LimburgActueel.beMathieu van der Poel ook de sterkste in Zolder

Door Rony Maes - 27 december 2018 - 3550 - Sport

Europees kampioen Mathieu van der Poel heeft ook in Heusden-Zolder met sprekend gemak gewonnen. Hij won voor wereldkampioen Wout van Aert, die lek reed in de eerste ronde. De Nederlander Joris Nieuwenhuis werd derde voor Wereldbekerleider Toon Aerts. We spraken met winnaar Mathieu van der Poel en de leider in de Wereldbeker Toon Aerts.

Mathieu van der Poel ook de sterkste in Zolder
Foto: R. Maes

Voor aanvang was er heel wat aandacht voor Zdenek Stybar (Quick-Step Floors), die in Zolder zijn eerste van 4 veldritten reed. De oud wereldkampioen reed een verdienstelijke wedstrijd, maar was nooit vooraan te vinden. Hij eindigde uiteindelijk 21ste op 2.48 min. Topfavoriet Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) startte dit keer iets gereserveerder en zag Wout van Aert als 2de de eerste bocht ingaan. De wereldkampioen kampte echter met een lekke band en moest al snel de materiaalpost in waardoor hij 15 seconden verloor. Ondertussen drukte de leider in de Wereldbeker Toon Aerts (Telenet Fidea Lions) door, maar hij kon niet beletten dat Mathieu van der Poel bij hem kwam.

van der Poel neemt leiding in ronde 3

De Europese kampioen trok door en nam vanaf de 3de ronde de leiding over. Toen Aerts bergop een foutje beging was van der Poel alleen weg. Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) volgde nog even in zijn spoor, maar moest na een valpartij ook de rol lossen. Ondertussen kwam Van Aert opnieuw op de tweede plaats postvatten. Mathieu van der Poel won uiteindelijk met 16 seconden voorsprong op van Aert.

Felicitaties van Raymond Poulidor

De winnaar mocht de eerste felicitaties van opa Raymond Poulidor in ontvangst nemen. De oud Franse wielerkampioen stond aan de finish samen met organisator Koen Monu de winnaar van de 5de wereldbekerwedstrijd op rij op te wachten. Voor de derde plaats ging Joris Nieuwenhuis (Development team Sunweb) een duel aan met Toon Aerts. De Nederlander werd uiteindelijk derde voor Aerts, die hierdoor zijn voorsprong in de tussenstand voor de wereldbeker ziet slinken tot 13 punten t.o.v. Van Aert. Laurens Sweeck werd vijfde en Quinten Hermans zesde op 55 seconden.

Limburgse winst bij de juniores

Bij de dames won Marianne Vos voor Lucinda Brand en Sanne Cant. Laura Vandonschot werd 19de. Bij de beloften werd Alkenaar Timo Kielich derde na Elli Iserbyt en Maik Van Der Heyden. Winst was er bij de juniores voor Lanakenaar Ryan Cortjens voor Verburg, Askey en Thibau Nys.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150