LimburgActueel.beSporting Hasselt en Patro Eisden delen de punten

Door Rony Maes - 10 december 2018 - 3500 - Sport

Het stedelijk sportstadion in Hasselt was met 1.000 toeschouwers flink gevuld voor de derby tegen Patro Eisden. De aangekondigde incidenten bleven uit en daar zal de massale politiemacht zeker geholpen hebben. De thuisploeg kwam al snel 1-0 voor langs Baysal, maar in de tweede helft kopte Renson de 1-1 binnen, ook het eindresultaat na een aangename derby. We vroegen reacties aan uitblinker Piet Proesmans van Sporting Hasselt en coach Stijn Stijnen van Patro Eisden.

Sporting Hasselt en Patro Eisden delen de punten
Foto: Patro Eisden Maasmechelen

 

 

Bij Sporting Hasselt stond Van Gerwen opnieuw in doel en keerden Proesmans en Vrijsen terug in de basis. Bij Patro speelde Mombongo opnieuw na een schorsing. De bezoekers startten het best, maar toch stond het na 7 minuten 1-0 toen Baysal een assist van Boiten tussen de benen van Belin in doel verwerkte. Nadien bleef Sporting de betere ploeg met kansen voor een bedrijvige Proesmans, Joosten en een kopbal van Boiten net over. Aan de overkant moest Van Gerwen zich in de 36ste minuut tonen op een poging van Allegria. Vlak voor rust kon Proesmans alleen oprukken naar doel, maar hij werd net buiten de 16 geraakt door doelman Belin. Scheidsrechter Sbaghi zag er echter geen fout in.

 

Sporting Hasselt is herfstkampioen

Na rust kwam Patro al na 7 minuten op 1-1. Renson kopte een verre voorzet van Swerten in. Nadien zagen we wel veel goede wil met meer balbezit voor de bezoekers. Ondertussen was er wel heel wat sfeer door de goedgevulde supportersvakken. Voor de beste kansen was het wachten tot in de slotfase. Eerst ging een kopbal van Boiten nipt over en in de 87ste minuut had Allegria de 1-2 moeten scoren, maar kapitein Janssen kon nog net voor de lijn redden. Coach Broeckx sprak nadien over een terechte uitslag en hij was tevreden dat de 6 puntenkloof met Eisden intact bleef. Woorden van lof waren er ook voor zijn geslaagde infiltraties van Proesmans, die trouwens heel wat trappen moest incasseren. Bovendien is Sporting Hasselt herfstkampioen met 1 punt voorsprong op Bocholt.

Vrijdag Sporting Hasselt-Spouwen Mopertingen

Nog in de tweede Amateur Afdeling eindigde Hoogstraten-Spouwen Mopertingen op 1-2. Heur Tongeren verloor zwaar van Berchem met 0-4. Bocholt-Cappellen werd  3-2. Nadat Bertjens in het slotkwartier een 0-2 achterstand omboog in 2-2. zorgde Didden in de 90ste minuut nog voor 3-2. Hades verloor in Vosselaar met 4-2.

Vrijdag om 20.30 u. start de laatste speeldag van het jaar met Hasselt-Spouwen Mopertingen. Zaterdag om 20 u. speelt Heur Tongeren tegen St. Niklaas en trekt Hades naar Temse. Patro Esden speelt zondag om 14.30 u. in Vosselaar en om 15 u. is er nog Berchem-Bocholt.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150