LimburgActueel.beVierde editie piano_ anders in cc Hasselt

Door Dominique Vreven - 13 februari 2014 - 3500 - Cultuur

Op zaterdag 22 februari presenteert het cultuurcentrum Hasselt een nieuwe editie van piano_anders. Poppy Ackroyd, Sebastian Plano en Lubomyr Melnyk brengen een rijk geschakeerde muzikale reis op de piano.

Vierde editie piano_ anders in cc Hasselt
Foto Kat GollockDe laatste vijf jaar is er een opvallende heropleving van pianomuziek. Pianomuziek geschreven door jonge klassieke en/of klassiek geïnspireerde muzikanten en componisten. Na optredens van Nils Frahm, Dustin O’Halloran, Hauschka, Maike Zazie, A Winged Victory For The Sullen, Jan Swerts, Fabrizio Paterlini, Greg Haines en Rachel Grimes organiseert het cultuurcentrum Hasselt op zaterdag 22 februari een nieuwe editie van Piano_anders. Het wordt opnieuw een niet te missen avond voor liefhebbers van Wim Mertens, Erik Satie, Arvo Pärt, Ludovico Einaudi, Jóhann Jóhannsson en Ólafur Arnalds.

Hypnotiserend pianospel

Voor de vierde editie zijn Poppy Ackroyd, Sebastian Plano en Lubomyr Melnyk te gast.  Poppy Ackroyd is een klassiek getrainde violiste/ pianiste uit Edinburgh en lid van het Hidden Orchestra. Daarnaast componeert ze ook muziek voor radio, film en hedendaagse dans. Na het restaureren van een tweedehands vleugelpiano begon Poppy de vele mogelijkheden van het instrument vakkundig te exploreren. Sebastian Plano zette zich met zijn debuut ‘Arrhythmical part of hearts ‘ uit 2011 meteen op de postklassieke kaart. Zijn soundscapes met cello, piano, bandoneon, percussie en spaarzame zang pasten meteen in het rijtje van Nils Frahm, Max Richter, Dustin O’Halloran, Jóhann Jóhannsson, Arvo Pärt, Ólafur Arnalds en zelfs Sigur Rós. Zijn tweede album ‘Impetus’ wordt momenteel overal goed onthaald. Emotionele klanklandschappen met piano, strijkers en subtiele elektronica leveren ook nu weer adembenemende momenten op. In Hasselt geeft hij zijn eerste Belgische concert. De 65-jarige Lubomyr Melnyk is een klassiek geschoolde componist/pianist uit Oekraïne. Hij is de pionier van de ‘continuous piano music’ waarbij hij aan één stuk doorspeelt. Hij heeft dan ook twee wereldrecords op zijn naam staan: dat van de snelst spelende pianist met 19,5 noten per seconde en dat van de pianist die met 93.650 noten het meeste noten speelt in 60 minuten.  Meer info www.ccha.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139