LimburgActueel.beHoogtechnologische podiumkunsten in Hasselt

Door Dominique Vreven - 01 november 2018 - 3500 - Cultuur

Het cultuurcentrum van Hasselt presenteert in november, samen met hun Euregionale partners Théâtre de Liège , de UHasselt-EDM/IMINDS en de PXL-MAD School of Arts, een groots project dat kunsten wil verbinden met nieuwe technologieën, digitale kunst en mediakunst. Blikvangers van het IMPACT-festival zijn de driedimensionale lichtveldervaring Aether en Wayne McGregor, één van 's werelds meest inventieve choreografen.

Hoogtechnologische podiumkunsten in Hasselt
Foto: Casper KosterVan 3 tot 7 november kan je in het cultuurcentrum van Hasselt de Belgische première meemaken van Aether. Electronica muzikant Max Cooper en design studio Architecture Social Club brengen een driedimensionale zintuigelijke ervaring rond licht, kleur en muziek. Deze installatie ging in première in New York en stond ook op Lumière London. Op 8 november is er de première van Dorian Gray, een mix van beeldend theater, opera en nieuwe technologie door theatergezelschap Ulrike Quade Compagny.

Op 15 november is er de Belgische première van Autobiography, een hyperkinetische dansvoorstelling van Compagny Wayne McGregor boordevol visuele vondsten, technologie en wetenschap. Verder kan je de expo van Limburger Patrick Ceyssens bezoeken die werkt rond beelddenken en de onderzoekstentoonstelling Frame waarin Hasselt en Bilbao mekaar vinden. Op 10 november brengt NTjong de Belgische première van de familievoorstelling Robotje en op 17 november laat Kevin Trappeniers ons met de voorstelling Ellipsis stilstaan bij onze menselijke aanwezigheid in een door technologie gedomineerde wereld.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150