LimburgActueel.beMax Richter in concert in Hasselt

Door Dominique Vreven - 02 mei 2013 - 3500 - Cultuur

In co-productie met Pop in Limburg, presenteert het cultuurcentrum in Hasselt op maandag 6 mei een eenmalig concert van Max Richter. De van origine klassieke muzikant houdt vooral van experiment. Zijn composities smukt hij steevast op met veel electropop en ambient. De laatste jaren is hij een veelgevraagde componist van filmmuziek.Op maandag 6 mei is er in de concertzaal van het cultuurcentrum in Hasselt een concert van Max Richter. Richter is een klassiek geschoolde muzikant die geboren is in Duitsland, maar opgroeide in het Verenigd Koninkrijk. Hij speelde eerst tien jaar bij het ensemble Piano Circus, gespecialiseerd in het werk van Brian Eno, Arvo Pärt, Steve Reich en Philip Glass, vooraleer zijn weg te zoeken in het niemandsland tussen klassiek, ambient en elektronica. Dat resulteerde in het solodebuut “Memoryhouse”, maar het was vooral met ‘The blue notebooks ‘ dat Max Richter zich op de kaart zette als vaandeldrager van een nieuwe lichting componisten met hartverscheurende  composities vol donkere ambient. 

Ook opvolgers ‘Songs from before’ en ‘Infra ‘ volgen het principe ‘less is more’ met een combinatie van een dromerige piano, elektronische beats, viool, cello, diepe bassen en hier en daar een ‘spoken word’. Recent verscheen zijn versie ‘Recomposed ‘van ‘De vier jaargetijden’ van Vivaldi bij het befaamde Deutsche Grammophon.

Filmmuziek

Max Richter heeft vooral een sterke reputatie opgebouwd als componist van filmmuziek. Zo voorzag hij de muziek voor de animatiefilm ‘Waltz with Bashir’ en de succesfilms ‘Sarah’s key’, ‘Die Fremde’, ‘Perfect sense’ of nog ‘Shutter Island’. In het voorprogramma in Hasselt treedt muzikante Christina Vantzou op die afkomstig is uit Kansas City, maar sinds 2003 gestaag een carrière uitbouwt vanuit Brussel.

Meer info: www.ccha.be


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139