LimburgActueel.beLimburgs Theaterproject Olla Podrida brengt ‘Peeping’

Door Dominique Vreven - 17 april 2013 - 0000 - Cultuur

Olla Podrida trekt van 19 tot 28 april langs de Limburgse culturele centra met hun derde productie ‘Peeping’. Dertig getalenteerde jongeren uit verschillende culturen, achtergronden en invloeden van onze provincie werden opnieuw met elkaar verweven om samen een productie op touw te zetten. Olla Podrida betekent dan ook hutsepot in het Spaans. Het Cultuurcentrum van Hasselt krijgt vrijdag de première. 

Limburgs Theaterproject Olla Podrida brengt ‘Peeping’Olla Podrida is een bruisend Limburgs theaterproject waarin jongeren uit de hele provincie aan deelnemen. Hun verschillende culturen en achtergronden zorgen voor een unieke mix van woord, muziek en dans. Olla Podrida is een productie van Padarijs, C-Mine cultuurcentrum Genk, Cultuurcentrum Hasselt, CC Muze Heusden-Zolder, CC De Adelberg Lommel, CC Maasmechelen, De Velinx Tongeren met de steun van de provincie Limburg en TAKT Dommelhof.

Het leven zoals het is

Voor ‘Peeping’ gingen dertig jongeren aan de slag onder de kundige leiding van acteur Daniël Sikora, muzikant Donia Surowiec, danseres Marieke Delannoy en regisseur Ingrid Dullens. “We maken het verhaal mee van het maakproces van Olla Podrida. Vanaf de aankomst in een bende onbekende creatievelingen tot het uiteindelijk zonder schroom op tafel smijten van je ziel. Hoe doe je dat? Ben je voorzichtig, aftastend, afwachtend? Of schreeuw je meteen de longen uit je lijf? Er wordt gezocht, gewroet, soms gevonden in onmogelijke liefdes, een vernietigende gameverslaving, vrouwenregels, verjaardagssponzen en puberale blutsen en builen. Kortom, het leven zoals het is, als je jong bent”, klinkt het veelbelovend.

Olla Podrida in Limburg:
19/04 19u30 CC Hasselt

20/04 19u30 CC Maasmechelen
21/04 19u30 CC Lommel
26/04 19u30 CC Tongeren
27/04 19u30 CC Genk
28/04 19u30 CC Heusden-Zolder


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139