LimburgActueel.beSterk Bilzerse-Waltwilder toch onderuit

Door Rony Maes - 02 november 2018 - 3740 - Sport

Bilzerse-Waltwilder moest tegen de semi-profs van Lyra-Lierse zeker niet onderdoen, maar het gaf op cruciale momenten te gemakkelijk doelpunten weg zodat de bezoekers voor hun talrijke supporters nooit in de problemen kwamen en met 2-4 en een feestje nadien nog op de eerste periodetitel kunnen hopen. We vroegen reacties aan coach Eric Eurlings en Tom Lacroix van Bilzerse-Waltwilder.

Sterk Bilzerse-Waltwilder toch onderuit
Foto: Bilzerse-Waltwilder

Voor de stad Bilzen was de wedstrijd tussen Bilzerse-Waltwilder en Lyra-Lierse een risicowedstrijd. Vandaar gescheiden toegangen en ook 2 parkings. Lyra-Lierse is dan ook niet de eerste de beste ploeg. Ze noemen zich samen met Lierse-Kempenzonen de erfgenamen van het oude SK Lierse. Deze ploeg heeft bovendien in de 3de Amateurafdeling B bovendien al een kleine 1.000 abonnees. Voorzitter Johny Castermans was dan ook tevreden dat hij voor de woensdagavondwedstrijd een kleine 500 toeschouwers mocht verwelkomen. De thuisploeg was misschien wel wat tezeer onder de indruk van de grote bezoekende supportersschare want na amper 12 minuten was het al 0-2 (doelpunten van Dillien en Daal waarbij de verdediging van Bilzerse-Waltwilder niet de beste indruk naliet). De bezoekers lieten nadien de thuisploeg komen. Net voor rust kon Lacroix op aangeven van Heleven met een heerlijk schot milderen tot 1-2.

Te vlot doelpunten geslikt
In het begin van de tweede helft nam Bilzerse-Waltwilder het heft in handen, maar buiten een schot van El Ghoulbzouri nipt over en Lacroix in het zijnet, bleef gevaar uit. Op het uur werd een fout van Van Melick op Dillien bestraft met een vrije trap net buiten de 16. Jacobs schoot hem naast de muur binnen (1-3). De thuisploeg reageerde met een poging van Lacroix, die door doelman Maes en Cools gekeerd werden. Coach Eurlings bracht Ubachs en Zejnilovic in om het tij te keren. Dit leverde in de 85ste minuut succes op toen Zejnilovic op aangeven van Schoubs de verdiende 2-3 scoorde. Even was er hoop tot seconden later Flebus op aangeven van Van den Abeele al te gemakkelijk de 2-4 eindstand vastlegde. Lyra Lierse komt zo op een punt van leider Tienen. Bilzerse-Waltwilder blijft 12de met 9 punten en speelt zondag om 15 u. in Termien.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150