alvast meer over bij LimburgActueel!

Lees verder...

54 Limburgse bedrijven gaan voor duurzaam personeelsbeleid

54 Limburgse bedrijven gaan voor duurzaam personeelsbeleid

20 juli 2017 - Redactie - Economie - 0000

Een duurzaam personeelsbeleid bepaalt de slagkracht en wendbaarheid van een onderneming. Maar de HR-wereld is voortdurend in beweging. Welt, het nieuwe begeleidingstraject van Voka-KvK Limburg, brengt bedrijven samen om het HR-beleid te versterken. De focus ligt onder andere op stageplaatsen en werkplekleren. Met vier uitverkochte trajecten in Limburg, goed voor 54 bedrijven, neemt het traject alvast een vliegende start.

Lees verder...

Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Je broodje wordt gebakken... in Bokrijk!
Wout van Aert sterkste in Ronde Van Limburg

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139