LimburgActueel.beVijf Limburgse scholen ontvangen van minister Schauvliege

Door Redactie - 09 oktober 2018 - 0000 - Samenleving

Vrijdag 5 oktober heeft Vlaams minister Joke Schauvliege aan 18 Vlaamse MOS-scholen, waarvan vijf uit de provincie Limburg, de Groene Vlag van Eco-Schools overhandigd. Dat is een internationaal kwaliteitslabel voor duurzame scholen. Wereldwijd werden al 51.000 Groene Vlaggen uitgereikt aan scholen uit 67 landen. Om de Groene Vlag te kunnen behalen, moeten scholen voldoen aan zeven succesfactoren, die zijn afgesproken op internationaal niveau en gecoördineerd worden door de Foundation for Environmental Education (FEE).

Vijf Limburgse scholen ontvangen van minister Schauvliege
Foto: MOSMOS, een samenwerking van het Vlaams Departement Omgeving met de vijf Vlaamse provincies en de VGC, reserveert de Groene Vlag voor Vlaamse scholen die gedurende twee schooljaren rond het thema duurzaamheid aan de slag gaan. ECO-Schools werken op die manier ook aan de SDG’s of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen die de Verenigde Naties in 2015 bepaalde. Wereldwijd werken landen aan die doelstellingen om duurzaamheid een krachtige plek op de agenda te geven. ECO-Schools werken stap voor stap aan één of meerdere thema’s zoals bijvoorbeeld duurzame voeding, water, wereldburgerschap, enz. Ze leren dat die thema’s niet los staan van elkaar, maar elkaar beïnvloeden. Afval kan in het water belanden en zo bijvoorbeeld de ‘plastic soup’ op zee vergroten.

Vijf Limburgse (zie hieronder), zeven Oost-Vlaamse, één West-Vlaamse, twee Antwerpse, één Vlaams-Brabantse en twee Brusselse scholen mogen zich ambassadeur noemen op het vlak van duurzaamheid en ontvangen daarvoor dit jaar de Groene Vlag. De tien basis- en acht secundaire scholen zetten zich actief in om duurzaam denken en handelen centraal te stellen in het hele schoolleven (overzicht scholen onderaan). Het Eco-School label is twee jaar geldig. Een school kan daarna opnieuw het label behalen als de volledige procedure van twee schooljaren succesvol doorlopen wordt.

Freinetschool ’t Schommelbootje uit Alken (basisschool)
Provinciaal Instituut Lommel (PROVIL) (secundair onderwijs)
Provinciaal Instituut Lommel (PROVIL-ION individueel onderwijs) (buitengewoon beroeps secundair onderwijs)
Biotechnicum uit Bocholt (secundaire school)
GO! De Reinpad uit Genk (basisschool)


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150