LimburgActueel.beWaterpolo Hasselt stevig leider

Door Rony Maes - 18 december 2018 - 3500 - Sport

In de laatste wedstrijd van 2018 wachtte Waterpolo Hasselt een duel tegen Merksem de nr. 2 van de competitie. Nadat Hasselt in Merksem ruim won (8-16), maar daarna onderuitging in de bekerwedstrijd (10-6), beloofde het een spannende avond te worden.

Waterpolo Hasselt stevig leider
Foto: Waterpolo Hasselt 

 

 

De tribunes waren goed gevuld voor deze topper in 3de nationale. De toeschouwers waaronder schepen van sport Habib El Ouakili zagen een zenuwachtig begin van beide ploegen: veel doelpogingen maar weinig echt overwicht. Marin Beg en Matthias Claes brachten Hasselt op 2-0, maar er wordt nog tegen gescoord zodat het eerste kwart eindigde op 2-1.

In het tweede kwart startte Hasselt weer dadelijk met 2 goals, één fastbreak van Matthias Claes en één van Gijs Iliaens, waarna Merksem met een perfecte lobbal weer even tegenprikte. Maar Hasselt loopt verder uit naar 6-2, weer via Matthias Claes en Gijs Iliaens, die laatste met een streep van vòòr de middenlijn. Met nog één tegengoal en de vierde treffer van Claes was de ruststand 7-3.

Waterpolo Hasselt walst over Merksem

In het derde kwart leek de veer gebroken bij Merksem. Het is een en al HZS wat de klok slaat: iedereen begint zijn goaltje weer mee te pikken in mooie aanvalsgolven, waarin Hasselt probeert de verdediging uit verband te spelen. Na een tweede goal van over de middellijn van Gijs Iliaens, dikt Matthias Claes verder aan met 2 goals vanaf piket. Matthias scoort in totaal 6 doelpunten. Daarna scoort Sander Hermans, de recente Jeugd Sport Ambassadeur van Hasselt,  2 maal. Ondertussen had een sterk acterende doelman Quinten Schrevens zich niet laten verrassen zodat het aan het eind van het derde kwart 12-3 was.

In het laatste kwart begon Adbel Sifan in doel, en ook hij zal uiteindelijk zijn netten schoon houden. Sander Hermans met z’n hattrick-goal, gevolgd door Bram Jacobs, Marin Beg en Thomas Vanhelden pikken hun goaltje mee, waardoor de thuisploeg één van haar naaste achtervolgers huiswaarts stuurt met een droge 16-3 en op 7 punten plaatst. De jongens van coach Sven Vandenhoudt kijken nu uit naar de verplaatsing op 12 januari richting VZ Gent, de andere achtervolger die La Louvière 2 versloeg met 20-6.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150