LimburgActueel.be



Bilzerse-Waltwilder kan voorspong weer niet behouden

Door Rony Maes - 10 december 2018 - 3740 - Sport

Bilzerse-Waltwilder was uiteindelijk nog tevreden met de 2-2 eindstand tegen Bornem nadat Zejnilovic voor 1-0 en een owngoal van Quintelier voor een 2-1 tussenstand had gezorgd. Toch was er terecht ontgoocheling voor het nieuwe puntenverlies. Dat bleek ook uit de reacties van coach Eric Eurlings en Giel Swijngedouw van Bilzerse-Waltwilder VV.

Bilzerse-Waltwilder kan voorspong weer niet behouden
Foto: Bilzerse-Waltwilder VV





 

 

 

De wedstrijd Bilzerse Waltwilder-Bornem werd op een doornat kunstgrasveld gespeeld. Bij de thuisploeg begonnen Godard en Mayala waardoor Appermont en El Ghoulbzouri op de bank belandden. Bornem startte sterk met na 2 minuten al een schot van Lodders tegen de paal. Toch kwam de thuisploeg na 7 minuten op voorsprong na een mooie aanval opgezet door Godard, die voor doel Zejnilovic vond (1-0). Even later had de Nederlander opnieuw de kans op 2-0, maar nu schoot hij op doelman Maes. Op het halfuur kwam Bornem gelukkig langszij toen een bal van Luyckx via Weerts over doelman Dengis in doel belandde. Even later raakte Persoons de paal. Nadien was Bilzerse-Waltwilder nog dichtbij een nieuwe voorsprong, maar Lacroix schoot op Huygens en Zejnilovic op Maes.

Doornatte (kunst)grasmat

Na rust verving El Ghoulbzouri Lacroix. De eerste kansen waren opnieuw voor de thuisploeg via Van Melick en Heleven. Toch was de 2-1 in de 73ste minuut nog verrassend te noemen en nu kende de thuisploeg geluk want een bal van Zejnilovic werd door Quintelier in eigen doel verwerkt. Alle Bilzenaren hoopten op eindelijk nog eens overwinning, maar toch werd het nog 2-2 in de 82ste minuut toen Persoons kon profiteren van een wegglijden van Theunissen. Nadien gingen beide ploegen nog op zoek naar de overwinning, maar het gladde veld vol plassen maakte goed voetbal onmogelijk.

In deze 3de Amateurafdeling B won Wellen bij Lyra met 1-2 en Termien-Nijlen werd 2-1. Pelt-Zwarte Leeuw en Wommelgem-Leopoldsburg eindigden op 1-1. Helson-RC Mechelen werd uitgesteld wegens wateroverlast. Zaterdag om 19.30 u. zijn er Pelt-Leopoldsburg, Bilzerse-Waltwilder Houtvenne en St. Lenaarts-Wellen. Om 20 u. start RC Mechelen-Termien en zondag om 14.30 u. ontvangt Helson Zwarte Leeuw.

1-1 voor STVV en KRC Genk, winst voor THES

In de eerste klasse amateurs won THES van Seraing met 4-0. Zondag om 15 u. is de laatste wedstrijd voor THES van een schitterend 2018 in Rupel Boom.

In 1B verloor Lommel van Union met 0-2. Zaterdag om 17 u. komt Roeselare om bezoek.

In de Jupiler Pro League speelden KRC Genk en STVV 1-1 gelijk tegen respectievelijk KV Kortrijk en Standard. Voor Genk scoorde Samatta en voor STVV Kamada telkens de 1-0.

In de Luminus Arena werd in het kader van de warmste maand nu 5.000 kg. suiker ingezameld. Donderdag wordt melk verwacht bij de Europese thuiswedstrijd tegen Sarpsborg (18.55 u.) en zondag rijst voor de wedstrijd tegen Oostende om 18 u.. STVV speelt zaterdag om 20 u. in Lokeren.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150