LimburgActueel.beLommel krijgt eerste zorgcampus van Vlaanderen

Door Redactie - 10 oktober 2018 - 3920 - Wetenschap & Innovatie

Lommel krijgt de allereerste zorgcampus van Vlaanderen. Artsen, apothekers, tandartsen, een revalidatiecentrum, zorgretailers, en tal van andere medische diensten worden in grote getallen onder één en hetzelfde dak samengebracht. In totaal gaat het om een oppervlakte van 5.000 vierkante meter, vergelijkbaar met de grootte van een voetbalveld. Het innovatieve bouwproject, genaamd Mudhoven, zal bovendien ook nog eens een 60-tal appartementen en stadswoningen tellen.

Lommel krijgt eerste zorgcampus van Vlaanderen
Foto's: KolmontDe Limburgse stad Lommel mag zich opmaken voor een opmerkelijke primeur. De Lommelaren krijgen binnenkort namelijk het meest uitgebreide zorgaanbod van Vlaanderen onder één dak. Het gaat om de bouw van een zorgcampus, die pal in het centrum van de stad komt te liggen. Het is de eerste in z’n soort en met zo’n 5.000 vierkante meter mag je uitgaan van een gigantische oppervlakte: bijna een voetbalveld groot. Het concept zal bovendien moduleerbaar zijn, wat betekent dat het zorg- en retailaanbod kan uitgebreid worden tot 6.000 vierkante meter, naargelang de noden.

Verschillende zorgverstrekkers zoals artsen, tandartsen, kinesisten, psychologen of diëtisten zullen hun praktijk in project Mudhoven kunnen opstarten. Net zoals je er ook heel wat 'zorg-retail' zal kunnen vinden, zoals een gespecialiseerde biowinkel, een brillenwinkel of een winkel voor steunzolen en loophulpmiddelen. Het voordeel van dit concept is dan ook dat alle zorgdiensten, in alle vormen en soorten, er in éénzelfde gebouw gevestigd zullen zitten. Zo kunnen ze nauw samenwerken en de patiënten dus op de meest optimale manier begeleiden.

Het project voorziet ook 1.000 vierkante meter extra expositieruimte, waar zorgverstrekker Medusa Care zes keer per jaar een gezondheidsbeurs zal organiseren over verschillende thema’s uit de zorgsector.

Verder zal er op de site ook een kindercrèche voorzien worden naast de kleuterschool in de Kloosterstraat. Het project omvat verder ook een gevarieerde mix aan eengezinswoningen, appartementen en studio’s, zowel gericht op jonge gezinnen met kinderen als op ouderen. Ten slotte is er ook nog een servicedienst die mensen zal bijstaan in het begeleid wonen.

Het publieke buitengedeelte zal over een groen park van 3.800 m2 beschikken, dat naast de speeltuin van de school zal liggen. In het park voorziet ontwikkelaar Kolmont trouwens ook een kinderspeeltuin. De hele site zal bereikbaar zijn via een doorsteek aan de Kloosterstraat en twee ingangen aan de Mudakkers. Drie overdekte ingangen zullen straks ook toegang geven tot de ondergrondse parking.

 


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150