LimburgActueel.beOedipus in Cultuurcentrum Hasselt

Door Dominique Vreven - 24 april 2013 - 3500 - Cultuur

Op zaterdag 27 april brengt het Ro Theater de Belgische première van ‘Oedipus’ in het Cultuurcentrum van Hasselt. Het  toneelstuk gaat over de man die zonder te weten zijn vader doodt en zijn moeder huwt.  Het topgezelschap uit Nederland brengt de Griekse tragedie in een hedendaags jasje, inclusief blitse discokostuums en hippe muziek.

Oedipus in Cultuurcentrum Hasselt
(Foto: Leo van Velzen)Het Ro Theater is één van de drie grote gezelschappen uit Nederland en een graag geziene gast in Hasselt. Op zaterdag 27 april brengt het gezelschap uit Rotterdam de Belgische première van het toneelstuk ‘Oedipus’. De Griekse tragedie is een blijver en publiekslieveling uit het rijke toneelrepertoire. Het handelt over de man die zonder te weten zijn vader doodt en zijn moeder huwt.

Auteur Oscar van Woensel brengt de jonge koning Oedipus, geconfronteerd met zijn gruwelijke lot, samen met de oude koning Oedipus, die zijn ogen uitsteekt en zich langzaam terugtrekt uit de wereld. In regie van Alize Zandwijk, die in 2011 liefst twee keer genomineerd werd voor de Toneel Publieksprijs, krijgen zowel de overmoed, de wanhoop en het inzicht van de immense tragedie vorm.

In de cast zien we onder meer Gouden Kalfwinnaar Jack Wouterse, Fania Sorel (genomineerd Theo D’Or) en de Vlamingen Herman Gilis en Bart Slegers. De eeuwenoude tragedie wordt afwisselend luchtig, komisch en filosofisch gebracht met onverwachte muzikale intermezzo’s.

Meer info: www.ccha.be


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139