LimburgActueel.beCultuurcentrum Hasselt stelt nieuw theaterseizoen voor

Door - 30 mei 2013 - 3500 - Cultuur

Het cultuurcentrum van Hasselt heeft vandaag het aanbod voor komend theaterseizoen voorgesteld. “Kwaliteit loopt als een rode draad doorheen de programmatie”, vertelt directeur René Geladé. Opnieuw ligt het accent op theater en literatuur, concerten, cabaret, klassieke muziek en hedendaagse dans en ballet.

Cultuurcentrum Hasselt stelt nieuw theaterseizoen voorHet nieuwe theaterseizoen in Hasselt begint officieel in het weekend van 13 september. Het wordt een openingsweekend met Jan Swerts, het Kathedraalkoor van Hasselt, Eupener Männerquartett & Collegium Instrumentale Maastricht o.l.v. Ludo Claesen en met extra aandacht voor de muziek van Verdi, die 200 jaar geleden geboren werd. Dat geldt trouwens ook voor Richard Wagner.

Voorts in de nieuwe brochure, met sterke foto’s van de Limburgse fotograaf Ronny Vanthienen, veel bekende internationale namen en grote gezelschappen voor een breed publiek of de gespecialiseerde cultuurliefhebber. Heel wat producties in Limburg zijn bovendien enkel te zien in het cultuurcentrum van Hasselt.

Producties
We noteerden enkele opvallende producties of voorstellingen. Het ensemble Leporello stort zich samen met componist Dirk Bikkembergs en een voltallig koor uit Heusden-Zolder in de ‘Tsjechov blues’, een muzikaal-beeldende reis door de wereld van de Russische grootmeester.  In oktober brengt Theatermakershuis de Queeste twee Limburgse rampen in herinnering onder het motto ‘Water en vuur’. Het gaat om het vlotdrama in Godsheide en de brand in het internaat van Heusden-Zolder. Hotel Modern geeft met een miniatuurset, camera’s en een arsenaal aan voorwerpen de horror van de grote oorlog weer. “Een spektakel op een positieve manier”, weet stafmedewerker Gerhard Verfaillie. Bij de familievoorstellingen is Baron van Munchhausen iets om naar uit te kijken. Een voltallig symfonisch orkest duikt in de muzikale wereld van Haydn. Acteur Ivan Pecnik zet daar de beroemde baron tegenover.

Van 26 februari tot en met 6 maart 2014 is er opnieuw het Krokusfestival. Die programmering is nog in volle ontwikkeling, maar nu al kondigen zich vier premières aan en drie internationale producties.

Worden ook in Hasselt verwacht: Axelle Red, Gabriel Rios, Laïs, Raymond van het Groenewoud, Amatorski, Daan en good old Percy Sledge (‘When a man loves a woman”). “De verrassing wordt ongetwijfeld het eerste Belgische optreden van het Britse Get The Blessing met bassist Jim Barr en drummer Clive Dreamer van Portishead en Radiohead. Dit wordt een energieke live-set”, aldus stafmedewerker Laurent Pitsi.

Liefhebbers van cabaret en comedy zullen opnieuw kunnen genieten van Wouter Deprez, Wim Helsen, De Nieuwe Snaar en Kommil Foo. Maar ook van Xander De Rijcke, Guga Baul, Bart Cannaerts , Herman van Veen of Freek de Jonge.

Het volledige programma kan je hier bekijken. De verkoop van abonnementen is vandaag gestart. Vanaf vrijdag 14 juni kunnen ook losse tickets gekocht worden.

Meer info: www.ccha.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139