LimburgActueel.beMeest succesvolle herfstvakantie ooit voor Genk

Door Redactie - 05 november 2018 - 3600 - Toerisme

Vandaag sluit Genk een drukke maar uiterst succesvolle herfstvakantie af. De zes grote publiekstrekkers Vurige Vijvers, Wondergrond, The World of Tim Burton, Cirq C-mine, Sint-Martinusstoet en Landjuweel brachten samen niet minder dan 56.500 bezoekers op de been. Lees er alles over bij LimburgActueel.

Meest succesvolle herfstvakantie ooit voor Genk
Foto: archiefbeeld"Dit was waarschijnlijk de meest drukke herfstvakantie ooit in Genk, wat betreft grote activiteiten en evenementen", weet schepen Lotte Trippaers. "Absolute topper was de tweede editie van Vurige Vijvers, die op drie in plaats van de eerst voorziene vier dagen alweer mocht rekenen op een enorm grote opkomst van meer dan 30.000 kijklustigen." De 40 feërieke installaties en acts konden bezoekers bekoren uit heel Limburg en ver daarbuiten. De twee gezellige horecadorpen waren een geslaagde samenwerking van en met de Genkse horeca.

Ook de Sint-Martinusstoet gisteren avond zorgde voor een sfeervol licht- en vuurspektakel in het stadscentrum en in het Molenvijverpark, met in totaal -ondanks de thuismatch van KRC Genk tegen Club Brugge- toch zo'n 5000 toeschouwers en deelnemers.

Dat wat betreft Genk-centrum, maar ook C-mine mag straks terugblikken op een bijzonder divers en succesvol programma. "Cirq C-mine was een schot in de roos, we verkochten zo'n 2000 tickets voor de betalende voorstellingen en ook de gratis activiteiten trokken veel volk", glundert schepen Nagels. Heel wat gezinnen combineerden overigens een circusvoorstelling met een bezoek aan de ondergrondse suikerspinfabriek van Wondergrond, dat ook volledig uitverkocht was met 8.500 tickets.

"Ook het Landjuweelfestival dat voor het eerst neerstreek in Genk, kon rekenen op een mooie opkomst van om en bij de 2000 theaterliefhebbers. Het festival toonde de meest opmerkelijke amateurtheatervoorstellingen van het afgelopen seizoen maar ook onze eigen voorstelling BALVOORAL was de moeite waard."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150