LimburgActueel.beGenk legt oor te luisteren bij bewoners over toekomst platanen

Genk legt oor te luisteren bij bewoners over toekomst platanen

22 november 2017 - Redactie - Samenleving - 3600

Vanavond presenteerde het stadsbestuur Genk de resultaten van het participatietraject 'Buurtdialoog platanen Waterschei' aan de bewonersgroepen die zich verenigden rond dit dossier en aan de gemeenteraadscommissie. Tussen juni en september gingen drie buurtgesprekken door en niet minder dan 265 gesprekken via huisbezoek. Uit de huisbezoeken blijkt het feit dat de wijkbewoners sterk verdeeld zijn over de toekomst van de platanen.

Lees verder...

PXL-Music archiveert en digitaliseert muziekcatalogus Luc De Vos

PXL-Music archiveert en digitaliseert muziekcatalogus Luc De Vos

22 november 2017 - Redactie - Showbizz & Lifestyle - 3500

Luc De Vos heeft steeds het grootste vertrouwen gehad in de jeugd en jonge muzikanten. Net daarom gaf zijn familie en management al hun opnamen van singles, albums, demo’s en concerten aan PXL-Music, de professionele bacheloropleiding in pop- en rockmuziek in Hasselt.

Lees verder...

Jong Limburgs ondernemerstalent komt samen in Luminus Arena

Jong Limburgs ondernemerstalent komt samen in Luminus Arena

22 november 2017 - Redactie - Economie - 3600

Zopas werd de officiële aftrap gegeven voor weer een jaar mini-ondernemen. De opdracht voor de jonge ondernemers luidde: ‘Maak een reclamefilmpje van jullie eigen Vlajo Mini-onderneming'. De jongeren hebben hun creativiteit en originaliteit getoond aan niet minder dan een 200-tal aanwezigen. 10 bedrijfjes werden bekroond met een ster voor het beste filmpje. Eén onderneming ging aan de haal met de publieksprijs.

Lees verder...

Jarige Japanse Tuin breekt bezoekersrecord

Jarige Japanse Tuin breekt bezoekersrecord

21 november 2017 - Redactie - Toerisme - 3500

Met 88.553 bezoekers breekt de Japanse Tuin op 25-jarige leeftijd een nieuw bezoekersrecord. Daarmee wordt het vorige record uit 1993, met ‘slechts’ 73.000 bezoekers, ruim overschreden. “Met het Yokoso Festival nam niet alleen heel de stad deel aan het verjaardagsfeestje van de Japanse Tuin, maar bracht ook heel de stad een bezoek aan de tuin”, zegt schepen Karolien Mondelaers.

Lees verder...

Bekijk de plannen voor de nieuwe kazerne Leopoldsburg

Bekijk de plannen voor de nieuwe kazerne Leopoldsburg

21 november 2017 - Redactie - Actueel - 3970

Om zich klaar te maken voor de toekomst, heeft Hulpverleningszone Noord-Limburg beslist te investeren in een nieuwe kazerne. "Om een efficiënte en effectieve hulpverlening te kunnen waarborgen dient de infrastructuur grondig aangepast te worden. De huidige kazerne is niet alleen te klein en verouderd, ze voldoet ook niet meer aan de huidige wetgeving", klinkt het. Als alles verloopt volgens planning zou het project tegen eind 2018 gerealiseerd moeten zijn.

Lees verder...

Heur-Tongeren vlot voorbij FC Diest

Heur-Tongeren vlot voorbij FC Diest

21 november 2017 - Rony Maes - Sport - 3700

Heur-Tongeren, de leider in de derde Amateurklasse B kende weinig problemen met FC Diest. Na 10 minuten was het al 2-0. Uiteindelijk werd het 3-0. We vroegen Thomas Creemers van Heur-Tongeren en Benji Commers van FC Diest om een reactie.

Lees verder...Exclusieve filmvertoning over Genkse ontwerper Margiela

Exclusieve filmvertoning over Genkse ontwerper Margiela

21 november 2017 - Dominique Vreven - Cultuur - 3600

Op zaterdag 25 november is er in de grote zaal van C-Mine cultuurcentrum in exclusiviteit de documentaire 'We Margiela' te zien. Het gaat -vanzelfsprekend- over de Belgische modeontwerper Martin Margiela. Hij groeide op in Genk en maakte wereldwijd furore met zijn modehuis Maison Margiela. Lees er alvast meer over bij LimburgActueel.

Lees verder...

9 op 10 recyclageparkwachters zijn slachtoffer van agressie

9 op 10 recyclageparkwachters zijn slachtoffer van agressie

21 november 2017 - Redactie - Samenleving - 0000

Uit een enquête blijkt dat 9 op 10 parkwachters in Vlaanderen het afgelopen jaar geconfronteerd werd met onaangepast gedrag van bezoekers van het recyclagepark. Interafval -het samenwerkingsverband van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), alle Vlaamse afvalintercommunales en lokale besturen die instaan voor lokaal afvalbeleid- roept tijdens de Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter (van 20 tot en met 24 november) op tot meer respect. Lees er alvast meer over bij LimburgActueel.

Lees verder...

Freddy Loix wordt ereburger van Riemst

Freddy Loix wordt ereburger van Riemst

21 november 2017 - Redactie - Sport - 3770

Ex-rallyrijder Freddy Loix uit Millen, ook gekend als Fast Freddy, krijgt officieel de titel ‘Ereburger van Riemst’. Dat werd op de gemeenteraad van 13 november beslist. Omwille van zijn uitzonderlijke sportcarrière, waarmee hij Riemst nationaal en internationaal op de kaart zette, besliste de Beoordelingscommissie unaniem tot positief advies. Op de nieuwjaarsreceptie van 21 januari zal de nieuwe ereburger op gepaste wijze gehuldigd worden.

Lees verder...

IKEA verwelkomt vier nieuwe buren op site in Hasselt

IKEA verwelkomt vier nieuwe buren op site in Hasselt

21 november 2017 - Redactie - Economie - 3500

Op de site van IKEA Hasselt openen vier nieuwe winkels de deuren: Kwantum, MediaMarkt, Maisons du Monde en X²O. IKEA Hasselt mocht sinds de opening in 2016 al 2,7 miljoen bezoekers verwelkomen. De vier nieuwe buren vervolledigen het bestaande aanbod van IKEA met binnenhuisinrichting en technologische snufjes. Met de ontwikkeling van dit complementaire aanbod wil IKEA de aantrekkingskracht van de site in Hasselt nog verhogen.

Lees verder...

Bijna 1 op 2 kachels is dringend aan vervanging toe

Bijna 1 op 2 kachels is dringend aan vervanging toe

21 november 2017 - Redactie - Actueel - 0000

Uit onderzoek bij meer dan 500 Vlamingen blijkt dat bijna de helft van de houtkachels ouder is dan 10 jaar en dus dringend aan vervanging toe is. 25 Vlaamse ondernemers pleiten met vervangjeoudekachel.be voor betere luchtkwaliteit in Vlaanderen en bieden een vervangpremie voor oude kachels aan. Lees er vandaag meer over bij LimburgActueel.

Lees verder...

Burgemeester Dries reageert op commotie reportage 'Nieuwsuur'

Burgemeester Dries reageert op commotie reportage 'Nieuwsuur'

20 november 2017 - Redactie - Actueel - 3600

"Ik krijg vele vragen over hoe het komt dat deze activiteit in het stadhuis kon plaatsvinden", steekt burgemeester Wim Dries van wal. Het gaat over een lezing, georganiseerd door de Genkse vzw Al Qiblah/Het Kompas, die plaatsvond op zaterdag 30 september. De spreker zou volgens een reportage in het Nederlandse programma 'Nieuwsuur' opgeroepen hebben om geld te storten voor de familie van een terreurverdachte. "We volgen vanuit de politie en het LIVC (Lokale Integrale Veiligheidscel) deze vereniging al langer. Ook met het oog op deze activiteit werden de aangekondigde sprekers vooraf gescreend. Er was echter geen indicatie dat deze sprekers haat zouden prediken of tot geweld zouden oproepen."

Lees verder...

Christmas countdown... nog 34 dagen tot Kerst!

Christmas countdown... nog 34 dagen tot Kerst!

20 november 2017 - Dominique Vreven - Toerisme - 3500

Kerst deed afgelopen weekend zijn intrede in onze provincie. In Hasselt was er de opening van de 10de editie van Winterland en in Sint-Truiden werd een nieuwe winterverlichting ingehuldigd. LimburgActueel ging een kijkje nemen.

Lees verder...

THES verliest in blessuretijd twee punten

THES verliest in blessuretijd twee punten

20 november 2017 - Rony Maes - Sport - 3500

De topper in de tweede Amateurklasse B tussen THES en Spouwen-Mopertingen werd vrijdagavond gespeeld. Voor de 1.200 toeschouwers zal vooral de eerste helft met een 3-2 ruststand bijblijven. Alhoewel de bezoekers nadien het spel moesten ondergaan bracht Poell ze in de 92ste minuut langszij op strafschop. Reacties kregen we van coach Bart Vanhoudt van THES en Bram Poell van Spouwen Mopertingen.

Lees verder...Imelda uit Lommel beklimt Kilimanjaro voor oorlogskinderen

Imelda uit Lommel beklimt Kilimanjaro voor oorlogskinderen

20 november 2017 - Redactie - Samenleving - 3920

Imelda van der Heijden uit Lommel wacht een zware tocht naar de top van de Kilimanjaro op 5.895m. In januari gaat de Limburgse het avontuur aan; de hoogste berg van Afrika beklimmen om zoveel mogelijk geld op te halen voor oorlogskinderen. Imelda financiert haar reis zelf en haalt via sponsors geld op voor verschillende projecten van War Child. Lees er alvast meer over bij LimburgActueel.

Lees verder...

Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139