LimburgActueel.beHades en Sporting Hasselt delen de punten

Door Rony Maes - 03 december 2018 - 3500 - Sport

In de tweede Amateurafdeling B deelden Hades Hasselt en Sporting Hasselt de punten. Voor 1.000 toeschouwers werd het in Kiewit 2-2.

Hades en Sporting Hasselt delen de punten
Foto: Facebook RC Hades Kiewit HasseltDe Hasseltse derby werd zoals gevraagd door de beide voorzitters Toon Hermans van Hades en Bart Casters van Sporting Hasselt een groot feest waarin Sporting voor het eerst dit seizoen meer dan een tegendoelpunt incasseerde. De bezoekers kwamen na 24 minuten op voorsprong toen Bracké een strafschop omzette (0-1). Vijf minuten later floot scheidsrechter Vandevenne aan overkant ook voor strafschop en nu zorgde Voorjans voor 1-1. In de tweede helft kon Van Rijswijk in de 70ste minuut Sporting opnieuw op voorsprong brengen (1-2), maar 2 minuten later stond het reeds 2-2 langs Bloemen. Nadien kreeg Hades nog de betere kansen, maar het bleef 2-2.

 

Vrijdag Sporting Hasselt-Patro Eisden

Vrijdag om 20.30 u. wacht Sporting met de komst van Patro Eisden een nieuwe zware opdracht. Patro won van Hoogstraten met 3-1. De grootste winst was voor Bocholt dat in Hamme ging winnen met 0-6 (2 doelpunten van Put en Didden en 1 van Scheelen en Watson). Heur Tongeren won bij Cappellen met 2-3 en Spouwen Mopertingen-Turnhout werd 3-0.  Zaterdag om 20 u. worden Heur-Tongeren Berchem en Hoogstraten-Spouwen Mopertingen gespeeld en zondag om 14.30 u. Bocholt-Cappellen en Vosselaar-Hades.

 

STVV en KC Genk winnen

KRC Genk had zondagavond voldoende aan een doelpunt van Pozuelo om Anderlecht de eerste thuisnederlaag van het seizoen toe te dienen. Achtervolger Club Brugge, dat won van Standard volgt op vier punten. STVV verraste bij FC Antwerp. Het won met 1-3; doelpunten van Botaka (strafschop), uitblinker Bezus en Garcia. Zaterdag om 18 u. is er KRC Genk-Kortrijk en om 20.30 u. STVV-Standard.

In 1 B verloor SK Lommel bij OHL met 3-1. Lommel speelt zondag om 16 u. tegen Union.

In de eerste klasse Amateurs won THES bij Eendracht Aalst met 1-2, doelpunten van Battista (strafschop) en Oris. Zaterdag om 19.30 u. speelt THES tegen Seraing.

In de derde Amateurklasse B won Leopoldsburg van Bilzerse-Waltwilder met 4-2. Wellen versloeg Betekom met 6-1 en Nijlen-Helson werd 1-2. Nederlagen waren er voor Pelt (2-0 bij RC Mechelen) en Termien (2-0 bij Tienen). Zaterdag om 19.30 u. krijgen we Bilzerse Waltwilder-Bornem, Pelt-Zwarte Leeuw en Wommelgem-Leopoldsburg en om 20 u. Lyra Lierse-Wellen. Zondag om 14.30 u volgt Helson-RC Mechelen en om 15 u. Termien-Nijlen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150