LimburgActueel.beKRC Genk lijdt eerste nederlaag

Door Rony Maes - 26 november 2018 - 0000 - Sport

Ongeslagen herfstkampioen KRC Genk leed zaterdagavond een verrassende nederlaag tegen Cercle Brugge. Twee gemakkelijke doelpunten volstonden, want Genk kon ondanks een massa kansen alleen scoren via Trossard. We vroegen reacties aan Leandro Trossard van KRC Genk en kapitein Benjamin Lambot van Cercle Brugge.

KRC Genk lijdt eerste nederlaag
Foto: archiefbeeld

Ruim 18.000 toeschouwers waaronder 150 zwarte pieten, meer dan het aantal Cercle supporters, bevolkten de Luminus Arena. Philippe Clement koos voor Heynen en Berge voor de verdediging. Coach Laurent Guyot opteerde voor een defensieve 5-4-1 opstelling. De thuisploeg startte zoals gewoonlijk dominant met kansen voor Samatta en Trossard. Nadat Bruno in de 19de minuut eerst centimeters naast had geschoten was het even later wel raak voor de Bruggeling, zij het dat zijn schot afweek op Aidoo (0-1). Nog eens 7 minuten later was het al 0-2 toen Bruno na balverlies van Uronen kon oprukken en afdrukken. Vukovic weerde af, maar de goed gevolgde Gakpé werkte binnen. Genk kreeg nadien nog grote kansen via Samatta en Ndongola, maar telkens stond doelman Nardi in de weg.

Thuisgoal valt te laat
Zelfde verhaal in de tweede helft, nu met Malinovskyi in de plaats van Heynen. De thuisploeg bleef komen, had meer dan 74% balbezit, kreeg 14 hoekschoppen en er waren ook meer dan genoeg kansen voor bijna alle aanvallers en middenvelders. Even was er appel voor handsspel, maar de VAR wimpelde dit af. Clement bracht ook nog Paintsil en Gano in. Het doelpunt van Trossard in de 96ste minuut op aangeven van Berge viel echter te laat om alsnog een oververdiend gelijkspel te forceren. Genk wacht nu een zware week met donderdag om 21 u. de Europese opdracht in Malmö en zondag om 18 u. de verplaatsing naar Anderlecht.

Warmste maand
De thuissupporters brachten in het kader van de warmste maand meer dan 7.000 kg Sint snoep mee naar het stadion. Vrijwilligers van 9 Genkse scholen trotseerden de regen om alles te verzamelen. Vincentius en Sinterklaas steken nu de handen uit de mouwen opdat al dat Sint snoep in de juiste schoentjes belandt. Voor de volgende thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk op 8 december wordt suiker verwacht, nadien voor de volgende thuiswedstrijden is het melk en rijst. Vanaf maandag 3 december kan je ook rijst, melk en suiker binnenbrengen in eender welk Limburgs Beobank filiaal.

STVV en SK Lommel winnen
STVV slaagde er opnieuw in om te winnen van Anderlecht. Het zette in de tweede helft een 1-2 achterstand om in een 4-2 eindstand. De Truiense doelpunten waren van Bezus, Tomiyasu, Kamada en Boli. Zaterdag om 20.30 u. speelt STVV bij die andere revelatie van de kompetitie FC Antwerp. In de 200ste wedstrijd van Glenn Neven won SK Lommel van Tubeke met 1-0, een doelpunt van Glenn Claes in de 70ste minuut. SK Lommel maakt nu een dubbele verplaatsing naar OHL nl. op zaterdag om 20.30 en op dinsdag 4 december om 20.30 u. de inhaalwedstrijd.

Nieuws uit de Amateurafdelingen
In de eerste Amateurafdeling leed THES zijn eerste thuisnederlaag. Het verloor van Virton met 1-2. Zondag om 15 u. wordt gespeeld bij Eendracht Aalst. In de tweede Amateurafdeling B won Bocholt de derby bij Heur-Tongeren met 0-4 met o.m. twee doelpunten van Tongerenaar Bertjens. Sporting Hasselt-St. Niklaas en Hoogstraten-Hades eindigden op 0-0. City Pirates- Spouwen Mopertingen werd 2-2. Zaterdag om 20 u. wordt de Hasseltse derby Hades-Sporting gespeeld. In Kiewit worden alvast een extra tribune en twee buitententen met toog geplaatst. Verder zijn er nog om 20 u. Eisden-Hoogstraten en Cappellen-Heur Tongeren. Zondag om 14.30 u. volgt er nog Spouwen-Mopertingen Turnhout.

In de derde Amateurafdeling B eindigde Helson-Termien op 0-0. Pelt won van Nijlen met 5-1. Bilzerse Waltwilder-Zwarte Leeuw werd 4-4. Leopoldsburg verloor bij St. Lenaarts met 3-0 en Wellen bij leider Tienen met 1-0. Dit weekend krijgen we zaterdag om 19.30 u. de derby Leopoldsburg-Bilzerse Waltwilder. Verder zijn er om 20 u. Wellen-Betekom, Nijlen-Helson en RC Mechelen-Pelt. Zondag om 14.30 u. is er Tienen-Termien. 


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150