LimburgActueel.beDe Vossemeren viert 25-jarig bestaan in Lommel

Door - 17 september 2012 - 3920 - Toerisme

Met de opening van een gloednieuwe spectaculaire glijbaan viert Center Parcs De Vossemeren haar 25-jarig bestaan. Center Parcs is belangrijk voor het toerisme in Limburg en in Lommel.

De Vossemeren viert 25-jarig bestaan in LommelToen in 1987 Center Parcs een gloednieuw park van 100 hectare in Lommel bouwde, was niet meteen iedereen enthousiast. Vandaag is De Vossemeren niet meer weg te denken uit de regio. “Center Parcs is een belangrijke toeristische speler in Limburg”, zegt gedeputeerde van Toerisme Jean-Paul Peuskens.

1,5 miljoen overnachtingen
Vorig jaar haalde Limburg 3,9 miljoen toeristische overnachtingen. “Center Parcs was goed voor 1,5 miljoen overnachtingen. Daarnaast zorgen ze ook voor heel wat tewerkstelling in de toeristische sector. Enkel De Vossemeren telt al 1.024 medewerkers en dan spreken we nog niet van de onrechtstreekse tewerkstelling.”

De Vossemeren zette ook Lommel mee op de kaart en werkte mee aan de uitbouw van de Noord-Limburgse stad. Daarom vinden zowel het stadsbestuur van Lommel als toerisme Limburg het goed dat Center Parcs blijft investeren om toeristen aan te trekken.

Restauratie cottages
Dit jaar werden de cottages in Center Parcs gerenoveerd. Zo’n 95 VIP-cottages werden nog luxueuzer ingericht. “In economisch mindere tijden doet nabijheidstoerisme het toch goed”, zegt CEO James Mennekens. “We zijn met Center Parcs uniek en willen blijven investeren om toeristen aan te trekken en aan hen een fantastische vakantie te bezorgen.”

Monkey Splash
Om het 25-jarig bestaan extra in de kijker te zetten, werd een spectaculaire glijbaan, de Monkey Splash, gebouwd. Na een klim van 15,4 meter raast de zwemmer door een transparante buis naar beneden. Daarna komt de waterrat in een tol terecht om zo in het buitenbad te eindigen. Olympische kampioenen Fred Deburghgraeve en de Nederlandse Ranomi Kromowidjojo kregen de eer om de glijbaan als eersten uit te testen. “Het is werkelijk een fantastische ervaring voor echte waterratten”, reageert Fred Deburghgraeve.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150