LimburgActueel.be
Sterrenchefs serveren bloemen op Fleuramour

Sterrenchefs serveren bloemen op Fleuramour

21 september 2017 - Redactie - Actueel - 3740

Van vrijdag 22 tot en met maandag 25 september vindt de 22ste editie van Fleuramour 'Passion for flowers' plaats in de Landcommanderij van Alden Biesen (Bilzen). Elk jaar laten meer dan 15.000 bezoekers zich betoveren door de bloemenpracht op het indrukwekkend landgoed. Anno 2017 staat het evenement in het teken van cultuur. De aanwezige floristen zullen via hun creaties de visie en levenswijze van een volk, waarden en normen, gewoonten en gebruiken van diverse culturen floraal vormgeven. Lees er meer over bij LimburgActueel en WIN jouw gratis duoticket!

Lees verder...
'Dringend verzoek aan de Vlaamse minister van Openbare Werken!'

'Dringend verzoek aan de Vlaamse minister van Openbare Werken!'

22 september 2017 - Kris Pattyn - Onze Weg - 0000

We hoorden deze week u als een fiere Vlaamse minister van openbare werken. Actiegroepen tegen de nieuwe rondweg rond Antwerpen passeerden bij de Raad van State en trokken hun klacht in.

Lees verder...

Xandee deelt paarse Zingpaleis-smoutebollen uit in Hasselt

Xandee deelt paarse Zingpaleis-smoutebollen uit in Hasselt

21 september 2017 - Dominique Vreven - Cultuur - 3500

De sympathieke zangeres Xandee deelde woensdag paarse-smoutebollen uit op Hasselt kermis. Paars is immers de kleur van het Zingpaleis met De Romeo’s op zaterdag 25 november in de Ethias Arena. Thema dit jaar wordt het eurovisiezongfestival met naast Xandee, Sandra Kim, Liliane Saint-Pierre en Katrina van Katrina & The Waves.

Lees verder...

Oud ziekenhuis Maaseik 'bewaakt' door bewoning

Oud ziekenhuis Maaseik 'bewaakt' door bewoning

21 september 2017 - Redactie - Samenleving - 3680

Vanaf 2 oktober opent het nieuwe ziekenhuis Maas en Kempen langs de Diestersteenweg in Maaseik. Dat betekent dat het vroegere ziekenhuis langs de Monseigneur Koningsstraat op die dag de deuren sluit. Het stadsbestuur zoekt, in samenwerking met een studiebureau, naar een nieuwe en functionele invulling voor die ganse omgeving. Tot dan kan leegstand echter een last vormen. Er liggen mogelijke problemen op de loer zoals verval, vernieling, inbraak, brandstichting en overlast voor de omgeving. Maaseik stelde daarom een leegstandsbeheerder aan, die dergelijke problemen mee helpt voorkomen.

Lees verder...

Opmerkelijk: van vluchteling uit Irak tot doctoraat aan UHasselt

Opmerkelijk: van vluchteling uit Irak tot doctoraat aan UHasselt

21 september 2017 - Redactie - Wetenschap & Innovatie - 3500

Narjes Madhloum is de winnares geworden van de Diversiteitsprijs 2017. Met de prijs (1.500 euro) bekronen de UHasselt en lokale media elk jaar een studerende nieuwe Belg die een voorbeeldfunctie vervult voor medestudenten. "Met hard werken heeft Narjes haar leven met succes richting gegeven in een land dat oorspronkelijk niet het hare was", aldus de jury. Lees er vandaag alles over bij LimburgActueel.

Lees verder...

Hasselt is grootste stijger op vlak van verblijfstoerisme

Hasselt is grootste stijger op vlak van verblijfstoerisme

21 september 2017 - Redactie - Toerisme - 3500

OfficiŽle toeristische overnachtingscijfers voor 2016 van FOD Economie geven aan dat Hasselt de sterkste stijging kent op vlak van overnachtingen ťn op vlak van aankomsten. Met een stijging van +14,4 procent voor het aantal aankomsten en een stijging van +11,3 procent voor het aantal overnachtingen tov. 2015 is Hasselt meteen de grootste stijger in het rapport van Toerisme Vlaanderen. Als tweede en derde grootste stijger komen Leuven en Mechelen met een stijging van +5% en +3,8% op vlak van aankomsten. Verder is er in het rapport voor de centrumsteden vooral sprake van dalingen.

Lees verder...

Wacht dacht je van een speeddate met politici?

Wacht dacht je van een speeddate met politici?

20 september 2017 - Redactie - Politiek - 3500

Politici rechtstreeks bevragen over arbeid, inkomen en pensioenen: dat is wat er op 9 oktober gebeurt tijdens ‘hallo politici live in het provinciehuis van Limburg’. Zeven Limburgse politici van het Vlaams, federaal en Europees niveau zijn beschikbaar voor een babbel. Lees er alvast meer over bij LimburgActueel.

Lees verder...

300 schapen moeten vlinders langs het Albertkanaal redden

300 schapen moeten vlinders langs het Albertkanaal redden

20 september 2017 - Redactie - Actueel - 0000

Het Agentschap voor Natuur en Bos en nv De Vlaamse Waterweg voeren momenteel natuurherstel- en beheerwerken uit op de taluds van het Albertkanaal tussen Zutendaal en Kanne. Deze werken zorgen voor een kwaliteitsverbetering en uitbreiding van het leefgebied voor 4 zeldzame dagvlinders: dwergblauwtje, klaverblauwtje, bruin dikkopje en boswitje. Ze worden ook 'klavertje 4' genoemd, omdat ze voor hun voortbestaan vooral afhankelijk zijn van klaverplanten op droge graslanden.

Lees verder...

Maasrun brengt zondag 2.000 sporters naar Lanaken

Maasrun brengt zondag 2.000 sporters naar Lanaken

20 september 2017 - Rony Maes - Sport - 3620

In Hostellerie La Butte au Bois in Lanaken vond onlangs de voorstelling plaats van de 16de editie van de Maasrun. LimburgActueel sprak na afloop aan Astrid Puts, Schepen van sport in Lanaken om meer toelichting.

Lees verder..."Een product is niet gezond of ongezond, een patroon is dat wel"

20 september 2017 - Redactie - Wetenschap & Innovatie - 3640

Het Vlaams Instituut voor gezond leven heeft gisteren de nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld. Met een beetje creativiteit is er een uitroepteken van te maken, wegens de rode bol met bewerkte producten die gemeden dienen worden. "Een uitroepteken zou niet misplaats zijn, gezien de exponentiŽle cijfers van zwaarlijvigheid en gezondheidsklachten", reageert Doctor in de voedingswetenschappen Erica Rutten. "Iedereen heeft zo zijn eigen theorie over wat we zouden moeten eten. Punt is echter dat de praktijk anders laat zien en dat wat hoe het zou moeten vaak bij theorie blijft", aldus de zaakvoerster van De Bewuste BourgondiŽr (Kinrooi) en schrijfster van het gelijknamige boek.

Lees verder...

Achilles klopt Hubo Initia met 34-24 op tweede speeldag

Achilles klopt Hubo Initia met 34-24 op tweede speeldag

19 september 2017 - Rony Maes - Sport - 3950

Op de tweede speeldag van de BENE-league stond er meteen een zware Limburgse derby op het programma: Initia trok naar regerend BENE-League kampioen Achilles Bocholt. Beide ploegen wonnen hun openingswedstrijd al. Lees hier een beknopt wedstrijdverslag!

Lees verder...

Herman van Veen exclusief en intiem in Maasmechelen

Herman van Veen exclusief en intiem in Maasmechelen

19 september 2017 - Dominique Vreven - Cultuur - 3500

Herman van Veen en Edith Leerkes komen op 21 september , voor het eerst , naar de schouwburg van Cultuurcentrum Maasmechelen en dit met een uniek programma waarvoor zij zorgvuldig intieme locaties zoals de Maasmechelse schouwburg selecteren. ‘Voor de gelegenheid een klein concert, liedjes en verhalen ‘ wordt een seizoensopening om naar uit te kijken.

Lees verder...

Meers Internationaal Transport verankert activiteiten in Lanaken

Meers Internationaal Transport verankert activiteiten in Lanaken

19 september 2017 - Redactie - Economie - 3620

Het gemeentebestuur van Lanaken en Meers Internationaal Transport bvba hebben deze week de verkoop van 1ha73a industriegrond in de industriezone Europark afgerond. Daarmee verankert de Meers Transport Groep haar activiteiten in Lanaken, waar het al meer dan 15 jaar een vestiging heeft. De groep heeft vestigingen in BelgiŽ, Nederland en Luxemburg en vervoert met haar 70 eigen vrachtwagens bulkgoederen en gepalletiseerde goederen van en naar de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Hiervoor worden uitsluitend kipopleggers en walking floors ingezet.

Lees verder...

Hamont-Achel behaalt zilveren medaille op Entente Florale Europe

Hamont-Achel behaalt zilveren medaille op Entente Florale Europe

18 september 2017 - Redactie - Samenleving - 3930

In het Sloveense Podńćetrtek vond vrijdagavond de prijsuitreiking van Entente Florale Europe plaats. Hamont-Achel sleepte er overtuigend een zilveren plak in de wacht. Een knappe prestatie. Dat vindt ook schepen Guy Joosten. “We zijn heel fier op onze stad”, klinkt het. “Het was al een eer op zich dat we mee mochten doen aan deze wedstrijd, maar deze zilveren medaille maakt het plaatje natuurlijk helemaal compleet.”

Lees verder...

STVV na winst tegen KRC Genk stevig derde

STVV na winst tegen KRC Genk stevig derde

18 september 2017 - Rony Maes - Sport - 3800

Voor meer dan 10.000 toeschouwers won STVV verdiend van KRC Genk met 2-1. De thuisploeg liep langs invallers Bezus en Dussaut eerst 2-0 uit vooraleer Schrijvers in de slotminuten de aansluitingstreffer scoorde. LimburgActueel vroeg reacties aan twee meespelende Limburgers: Casper De Norre van STVV en Siebe Schrijvers van KRC Genk. Lees hier tevens het wedstrijdverslag en mťťr Limburgs voetbalnieuws!

Lees verder...Weyts opent hypermoderne stelplaats van De Lijn in Hasselt

Weyts opent hypermoderne stelplaats van De Lijn in Hasselt

18 september 2017 - Redactie - Actueel - 3500

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en directeur-generaal Roger Kesteloot van De Lijn hebben de nieuwe stelplaats in Hasselt ingehuldigd. Vlaanderen heeft ruim 53 miljoen euro geÔnvesteerd in een hypermoderne stelplaats met uitbreidingsmogelijkheden, een onderhoudscentrum, werkhuis, rijschool en kantoren voor de administratieve diensten. In een latere fase volgt ook nog een stelplaats voor (snel)trams. "Deze stelplaats zal het openbaar vervoer in Limburg beter doen draaien", zegt Weyts. "Een goede draaischijf voor de bussen zorgt voor een betere dienstverlening voor de reizigers."

Lees verder...

Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk
Schots weekend trekt maar liefst 8.500 bezoekers
Openingsweekend van Thor Central

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139