LimburgActueel.be
Virga Jesse in de avond

Virga Jesse in de avond

16 augustus 2017 - Kris Pattyn - Actueel - 3500

Op de hoogdag van Maria, trok de Virga Jesse ommegang in de avond uit. Slechte weersvoorspellingen noodzaakte de organisatie tot aanpassingen. De ommegang trok pas een uur later op gang op een sterk ingekort parcours.

Lees verder...

Gloednieuw kinderfestival lokt 8.500 bezoekers naar Bilzen

Gloednieuw kinderfestival lokt 8.500 bezoekers naar Bilzen

15 augustus 2017 - Redactie - Toerisme - 3740

Zondag was Bilzen volledig van de kinderen. En wat werd dat een feest… Maar liefst 8.500 bezoekers zakten af naar het stadscentrum en genoten er van een geslaagde mix van avontuur, theater, muziek en creatieve workshops. Decor voor al dat jong geweld was het centrum van de stad met de Markt als kloppend hart. Maar ook de andere stadspleinen en groene zones waren zondag kinderterrein! Ouders en grootouders stapten gretig mee in de leefwereld van hun jonge spruiten en zorgden zo mee voor het volbrengen van de missie van Tureluurs: samen met de ganse familie een onvergetelijke dag beleven in Bilzen, (minstens) voor één dag het prettigste oord.

Lees verder...Spoedzitting in Vlaams Parlement over fipronilschandaal

Spoedzitting in Vlaams Parlement over fipronilschandaal

15 augustus 2017 - Redactie - Politiek - 0000

In steeds meer landen duiken alsmaar meer besmette eieren op. De Europese Commissie heeft ondertussen bekendgemaakt dat er in 15 landen van de Unie eieren met fipronil (insecticide) zijn teruggevonden. In België blijven de getroffen bedrijven geblokkeerd, tot het onderzoek is afgerond. Ondertussen werden er al miljoenen eieren vernietigd. De schade loopt op tot miljoenen euro's. Na het federaal parlement vorige week, houdt nu ook het Vlaams Parlement woensdag 16 augustus om 10u15 een spoedzitting over het eierschandaal. De zitting komt er onder andere op vraag van Els Robeyns (sp.a) die zich afvraagt wanneer bevoegd minister Joke Schauvliege op de hoogte werd gebracht over het dossier en welke stappen zij al heeft ondernomen.

Lees verder...

Maaseik neemt vastgoedexpert in de arm tegen leegstand

Maaseik neemt vastgoedexpert in de arm tegen leegstand

15 augustus 2017 - Redactie - Economie - 3680

Stad Maaseik gaat een vastgoedexpert aanstellen, die mee helpt zoeken naar een oplossing voor de leegstand aan winkelpanden in Maaseik-centrum. Die vastgoedexpert zal meedenken over functionele invullingen, zal ruimtelijke ontwikkelingsstrategieën mee helpen vormgeven, en zal actief op zoek gaan naar nieuwe investeerders, retailers en andere commerciële spelers voor het winkelcentrum. “Het is van zeer groot belang dat Maaseik zijn positie als handelspool blijft behouden. Met de aanstelling van de (volledig onafhankelijke) vastgoedexpert gaan we een heel stuk de goede richting in", meent schepen Kevin Drees.

Lees verder...

Afval blijft pijnpunt bij kampen van jeugdbewegingen

Afval blijft pijnpunt bij kampen van jeugdbewegingen

15 augustus 2017 - Redactie - Samenleving - 0000

Bij de jaarlijkse zomerkampen van de jeugdbewegingen komt er vaak in korte tijd veel afval vrij. Jeugdbewegingen hebben echter geen toegang tot de containerparken van de gemeente waar ze op kamp zijn. "Dat zorgt al enkele jaren voor problemen, maar het blijft wachten op een oplossing. Nochtans zijn de jeugdbewegingen zelf ook al geruime tijd vragende partij om het probleem eindelijk aan te pakken", zegt Vlaams Parlementslid Miranda Van Eetvelde (N-VA). Lees er vandaag meer over bij LimburgActueel!

Lees verder...

Infrabel vernieuwt spoorlijn Hasselt-Tongeren tijdens marathonwerkweekend

Infrabel vernieuwt spoorlijn Hasselt-Tongeren tijdens marathonwerkweekend

14 augustus 2017 - Redactie - Actueel - 3500

Infrabel werkt permanent aan het onderhoud en de vernieuwing van de spoorinfrastructuur op het Belgische spoornet, zo ook op de strategische spoorlijn Hasselt – Tongeren (lijn 34). Van zondag 13 augustus (00u00) tot en met woensdag 16 augustus (04u30) gebeuren er grootschalige moderniseringswerken op het 25 km lange spoortraject tussen Hasselt en Tongeren. Tijdens dit verlengde werkweekend is er geen treinverkeer mogelijk en rijden er vervangbussen van NMBS.

Lees verder...

KRC Genk bereikt akkoord met Charleroi over Clinton Mata

KRC Genk bereikt akkoord met Charleroi over Clinton Mata

14 augustus 2017 - Redactie - Sport - 3600

De 24-jarige Mata, die zowel de Belgische als de Angolese nationaliteit heeft, was sinds 2012 aan de slag bij Eupen. In juli 2014 trok hij naar Charleroi waar hij goed was voor 87 wedstrijden, 4 assists en 1 doelpunt. Clinton verzamelde al 7 caps voor het eerste elftal van Angola. Met zijn ervaring en groot loopvermogen is hij de juiste aanvulling voor de Genkse defensie. Clinton legde vandaag met succes zijn medische tests af en sluit maandag aan bij de spelersgroep. Hij zal spelen met het nummer 27. Genk huurt de rechtsback tot het einde van het seizoen.

Lees verder...

Virga Jesse trekt voor een tweede keer

Virga Jesse trekt voor een tweede keer

13 augustus 2017 - Kris Pattyn - Actueel - 3500

De zon was van de partij, het publiek ook. De tribunes waren dan niet overvol, de stoepen in het stadscentrum waren daarentegen wel tot de rand gevuld. Het was voor deze tweede editie drukker dan de week voordien.

Lees verder...

Theater, kunst, feest en film aan de voet van Ambiorix

Theater, kunst, feest en film aan de voet van Ambiorix

11 augustus 2017 - Redactie - Cultuur - 3700

De cultuurzomer in het zuiden van Limburg kreeg met 'MoMeNT - Tijd voor Tongeren' een nieuw, hip jasje. Zodoende is de thuisbasis van 'de dappersten der Belgen' ook anno 2017 de place to be met tal van concerten, cosy bars, theatervoorstellingen, feesten, films, een tijdscurator, en nog zo veel meer. Dit alles in het teken van 'tijd'. Hoe beleef jij die eigenlijk? Zie, hoor en voel in Tongeren verschillende, verrassende verbeeldingen van tijdsbeleving. Tussen pot en pint bespreek je in kleine groepjes je ervaring van het cultuurfestival. Lees meer over enkele van de topacts bij LimburgActueel.

Lees verder...

19.300 kilometerbordjes worden vervangen

19.300 kilometerbordjes worden vervangen

11 augustus 2017 - Redactie - Actueel - 0000

De referentiebordjes, in de volksmond 'kilometerbordjes', langs de Vlaamse autosnelwegen krijgen een make-over. Het nieuwe ontwerp oogt frisser, is duidelijker en geeft ook de rijrichting weer. Zo kunnen weggebruikers zich vlugger oriënteren op de autosnelwegen en kunnen hulpdiensten snel en accuraat weten waar een weggebruiker met pech zich bevindt.

Lees verder...

Kathedraalkoor brengt nieuwe CD in het Hessels

Kathedraalkoor brengt nieuwe CD in het Hessels

11 augustus 2017 - Rony Maes - Samenleving - 3500

Het Kathedraalkoor Hasselt brengt in de marge van de Virga-Jessefeesten 2017 een cd uit met 9 Hasseltse liederen. Toen toenmalig bisschop Paul Schreurs in 1998 het Kathedraalkoor in zijn huidige vorm in het leven riep, bond hij het koor aan zich voor de pontificale vieringen van de grote kerkelijke feesten. Voor de rest was het koor vrij zijn gang te gaan in geestelijke en wereldlijke muziek.

Lees verder...

Pensioenen holocaust-overlevers voortaan veilig voor de fiscus

Pensioenen holocaust-overlevers voortaan veilig voor de fiscus

11 augustus 2017 - Redactie - Economie - 0000

De Belgische belastingdienst gaat niet alleen achter ziekenhuizen aan (ZOL), ook Nederlandse holocaust-overlevers krijgen pittige belastingaanslagen gepresenteerd. In ons land wonen immers een honderdtal joden die de vernietigingskampen van de Nazi's hebben overleefd. Zij krijgen van de Nederlandse overheid een oorlogspensioen. Jarenlang waren die pensioenuitkeringen belastingvrij, maar twee jaar geleden besloot de fiscus toch te belasten. "Stokoude oorlogsslachtoffers kregen belastingaanslagen die drie jaar terug gingen, verhoogd met boetes. In vele gevallen ging het om tienduizenden euro's", aldus belangenbehartiger Hans Knoop.

Lees verder...

'En vaak hebben ze hun vragenlijstje nog bij ook'

'En vaak hebben ze hun vragenlijstje nog bij ook'

11 augustus 2017 - Kris Pattyn - Onze Weg - 0000

Een Limburgs ziekenhuis krijgt een gepeperde rekening gepresenteerd vanwege de belastinginspectie. Het bedrag komt neer op een dubbele belasting. De betwisting zelf, die lijkt gewoon kafkaiaans…

Lees verder...

Tsjik tsjak vollebak in de Vennestraat

Tsjik tsjak vollebak in de Vennestraat

10 augustus 2017 - Dominique Vreven - Toerisme - 3600

In het kader van C-Mine Zomer wordt het van 19 augustus tot 9 september opnieuw vollebak in de ‘straat van de zintuigen’, in de Vennestraat in Winterslag. Vier zaterdagen op rij kan je komen zien, ruiken, voelen en horen met het culinaire en muzikale zomerevenement Vollebak Vennestraat. Lees er alvast meer over bij LimburgActueel!

Lees verder...

Foederer DFK en D&D Accountants bundelen de krachten

Foederer DFK en D&D Accountants bundelen de krachten

10 augustus 2017 - Redactie - Economie - 3500

Als één van de grootste zelfstandige accountantskantoren in Limburg gaat Foederer DFK -met reeds vestigingen in Hasselt, Bree, Peer en Sint-Truiden- een nieuwe samenwerking aan met het accountantskantoor D&D uit Herk-de-Stad. “Een doorgedreven digitalisering en een steeds sneller wijzigende regelgeving in ons beroepsveld, maakt dat een voldoende schaalgrootte belangrijk is. Dit om blijvend een goede dienstverlening te kunnen garanderen voor onze klanten”, aldus Christophe Duyckaerts en Jean-Paul Duyckaerts van D&D.

Lees verder...

Hotel Stayen verlegt grens richting vrouwenvoetbal

Hotel Stayen verlegt grens richting vrouwenvoetbal

10 augustus 2017 - Redactie - Sport - 3800

Vanaf dit voetbalseizoen wordt Hotel Stayen de nieuwe hoofd– en shirtpartner van het vrouwelijke FF USV Jena. Er werd een éénjarige overeenkomst afgesloten. FF USV Jena komt uit in de hoogste divisie van de Bundesliga, één van de beste competities ter wereld in het vrouwenvoetbal. Met Justien Odeurs is Sint-Truiden ook vertegenwoordigd. De Limburgse keepster verdedigt het doel van de Duitse club én de Belgian Red Flames.

Lees verder...

Mijnwerkerszoon Michel Bisceglia componeert voor Thor Park

Mijnwerkerszoon Michel Bisceglia componeert voor Thor Park

10 augustus 2017 - Redactie - Cultuur - 3600

5 jaar nadat muzikant en mijnwerkerszoon Michel Bisceglia al een ouverture creëerde voor C-mine ter gelegenheid van de opening van de site, doet hij datzelfde nu voor Thor Park. Het muziekstuk zal in première opgevoerd worden in het openingsweekend van Thor Central half september. "Het wordt een ode van de Genkenaren aan de nieuwe bestemming van Thor Park en tegelijkertijd vormt het een erkenning van degenen die er, tot 30 jaar geleden, energie dolven uit de ondergrond", aldus schepen Anniek Nagels.

Lees verder...

Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Virga Jesse in de avond
Virga Jesse trekt voor een tweede keer
Bokrijk brengt oude ambachten tot bij het grote publiek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139