LimburgActueel.beKevin Pauwels wint Soudal Classics Hasselt

Door Rony Maes - 03 december 2018 - 3500 - Sport

De Soudal Classics cross zaterdag in het Kapermolenpark was er een zonder de toppers van het moment, maar daar trok drievoudig winnaar Kevin Pauwels zich niets van aan. Hij won autoritair deze veertiende editie.  Voor Pauwels was het de eerste zege sinds februari 2016.

Kevin Pauwels wint Soudal Classics Hasselt
Foto: GolazoKevin Pauwels (Marlux – Bingoal Cycling Team) nam een prima start en dook als eerste het veld in. Hij sloeg al meteen een klein gaatje, maar tegen het einde van de eerste ronde kwamen ploegmaat Eli Iserbyt, Tim Merlier (Crelan Charles), Tom Meeusen (Corendon Circus) en David Van der Poel (Corendon Circus) aansluiten. In de tweede ronde probeerde Pauwels het opnieuw maar hij bleef binnen bereik van de achtervolgers.

Pauwels met voorsprong

In de derde ronde kwam het weer samen en kon Eli Iserbyt (Marlux – Bingoal Cycling Team) de leiding nemen, maar na een foutje in de zandbak was Kevin Pauwels opnieuw weg en hij zou niet meer bijgehaald worden. Ondertussen waren Jens Adams (Pauwels Sauzen Vastgoedservice) en de winnaar van vorig jaar Corné van Kessel (Telenet Fidea Lions) komen aansluiten bij de achtervolgers. Adams ging er al snel vandoor en liet de anderen om de laatste podiumplek vechten. Die strijd werd uiteindelijk gewonnen door Iserbyt. De Duitser Meisen werd vierde en Tom Meeusen vijfde. Corné Van Kessel werd zesde voor David Van der Poel, de nr. 3 van 2017.

Ellen Van Loy bij de dames, Cortjens bij de Juniores

Bij de dames won Ellen Van Loy voor de Nederlandse Denise Betsema en wereldkampioene Sanne Cant. Bij de juniores was er winst voor Lanakenaar Ryan Cortjens (Iko Beobank) .  Arne Baerts werd vierde en Michael Bervoets zesde.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150