LimburgActueel.beSTVV-Kortrijk eindigt doelpuntenloos

Door Rony Maes - 24 december 2018 - 3800 - Sport

STVV herpakte zich tegen KV Kortrijk na de non-prestaties tegen Lokeren en AA Gent. Het kwam wel niet tot scoren en had ook een sterke Steppe nodig om 1 punt thuis te houden. We vroegen reacties aan de doelmannen  Kenny Steppe van STVV en Thomas Kaminski van KV Kortrijk.

STVV-Kortrijk eindigt doelpuntenloos
Foto: Eddy Vanschoonbeek

Met 5.000 waren ze zaterdagavond op Stayen voor de laatste thuiswedstrijd van het jaar. Marc Brijs verving achteraan de geblesseerde Texeira door De Petter. Endo startte waardoor De Sart op de bank belandde. Bij Kortrijk plaatste Yves Vanderhaeghe achteraan de herstelde Kumordzi en begon hij voorin met Mboyo en Ezekiel. Ook Oauli kreeg opnieuw een basisplaats.

De thuisploeg had het best moeilijk tegen een goed georganiseerd Kortrijk en het was dan ook lang wachten op kansen. De eerste was voor Ezekiel in de 34ste minuut, maar Steppe was paraat. Nadien waren de doelpogingen van STVV, maar Boli schoot op Kaminski en vlak voor rust stootte Kamada op D’Haene en Botaka’s schot was geen probleem voor de doelman.

Fluitconcert maar toch nog Top 6

Ook na rust was het even wachten op een doelkans, maar binnen de 52ste viel er een grote aan beide kanten. Eerst verschalkte Tomiyasu bijna zijn eigen doelman en seconden later schoot Kamada in herneming aan de overkant op de paal. Nadien hadden De Norre en Kamada de kans op 1-0, maar beiden schoten over. In de slotfase toonde Steppe zich de redder van STVV op pogingen van Stojanovic en Azouni. Tussenin had Boli evenwel op aangeven van invaller Acolatse eens te meer kunnen scoren. Het thuispubliek liet na afloop zijn ontgoocheling de vrije loop om zoveel gestuntel voor doel.

Ondanks het gelijkspel blijft STVV in de Top 6. Woensdag om 14.30 u. speelt het zijn laatste wedstrijd van het jaar bij KV Oostende.

Vlotte Genkse zege in Eupen

Na de onverwachte bekeruitschakeling was het voor Genk uitkijken naar een revanche in Eupen. Al bij al werd het een vlotte zege. Twee doelpunten in de eerste twintig minuten van de jarige (hij werd 26) Gouden Stier Ally Samatta beslisten al snel over de wedstrijd. De Tanzaniaan spits tekende zaterdag trouwens bij tot 2021. De kloof met achtervolger Club Brugge, dat nr. 3 Antwerp versloeg met 5-1, blijft zo zeven punten. Antwerp volgt al op 10 punten. Woensdag om 20.30 u. komt AA Gent naar de Luminus Arena.

KRC Genk verkoopt kerstabo’s

Bij die gelegenheid hebt je nog de kans om zoals 500 al voordeden om een KRC Genk kerstabo te kopen. Dit abonnement start vanaf deze wedstrijd. Hierna volgen nog vier competitiewedstrijden (waaronder thuis tegen Standard en Antwerp). Ook de 5 wedstrijden van KRC Genk in de play offs zijn inbegrepen. Voor 10 wedstrijden start de prijs voor volwassenen vanaf €115 (staanplaats), €130 (zitplaats). Voor jongeren (-18 jaar) heb je al een kerstabo vanaf €70. Je kan je kerstabo online aankopen via krcgenk.be of in de KRC Genk ticketshop (open op woensdag van 10u tot 12u). De loketten openen woensdag vanaf 18u30, ook daar kan je je kerstabo kopen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150