LimburgActueel.beDigitaal meldpunt voor everzwijnen in Peer

Door Redactie - 07 november 2018 - 3990 - Samenleving

De wilde zwijnen zijn in opmars. Feit is dat het wild zwijn een verrijking kan zijn voor de biodiversiteit. De omgeploegde weides, vraatschade, kans op overdracht van wildziektes naar varkens en het verhoogde risico op aanrijdingen vormen de keerzijde van de medaille. De Vlaamse Overheid riep faunabeheerzones in het leven als onderdeel van het beleid rond wildbeheer. De Stad Peer werkt samen met de Wildbeheereenheid De Korhaan om de populatie van everzwijnen onder controle te houden. Aangezien zij een uitgestrekt gebied monitoren, is een extra paar ogen altijd welkom.

Digitaal meldpunt voor everzwijnen in Peer
Foto: PixabayHeb je in Peer een everzwijn gespot of schade door everzwijnen vastgesteld? Je meldt het via het digitaal meldpunt voor everzwijnen van Stad Peer via www.peer.be/everzwijnen. Die melding gaat dan rechtstreeks naar Stad Peer en de Peerse WBE De Korhaan. Zo kunnen zij snel actie ondernemen om schade te voorkomen en te bestrijden.

In de toekomst beoogt de Stad Peer een samenwerking met de omliggende gemeenten en wildbeheereenheden. Jagers mogen enkel in hun eigen jachtgebied jagen. Als alle samenwerkende gemeenten een gelijkaardig meldpunt hebben, kan de melding onmiddellijk naar alle gemeenten en wildbeheereenheden gaan. Als een everzwijn dan de grens oversteekt, zijn de jagers van die gemeente al op de hoogte en kunnen ze kort op de bal spelen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150