LimburgActueel.beMoeizame zege van Sporting Hasselt tegen Heur-Tongeren

Door Rony Maes - 29 oktober 2018 - 3500 - Sport

Normaal gesproken zou de eerste in de stand vlot moeten winnen van de laatste. In de derby Sporting Hasselt-Heur Tongeren in de 2de Amateurklasse B was dit zeker niet het geval. Leider Sporting Hasselt won wel met het kleinste verschil, maar de bezoekers gaven hen een les in gretigheid en beleving. Na de 1-0 zege spraken we met Marten Verbeeck van Sporting Hasselt en doelman Bram Geenen van Heur-Tongeren.

Moeizame zege van Sporting Hasselt tegen Heur-Tongeren
Foto's: archiefbeeld, E.V.Schoonbeek

Bij Sporting Hasselt kon Rikie Broeckx niet rekenen op de geblesseerden Van Gerwen, Efekia, Ofori en de geschorste Carvalho. Bij Heur Tongeren miste de geschorste coach Sven Hoste Goyvaerts, Govoni, Geraerts en de geschorste Paulus. De aftrap werd gegeven door toekomstig burgemeester Steven Vandeput samen met Marie-Claire Vanecht, de weduwe van wijlen Willy Hox.

Sporting kwam na 10 minuten op voorsprong. Marten Verbeeck verraste met een vrije trap vanop 30 m. (1-0). Heur Tongeren dat al wekenlang in de hoek zit waar de klappen vallen ging echter niet in de hoek zitten en kreeg nadien voor de rust de betere kansen langs Weckx, Baur en Vanheeswijck, maar Swinnen toonde zijn klasse. Vlak voor rust viel Moussa bij Heur-Tongeren uit met een blessure.

Bocholt-Sporting wordt sleutelwedstrijd
In de tweede helft kreeg Sporting op tegenaanval wel de beste mogelijkheden, maar nu stootte Joosten 2 keren op een uitstekende Geenen. Bij Heur Tongeren toonden de invallers Jungschleger en Legenvre zich het gevaarlijkst. Door de zege heeft Sporting Hasselt nu 25 op 27 maar zal het toch tot zondag moeten wachten om zekerheid te hebben over de eerste periodetitel. Achtervolger Temse blijft immers op 2 punten. Bocholt haakt bovenaan af na een 2-1 nederlaag in Hoogstraten. Zondag om 14.30 u. speelt Bocholt tegen Sporting Hasselt. Iedere Bocholtenaar mag die wedstrijd gratis bijwonen. Spouwen-Mopertingen Hades werd 3-3 en Hamme-Patro Eisden 1-1. Vrijdagavond om 20.30 u wordt Patro Eisden-Spouwen Mopertingen gespeeld. Zondag om 15 u. zijn er nog Hades-Duffel en Heur Tongeren-Vosselaar.

STVV bedwingt Club Brugge, Genk wint net 
Voor 10.000 toeschouwers deelden STVV en Club Brugge de punten. De landskampioen maakte in de eerste helft een achterstand van Kamada ongedaan via een door de VAR toegekende strafschop omgezet door Hans Vanaken. Siebe Schrijvers zorgde nadien voor 1-2, maar in de slotfase kwamen de Kanaries nog langszij door een owngoal van Mats Rits (2-2).

KRC Genk leek in de slotfase nog voor een overwinning te kunnen gaan op Sclessin na een doelpunt van Samatta in de 84ste minuut, maar Luyindama maakte nog gelijk in blessuretijd (1-1).

Deze week is er een dubbele speeldag met dinsdag om 20.30 u. Charleroi-STVV en woensdag om 20.30 u. Antwerp-KRC Genk. Zaterdag om 18 u. volgt KRC Genk-Club Brugge en zondag om 20 u. STVV-Zulte Waregem. In 1 B verloor Lommel van Westerlo met 0-1. Woensdag speelt Lommel om 20.30 u. bij OHL en zondag om 16 u. bij Union.

THES wint opnieuw, derbyzege voor Waltwilder
In de eerste Amateurafdeling won THES van Rupel Boom met 2-0. Zaterdag om 20 u. volgt een verplaatsing naar Lierse Kempenzonen.

In de derde Amateurafdeling B won Bilzerse Waltwilder van Helson met 5-2. St. Lenaarts-Termien eindigde net als Houtvenne-Leopoldsburg op 1-1. Wellen won van Zwarte Leeuw met 2-1 en Wommelgem-Pelt eindigde op 3-0. Woensdag om 20.30 u. speelt Bilzerse Waltwilder de inhaalwedstrijd tegen Lyra-Lierse Berlaar. Zondag om 15 u. zijn er Termien-Bilzerse Waltwilder, Leopoldsburg Wellen, Pelt Tienen en Helson Wommelgem.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150