LimburgActueel.beLimburger Wim Mertens zet toon op Pianofestival 2013 in Hasselt

Door Dominique Vreven - 22 februari 2013 - 3500 - Cultuur

Van maandag 25 februari tot donderdag 28 februari staat de piano centraal in het Cultuurcentrum van Hasselt met als blikvangers een solo-optreden van Limburger Wim Mertens en een pianorecital van Tae-Hyung Kim laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd. (foto: Alex Vanhee)

Het Cultuurcentrum van Hasselt gaat tijdens het Pianofestival opnieuw zijn Steinway D concertvleugel laten bespelen door heel wat internationale artiesten. Op maandag 25 februari is Limburger Wim Mertens te gast. Hij wordt aanzien als de ‘godfather’ van de Belgische minimal music. Hij verwierf wereldwijde bekendheid met de cd ‘Struggle for Pleasure’,  waarbij hij op piano pakkende repetitieve melodieën vertolkt, vaak begeleid door zijn unieke falset stem. Het is ongeveer 10 jaar geleden dat Wim Mertens in België solo optrad en daarom heeft hij voor Hasselt iets speciaal in petto.

Piano_Anders
Op 26 februari demonstreert Tae-Hyung Kim met werk van Bach, Scarlatti en Liszt zijn muzikale virtuositeit. Op 27 februari is er een nieuwe editie van Piano_Anders met de jonge talenten Fabrizio Paterlini, Greg Haines en de Amerikaanse Rachel Grimes. Het festival sluit in schoonheid af op donderdag 28 februari met de minimalistische jazz standards van de Noorse pianiovirtuoos Bugge Wesseltoft en uit Polen het Marcin Wasilewski Trio.

Meer info vind je hier


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139