LimburgActueel.beSTVV herpakt zich tegen Zulte-Waregem

Door Rony Maes - 05 november 2018 - 3800 - Sport

STVV herpakte zich tegen Zulte-Waregem na een tegenvallende eerste helft. Het wist hierin een 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning. We vroegen een reactie aan Casper De Norre van STVV.

STVV herpakt zich tegen Zulte-Waregem
Foto: Eddy Vanschoonbeek

De zondagavondwedstrijd begon met 1 minuut stilte voor het overlijden van Rik Vanlessen. Een trouwe STVV partner, die als co-piloot in de Rally van de Condroz omkwam. Er waren 5.377 toeschouwers aanwezig. Die zagen Marc Brys na de nederlaag op Charleroi startten met De Norre en Ceballos voor Acolatse en De Sart. De bezoekers begonnen het best en het was tot in de 19de minuut wachten vooraleer Boli voor het eerste schot op doel zorgde. Zulte-Waregem scoorde op het halfuur via Bongonda op aangeven van De Pauw. Vlak voor rust scoorde Harbaoui de 0-2, maar dit doelpunt werd door scheidsrechter Boterberg afgekeurd op aangeven van de VAR omdat Harbaoui in de actie vooraf De Norre een elleboogstoot had gegeven. Hij kreeg hiervoor ook geel.

Sterke invallers zorgen voor zege
In de tweede helft kwam De Sart erin voor Endo. Botaka en De Norre gingen nu ook meer druk zetten en dit leidde na 3 minuten al voor een grote kans voor Boli, die hij onbegrijpelijk naast schoot. Op het uur kwam de beloning er wel toen De Sart Kamada afzonderde en deze voor 1-1 zorgde. Een kwartier voor tijd kreeg Harbaoui een tweede gele kaart en met 10 kregen de bezoekers het nu erg moeilijk. In de 85ste minuut viel dan ook de logische 1-2 via Acolatste op aangeven van een andere invaller Turay. Bij de bezoekers reageerde coach Dury achteraf ontstemd om in zijn ogen 4 discutabele beslissingen van de arbitrage. STVV is nu opnieuw binnen de Top 6 en speelt zaterdag om 20 u. de laatste wedstrijd van de heenronde in Eupen.

Gelijk spel voor KRC en SK 
KRC Genk kon na het voorbije zware drieluik zich niet echt doorzetten tegen de landskampioen. Er was wel een snelle voorsprong langs Ndongala, maar die kon niet vergroot worden. In de tweede helft bracht Schrijvers de Bruggelingen langszij. Met de 1-1 eindstand konden na afloop Clement en Leko zich verzoenen. Donderdag om 18.55 u. is er in de Luminus Arena de zware (Europese) opdracht tegen Besiktas en zondag om 20 u. volgt in kompetitieverband de verplaatsing naar Moeskroen. In 1 B speelde Lommel 1-1 in Union. Vrijdag om 20.30 u. komt Beerschot-Wilrijk naar de Gestelse Dijk.

THES te sterk, Sporting Hasselt periodekampioen
In de eerste klasse Amateurs ging THES dankzij 2 doelpunten van Oris met 0-2 winnen bij Lierse-Kempenzonen. Zaterdag om 19.30 u. speelt THES tegen het roemrijke RWDM, momenteel tweede achter de ongenaakbare Looienaars.

In de tweede klasse Amateurs B won Sporting Hasselt de eerste periodetitel na een 1-2 zege bij Bocholt. Bracké zorgde voor een 0-2 ruststand. Bertjens legde de 1-2 eindstand vast. Vrijdagavond won Patro Eisden van Spouwen-Mopertingen met 3-2. Hades en Heur-Tongeren speelden gelijk tegen respectievelijk Duffel (2-2) en Vosselaar (1-1).

Zaterdag om 20 u. speelt Sporting Hasselt tegen Cappellen. Verder zijn er zaterdag om 20 u. verplaatsingen voor Hades naar City Pirates en voor Heur-Tongeren naar Temse. Zondag om 14.30 u. volgen Duffel-Patro Eisden en Vosselaar-Bocholt. Hamme-Spouwen Mopertingen wordt om 15 u. gespeeld.

In de derde klasse Amateurs B won Bilzerse Waltwilder de derby bij Termien met 1-2. Wellen won in Leopoldsburg (2-3). Nederlagen waren er voor Helson (0-2) tegen Ternesse en Pelt (0-3) tegen Tienen, de eerste periodekampioen. Zaterdag om 19.30 zijn er Pelt-Helson, Bilzerse Waltwilder-Nijlen en Ternesse-Termien. Om 20 u. volgt Betekom-Leopoldsburg. Zondag om 15 u. wordt Wellen-Bornem gespeeld.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150