Het is vandaag Woensdag, 29 Maart 2017

Dez Mona brengt laatste Saga in Hasselt (+ foto's)

Dez Mona bracht zopas een allerlaatste keer de opera ‘Saga’ in het Cultuurcentrum van Hasselt. Althans het Belgische einde van het meesterstuk wat Dez Mona vorig jaar op het Belgische publiek losliet. LimburgActueel maakte een foto-impressie.

Dez Mona brengt laatste Saga in Hasselt (+ foto's)

Saga is de godin van de geschiedenis die verhalen vertelt over de wereld rondom haar. Dez Mona vertaalt deze verhalen naar een hedendaagse versie. We hoorden een reeks intense ballades, bloedstollende nummers en een voorstelling die ons nog een hele tijd zal bijblijven.

Dez Mona gaat nu touren met ‘a gentlemens agreement’, een plaat die ze vorig jaar ook in Limburg een try out meegaven op het Absolutely Free Festival in Genk. “We gaan er echt de zomerfestivals mee in, en uiteraard ook de concertzalen”, legt Gregory Frateur uit. “We zijn wat ‘a gentlemens agreement’ betreft ook wat meer gerodeerd, sinds de try outs natuurlijk. We spelen ook niet alleen zoals vorig jaar in Genk enkel die plaat, je zal terug wat ouder Dez Mona werk in de set terugvinden."

Fotogalerij Klik hier voor de fotogalerij :: 20130219_Dez_Mona