LimburgActueel.beAl 1.300 bestuurders onder invloed gevat in LRH

Door Redactie - 19 november 2018 - 3500 - Actueel

Sinds begin dit jaar heeft de politie Limburg Regio Hoofdstad al 1.300 bestuurders beboet die onder invloed van alcohol of drugs rondreden. Binnen Limburg ligt de pakkans voor een dronken bestuurder dan ook het hoogst in deze politiezone. “Rijden onder invloed is en blijft één van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. Als politiezone is het onze plicht om hier een prioriteit van te maken. Het niet doen zou gewoonweg onverantwoord zijn", aldus korpschef Philip Pirard. In de politiezone LRH was er bij alle verkeersongevallen in 2018 bij één op de tien gevallen alcohol in het spel.

Al 1.300 bestuurders onder invloed gevat in LRH
Foto: archiefbeeldEn dat de politie Limburg Regio Hoofdstad veel investeert in alcoholcontroles blijkt uit cijfers van minister Jan Jambon. Binnen Limburg heeft een dronken bestuurder in de zone LRH het meeste kans om tegen de lamp te lopen. Het aantal beboete bestuurders per 1.000 inwoners ligt in de zone immers het hoogst van alle Limburgse politiezones. “Vorig jaar deelden wij 6,4 boetes per 1.000 inwoners in onze zone uit", zegt Pirard.

De afgelopen jaren heeft de politiezone ook zwaar ingezet op het rijden onder invloed van drugs. “Enkele jaren geleden stelden wij vast dat dit een enorm probleem aan het worden was. Wij hebben hier dan ook onmiddellijk in ingespeeld en ons aantal controles drastisch opgetrokken.” Dat dit ook effectief nodig was blijkt uit de cijfers: dit jaar heeft de politiezone al 536 positieve speekseltesten afgenomen. Dat zijn er meer dan 200 meer dan in het 2017 (312).

“Onze ambitie is om de komende jaren de pakkans in onze zone nog verder te verhogen. Dit is een absolute noodzaak wanneer je als politiezone serieus wil inzetten op verkeersveiligheid,” besluit Pirard.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150