LimburgActueel.beKRC Genk loopt uit

Door Rony Maes - 17 december 2018 - 3600 - Sport

Een goed spelend KRC Genk had niet veel moeite met een dapper strijdend Oostende. De 2-0 was dan ook maar een magere beloning voor de vele kansen. Hierover hoor je Leandro Trossard.

KRC Genk loopt uit
Foto: R. Maes

Bijna 16.000 vulden de Luminus Arena voor de wedstrijd tegen KV Oostende. Bij de thuisploeg mocht Heynen starten. Gert Verheyen begon zonder Limburger Indy Boonen. In de eerste helft konden de bezoekers nog een goed blok zetten, maar toch waren de betere kansen voor Genk en was het aan de rust terecht 1-0, een doelpunt van Malinovskyi in de 34ste minuut. Hij joeg toen een bal van Maehle van net buiten de 16 keihard in de kortste hoek binnen. KVO kreeg wel geteld een goede kans via Bataille, maar Vukovic redde knap.

Na rust gingen de bezoekers meer risico nemen en kreeg Genk een hoop kansen, maar de paal (Maehle) en de lat (Trossard) verhinderden de 2-0. Die kwam er toch in de 74ste minuut toen Samatta een gemeten voorzet van Pozuello maar in te leggen had: zijn 12de van het seizoen. Dankzij de eerste thuiszege sedert bijna 2 maanden in de kompetitie heeft leider Genk nu 7 punten voorsprong op Club Brugge en Antwerp.

Woensdag om 20.45 u. speelt KRC Genk bij Union voor de Croky Cup en zondag om 18 u. staat Eupen-Genk op het programma.

 

Warmste maand goed voor 35.000 kg voedsel!

KRC Genk lanceerde samen met de supporters, Beobank en Vincentius dit jaar een grote inzamelactie voor het goede doel: de warmste maand. Bij 5 thuiswedstrijden werd opgeroepen om voedsel mee te brengen naar de Luminus Arena. Dat voedsel ging naar de 13 Limburgse Vincentius conferenties. Daar werden kilo’s sint snoep, melk, rijst, pasta en suiker verpakt in voedselpakketten voor gezinnen die het moeilijk hebben. Het resultaat van deze actie werd bekend gemaakt net voor de aftrap van de wedstrijd tegen KV Oostende. Enkele medewerkers van Beobank werden samen met Guido Vandebrouck van Vincentius in de bloemetjes gezet door voorzitter Peter Croonen en algemeen directeur Erik Gerits. Het resultaat was  schitterend met maar liefst 35.000 kg voedsel!

 

STVV en Lommel SK verliezen

STVV verloor verrassend bij Lokeren met 2-0. Bij een 1-0 stand kenden de Kanaries wel de pech dat Bezus de Paal trof. STVV speelt dinsdag om 20.45 u. thuis tegen AA Gent voor de Croky Cup. Zaterdag om 20 u. komt KV Kortrijk.

In 1 B verloor SK Lommel van Roeselare met 0-1. Zaterdag om 20.30 u. is er een verplaatsing naar Beerschot Wilrijk.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150