LimburgActueel.beSporting Hasselt ongeslagen de winterrust in

Door Rony Maes - 17 december 2018 - 3500 - Sport

Sporting Hasselt kwam tegen een stug verdedigend Spouwen-Mopertingen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het enige wat de ploeg van Rikkie Broeckx zich kan verwijten is dat na de 1-0 van Dean Boiten de 1-1 van Ernens te snel viel. We vroegen reacties aan Dean Boiten van Sporting Hasselt en doelman Tom Grootaers van Spouwen-Mopertingen.

 

Sporting Hasselt ongeslagen de winterrust in

Na de aftrap gegeven door Steven Vandeput en Bruno Steegen, de toekomstige burgemeesters van Hasselt en Bilzen, startten beide ploeg voorzichtig aan de wedstrijd. Het was dan ook wachten tot in de 21ste minuut tot Proesmans de eerste bal richting doel gaf. De 1-0 kwam er in de 33ste minuut toen Boiten een hoekschop van Verbeeck mooi binnenschoof.  De thuisploeg kon niet lang van de voorsprong genieten want even later kon de vrijstaande Ernens een voorzet van Brouwers gemakkelijk inleggen (1-1). Voor rust zag Bracké nog een bal voor de lijn gered door Haenen.

Kansen worden niet benut

In de tweede helft waren de betere kansen voor de thuisploeg maar Grootaers redde pogingen van Efekia, Bracké, Joosten en invaller Bahtiri. Tussendoor schoot Yildiz op Van Gerwen. In blessuretijd kwam Sporting nog 2 keren dichtbij 2-1, maar eerst konden Janssen en Efekia net niet bij een scherpe voorzet van de andere invaller Van Rijswijk en even later kon Grootaers een vrije trap van Verbeeck nog afweren. Achteraf toonde coach Broeckx zich tevreden met de kansen en de ongeslagen status voor de winterrust, die Hasselt als leider in 2de amateurafdeling B ingaat, want Bocholt verloor in Berchem met 2-1. Patro Eisden won in Vosselaar met 1-3. Hades speelde 1-1 bij Temse en Heur-Tongeren verloor met 0-5 van St. Niklaas. De winterrust duurt nu tot 12 januari.

THES outstanding in 1e Amateurafdeling

In de hoogste amateurafdeling won THES met 0-2 van Rupel Boom en gaat de winterrust in met 7 punten voorsprong op Deinze.

In de 3de amateurafdeling B won Leopoldsburg bij Pelt met 0-2. Verder waren er gelijke spelen voor Helson (2-2 tegen Zwarte Leeuw) en Termien (0-0 bij RC Mechelen). Bilzers-Waltwilder verloor tegen Houtvenne (1-3) en Wellen bij St. Lenaarts (2-1).


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150