LimburgActueel.beMinder financiŽle middelen voor cultuurcentrum Hasselt

Door - 30 mei 2013 - 3500 - Cultuur

De stad Hasselt schroeft de jaarlijkse subsidie aan het cultuurcentrum van Hasselt met 150.000 euro terug. Dat raakte vandaag bekend tijdens de voorstelling van het komende theaterseizoen. “Met minder financiële middelen hopen we de volgende jaren toch een dynamisch beleid te ontwikkelen”, zegt directeur René Geladé.

Minder financiŽle middelen voor cultuurcentrum Hasselt
Schepen van Cultuur Karolien Mondelaers en directeur Renť Geladť.Het theaterseizoen 2012-2013 in het cultuurcentrum van Hasselt is bijna afgerond. De directie mag terugblikken op een succesvol veertigste seizoen met de viering van 40 jaar cultuurcentrum. “We bereikten meer dan 200.000 bezoekers, het aantal abonnementen steeg sterk net als de verkoop van losse tickets”, weet schepen van Cultuur en voorzitter van het cultuurcentrum Karolien Mondelaers.

“De omzet uit de programmatie bedraagt bijna 1,2 miljoen euro”, vult directeur René Geladé aan. “In 2012 organiseerden we 571 eigen activiteiten en 1.628 activiteiten voor derden. De online verkoop steeg tot bijna 80 procent van de totale kaartenverkoop en we hadden veel uitverkochte voorstellingen.” Ook de renovatie en verbouwing van het Theatercafé heeft een weerslag op de werking van het cultuurhuis.

Personeel
Een mooi rapport voor de Hasseltse schouwburg, maar er is toch een minpunt. Net als andere centrumsteden moet ook Hasselt flink besparen. Voor het cultuurcentrum betekent dit een vermindering van de jaarlijkse subsidie met 150.000 euro. Als gevolg daarvan worden drie personeelsleden niet vervangen, waaronder de stafmedewerker kunsteducatie. Het cultuurcentrum zal dan ook niet langer meer cursussen en educatieve projecten organiseren, enkel nog inleidingen bij voorstellingen en omkadering van familievoorstellingen.

“We hopen een duidelijk beleidsplan te ontwikkelen waarbij we moeten rekening houden met de beperktere financiële middelen. Binnen het overleg van de grote cultuurcentra in Vlaanderen zijn we al gestart met een denkproces rond schaalvergroting voor de subsidiëring van een regionale werking”, besluit de directeur van het Hasselts cultuurcentrum. 

Lees ook: Cultuurcentrum Hasselt stelt nieuw theaterseizoen voor


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139