LimburgActueel.beMathieu Van der Poel oppermachtig in Zonhoven

Door Rony Maes - 17 december 2018 - 3520 - Sport

Zoals vorig jaar stond er geen rem op de krachten van Mathieu Van der Poel. De gevreesde kuil werd voor hem een speelbak waarin hij stelselmatig meer voorsprong nam op Wout Van Aert en Toon Aerts. Na de podiumceremonie vroegen we reacties aan Mathieu, Wout en Toon.

Mathieu Van der Poel oppermachtig in Zonhoven
Foto: R. Maes

De wedstrijd was amper vertrokken of een Corendon-Circus trio David Van der Poel, broer Mathieu en Tom Meeusen had al een kleine voorsprong bij elkaar. Toen Mathieu Van der Poel na enkele hectometers overnam lag de wedstrijd in zijn definitieve plooi. De Europese kampioen maakte zo’n tempo dat wereldkampioen Wout Van Aert (Cible-Cebon) en Toon Aerts (Telenet Fidea Lions) al snel op een minuut werden gereden. Lars Van Der Haar (Telenet Fidea Lions volgde al op meer dan anderhalve minuut. In het tweede gedeelte van 10 ronden liet de leider het tempo wat zakken omdat tijdsverschillen in de Telenet Superprestige toch geen rol spelen. In de slotfase was er nog even commotie toen Mathieu van Der Poel nog even in de fout ging. Zonder erg evenwel.

 

Spanning om tweede plaats

Ondertussen was de strijd om de tweede plaats ook in een definitieve plooi gevallen zeker nadat  Aerts in de voorlaatste ronde even met mechanische pech kampte. De voorsprong op ploegmaat Van Der Haar was ondertussen wel voldoende om zijn podiumplaats veilig te houden. Uiteindelijk won Mathieu Van der Poel zijn vijfde Superprestigewedstrijd op rij met 43 seconden voorsprong op Van Aert. Aerts werd derde op 1:35 min., Van Der Haar vierde op 2:03. Quinten Hermans eindigde als dertiende. Timo Kielich moest opgeven.

 

Ryan Cortjens bij de junioren

Bij de dames won Sanne Cant (Corendon-Circus) voor Denise Betsema . Bij de Junioren ging de zege naar Lanakenaar Ryan Cortjens (IKO-Beobank) voor de Brit Ben Tulett en Thibau Nys.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150