LimburgActueel.beMaaseikse Lotto Dome omgedoopt tot 'Steengoed Arena'

Maaseikse Lotto Dome omgedoopt tot 'Steengoed Arena'

19 oktober 2017 - Rony Maes - Sport - 3680

Grindontginner Steengoed Projecten verankert zijn maatschappelijke positie in het Maasland verder door het sportcomplex van volleybalclub NOLIKO Maaseik een nieuwe naam te geven. “Voorheen gekend als de LOTTO Dôme, vanaf nu de STEENGOED Arena”, aldus een trotse directeur Frank Liebens. Steengoed Projecten groepeert alle valleigrindbedrijven uit Dilsen-Stokkem, Maaseik, Kinrooi, Maasmechelen en Lanaken. Samen met vzw Belbag staan ze in voor de toekomst van de grindsector. Van projectvoorstel tot herbestemming gaan zij de uitdaging aan om via nieuwe grindprojecten een maximale maatschappelijke meerwaarde te creëren op vlak van natuur, landbouw, recreatie en toerisme.

Lees verder...

10 Limburgse scholen ontvangen Groene Vlag voor milieuzorg

10 Limburgse scholen ontvangen Groene Vlag voor milieuzorg

19 oktober 2017 - Redactie - Wetenschap & Innovatie - 0000

Gisteren overhandigde Vlaams minister Joke Schauvliege aan 31 Vlaamse MOS-scholen, waarvan tien uit Limburg, de Groene Vlag van Eco-schools uit. Scholen die een sterke werking hebben rond milieuzorg en duurzaamheid, kunnen een internationale erkenning verwerven als Eco-school. Hiervoor moeten zij voldoen aan 7 succesfactoren, die zijn afgesproken op internationaal niveau en gecoördineerd worden door de Foundation for Environmental Education (FEE). Drie programma’s van de FEE leiden tot het behalen van een vlag nl. de Groene Sleutel voor hotels en vakantieverblijven, de Blauwe Vlag voor vijvers en havens en de Groene Vlag voor scholen.

Lees verder...

Opgelet: wederom wegenwerken aan Rijksweg Maasmechelen

Opgelet: wederom wegenwerken aan Rijksweg Maasmechelen

19 oktober 2017 - Redactie - Actueel - 3630

In het kader van de herinrichting van de Rijksweg in Maasmechelen zal het Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek vernieuwen tussen de rotonde aan de Weg naar Zutendaal en het kruispunt met de Kerkstraat-Windmolenweg. Deze werkzaamheden zullen in de loop van 3 nachten gebeuren vanaf maandag 23 oktober.

Lees verder...

Wereldtop van musea komt naar GlazenHuis Lommel

Wereldtop van musea komt naar GlazenHuis Lommel

19 oktober 2017 - Redactie - Cultuur - 3920

Vandaag krijgt het GlazenHuis de absolute wereltop van Musea op bezoek, de 'International Council of Museums' of kortweg ICOM. De bestemming voor hun jaarlijkse bijeenkomst zijn dit jaar onder meer de Sars-Poteries in Noord-Frankrijk, Luik en dus ook Lommel in België. Tussen dit internationale gezelschap zitten vertegenwoordigers van verscheidene musea wereldwijd zoals het Victoria & Albert Museum (Londen, UK), Chrysler Museum (USA), Tiffany & Co (USA) en kunstmusea uit Brazilië, Italië en Japan.

Lees verder...

De Limburgse horrorcruise: MUST-DO voor Halloween!

De Limburgse horrorcruise: MUST-DO voor Halloween!

18 oktober 2017 - Redactie - Actueel - 3500

De eerder hoge temperaturen brengen ons misschien nog in de war, maar moeder natuur liegt er niet om. Kleurrijke en vooral véél vallende bladeren, kastanjes, actieve eekhoorns, overal paddenstoelen, pompoenen in promotie ... de herfst heeft haar intrede gedaan. Zodoende komt ook 31 oktober, ons welbekend als Halloween, dichterbij. Wie nog geen interessant evenement in de agenda heeft staan om de feestdag eer aan te doen, hoort nu een plek op één van de horrorcruises (21/10) door Rederij Limburgia te reserveren. LimburgActueel was uitgenodigd op de eerste afvaart, verzamelde alle moed en loste het moordmysterie op. 

Lees verder...

Vlaamse primeur: camping Wilhelm Tell heeft vijf sterren

Vlaamse primeur: camping Wilhelm Tell heeft vijf sterren

18 oktober 2017 - Redactie - Toerisme - 3660

Wilhem Tell in Opglabbeek mag zich vanaf heden een heuse vijfsterrencamping noemen. Logiesadviseurs van Toerisme Vlaanderen hebben het recreatieoord bezocht en oordelen, na een grondige inspectie, dat de camping dergelijke hoge certificering mag dragen. Dit door de combinatie van alle faciliteiten, zoals speeltuinen, zwembaden, nieuw sanitair gebouw, onthaal, horeca,... Wilhelm Tell is de eerste camping in Vlaanderen die van Toerisme Vlaanderen 5 sterren krijgt.

Lees verder...

Staatssecretaris Demir schetst belang armoedebeleid bij Limburgse ondernemers

Staatssecretaris Demir schetst belang armoedebeleid bij Limburgse ondernemers

18 oktober 2017 - Redactie - Economie - 3500

Voka – Kamer van Koophandel Limburg ontving dinsdagavond Zuhal Demir in het Huis van de Limburgse Ondernemer. De staatssecretaris deed er haar armoedebeleid uit de doeken en lichtte toe welke rol ondernemingen in dat verhaal hebben. “Voor mensen met een handicap moeten we zorgen, maar wie kan werken, moet ook werken. Onze Toekomstindicator 2017 gaf al aan dat het aantal vacatures in Limburg vorig jaar met 35,4 procent is gestegen, al krijgen we deze bijzonder moeilijk ingevuld", stelt KvK Limburg bestuurder Johann Leten duidelijk.

Lees verder...

Hasseltse Hanne Goorickx wint wedstrijd Junior Monsterboek

Hasseltse Hanne Goorickx wint wedstrijd Junior Monsterboek

18 oktober 2017 - Redactie - Cultuur - 3500

"Ik heet Hanne Goorickx, ik ben 11 jaar en ik schrijf al heel lang mijn eigen verhaaltjes. Over van alles en nog wat. Ik woon samen met mijn mama, papa, zusje en grote beestenboel van 6 dieren in een gezellig huis in Hasselt. Ik drum, doe ballet en woord en ik lees en schrijf (heel) veel, natuurlijk! In al mijn schriften staan onafgeschreven verhalen, waar ik nu vaak om moet lachen..." 'Slangengefluister', het bekroonde schrijfsel van de Limburgse, wordt nu gepubliceerd in het Monsterboek 666.

Lees verder...

Limburgse kledinglijn 'Les Canailles' zet in op zelfspot

Limburgse kledinglijn 'Les Canailles' zet in op zelfspot

18 oktober 2017 - Dominique Vreven - Showbizz & Lifestyle - 3800

Perfect is saai, als canaille is het leven veel plezanter! Dat is de leuze van Elisa De Rosa en Céline Malyster, twee fiere Limburgse madammen die met hun nieuwe kledinglijn ‘Les Canailles’ Limburg op de kaart willen zetten. Lees er vandaag meer over bij LimburgActueel.

Lees verder...

Bocholt Europees uitgeschakeld; zwak Bene-League weekend!

Bocholt Europees uitgeschakeld; zwak Bene-League weekend!

18 oktober 2017 - Rony Maes - Sport - 3950

Landskampioen handbal Achilles Bocholt heeft in de terugwedstrijd in de tweede ronde van de EHF Cup met 37 – 25 verloren van het Finse Cocks. Halfweg was het 17 – 11 in het voordeel van de thuisploeg. Achilles Bocholt had vorige week de heenwedstrijd gewonnen en begon met een bonus van 5 doelpunten. Door de nederlaag is Achilles Bocholt Europees uitgeschakeld.

Lees verder...

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten

18 oktober 2017 - Rudi Schils - Toerisme - 3500

Sinds zondag staan de Chrysanten in de belangstelling in de Japanse tuin. Wij gebruiken deze bloemen vooral bij dodenherdenkingen op het kerkhof, maar in het Verre Oosten denken ze daar helemaal anders over. Het staat daar symbool voor geluk. Speciaal voor de 25ste verjaardag van de Japanse Tuin werd voor het thema 'zilver' gekozen, naar de zilveren verjaardag van de Japanse tuin. Daarnaast staan er tal van prachtige decoratie stukken opgesteld in het park. Samen met de zon was ook LimburgActueel zondag present om er te genieten van de prachtige omgeving. De Chrystanten zijn in de Japanse tuin nog te bewonderen tot 22 oktober.

Lees verder...

Investeerders Ford-site stellen plannen voor op ondernemersavond

Investeerders Ford-site stellen plannen voor op ondernemersavond

18 oktober 2017 - Redactie - Economie - 3600

CD&V Genk, Zutendaal en As/Niel-bij-As organiseerden gister de tweede editie van hun ondernemersavond, dit jaar met als thema: “Een transitie van de economie”. Voor dit netwerkmoment werden ondernemers uitgenodigd op een bijzondere locatie: de oude Ford-site in Genk. Het is ondertussen vijf jaar geleden dat de toekomst voor vele gezinnen uit Genk en Limburg plots onzeker werd door het bericht van de sluiting van Ford Genk. Het werd een zoveelste klap van het economisch weefsel in de regio. Nu vijf jaar later zijn de afbraakwerken begonnen en zijn de eerste investeerders bekend.

Lees verder...

Interlokale vereniging Genk - Houthalen-Helchteren is een feit

Interlokale vereniging Genk - Houthalen-Helchteren is een feit

18 oktober 2017 - Redactie - Samenleving - 3600

Op 29 maart van dit jaar kondigden Genk en Houthalen-Helchteren aan dat ze hun samenwerking gingen versterken via een IGS (strategisch intergemeentelijk samenwerkingsverband). 7 maanden later al is de 'interlokale vereniging Genk-Houthalen-Helchteren' een feit. Of toch bijna: nadat de schepencolleges eerder deze week groen licht gaven, is het nu de beurt aan de gemeenteraden, respectievelijk vandaag 19 oktober in Genk en volgende week donderdag 26 oktober in Houthalen-Helchteren. Er is bewust geopteerd voor een interlokale vereniging om soepel en slagkrachtig te kunnen werken zonder bijkomende bestuursstructuren.

Lees verder...

Topkok Bahadoer lanceert persoonlijke productlijn van BergHOFF

Topkok Bahadoer lanceert persoonlijke productlijn van BergHOFF

18 oktober 2017 - Redactie - Actueel - 3580

Uit toeval ontstaan soms mooie dingen. Toen Hilde Rutten en Rabin Houben (verdelers van kookgerei) Soenil Bahadoer (een rockster in het internationale restaurantlandschap) tegen het lijf liepen, sloeg de vonk dadelijk over. Het resultaat? Vandaag lanceren BergHOFF Belgium en Soenil een gepersonaliseerde productlijn, die bestaat uit 4 basisproducten voor elke chef: een bakpan, een sauspan, een snijmes en een pepermolen. Zo deelt de topchef zijn passie voor lekker eten met amateurkoks en fijnproevers.

Lees verder...

Mathieu van der Poel ook in Zonhoven de beste

Mathieu van der Poel ook in Zonhoven de beste

16 oktober 2017 - Rony Maes - Sport - 3520

De tweede manche van de Telenet Superprestige was dit jaar enkel spannend voor de tweede plaats. Die ging na een heftig duel naar Wout Van Aert (Crelan-Charles) . Lars van der Haar (Telenet Fidea Lions) werd derde. De winnaar? Mathieu van der Poel (Beobank Corendon) , die dit seizoen met zijn achtste zege op negen zijn triomftocht verder zet. LimburgActueel vroeg een reactie aan de drie mannen op het podium.

Lees verder...Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139