LimburgActueel.beFibricheck wint Limburgse Innovatie Award

Door Redactie - 22 november 2018 - 0000 - Wetenschap & Innovatie

Onlangs zette Voka - Kamer van Koophandel Limburg de meest innovatieve bedrijven van de provincie in de kijker. De jury koos drie laureaten die schitterden in hun categorie: ABN Cleanroom Technology, Fibricheck en Isola Belgium. De winnaar van de Limburgse Innovatie Award 2018 werd uiteindelijk Fibricheck na een stemronde in het publiek. “Onze provincie mag trots zijn op haar innovatieve bedrijven, want we hebben meer dan 40 sterke dossiers binnen gekregen", zegt bestuurder Johann Leten.

Fibricheck wint Limburgse Innovatie Award
Foto: VokaEen jury onder het voorzitterschap van Limburgs gouverneur Herman Reynders selecteerde drie laureaten die iedere in hun categorie het sterkst scoorden. Zij waren meteen ook genomineerd voor de Limburgse Innovatie-award.

In de categorie ‘Limburgse product-/ diensten innovatie’ was Isola Belgium de sterkste. “In een traditionele sector als de bouw is het niet vanzelfsprekend, maar Isola is er dankzij hun innovatiecultuur in geslaagd om een totaalpakket voor te stellen met unieke producten, diensten en bijhorende investeringen en tewerkstelling.”

Daarnaast was er ook een categorie ‘Limburgse procesinnovatie/industrie 4.0’. Hier onderscheidde ABN Cleanroom Technology zich van de rest. “Strategische samenwerkingen en innovatieve processen zorgen ervoor dat deze onderneming als pionier andere dienstverleningsmodellen gebruikt om een complex hoogtechnologisch product op een toegankelijke manier aan te bieden.“

De derde categorie zette de/het ‘Meest beloftevolle Limburgse gamechanger/ innovatief businessmodel 2018’ in de kijker. Dat werd de startup Fibricheck. “Een unieke app, waarmee ze de Amerikaanse FDA wisten te overtuigen en klaar zijn om door te breken als innovatieve trendsetter die de gezondheidssector drastisch zou kunnen veranderen”, argumenteerde de jury.

Het verschil maken
Het publiek van Zigzag 2028, dat voornamelijk bestond uit innovatie-professionals, mocht tot slot één winnaar kiezen uit de drie laureaten. Dat werd Fibricheck. De Hasseltse startup volgt daarmee Arkite op, de Genkse onderneming die vorig jaar de Innovatie Award won.

“In het kader van SALVO, Strategisch Actieplan Limburg tot de Vierde Orde, grijpen we met deze Innovatie Award ook de kans om iedereen te motiveren en te inspireren om met innovatie het verschil te maken. Onze laatste Toekomstindicator maakte duidelijk dat de indicator innovatie in onze provincie een sterke terugval kende in 2017. Niet helemaal onlogisch na het recordjaar 2016, maar we moeten blijven pleiten voor innovatie”, besluit Leten.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150