LimburgActueel.beMoeilijke zege voor STVV

Door Redactie - 08 oktober 2018 - 3500 - Sport

Een avond die feestelijk begon met de voorstelling van de jeugdploegen van STVV eindigde met een hoogtepunt omdat in de slotfase het verschil kon gemaakt worden tegen een verrassend goed voetballend Moeskroen. We vroegen na afloop een reactie aan kapitein Jordan Botaka.

Moeilijke zege voor STVV
Foto: Eddy Vanschoonbeek

Met meer dan 6.000 toeschouwers was het Stayen opnieuw goed gevuld. Het bezoekers vak was met 20 supporters echter nauwelijks gevuld. Bij STVV werd de geschorste Ceballos vervangen door Kamada, die in de uren voordien vader was geworden van een zoontje. De Japanner begon voor het eerst in een kompetitiewedstrijd. Moeskroen verraste met goed voetbal en kreeg via Pierrot ook de eerste grote kans. Toch was het STVV dat in de 27ste minuut op voorsprong kwam. Kapitein Mohamed legde Boli neer, die door De Sart goed weggestuurd werd. Botaka zette de strafschop om (1-0). Toen Boya in de 39ste minuut een tweede keer geel kreeg leek STVV safe. Toch stond het 2 minuten later 1-1. Steppe kon eerst een schot van Dusenne afweren, maar op de rebound van Godeau was hij machteloos (1-1). Vlak voor rust kreeg De Norre nog de kans op 2-1. Hij schoot op Butez.

Sterke Steppe, straffe Boli

In de tweede helft hadden de Kanaries het knap lastig om hun overwicht in kansen om te zetten. Marc Brys probeerde het tij te keren met de inbreng van Legear en Endo. Ondertussen verhinderde Steppe een doelpoging van Van Durmen en was Botaka net op tijd op Pierrot het scoren te beletten. In de slotfase maakte STVV dan toch het verschil. In de 86ste minuut kon Boli een afgeweerde kopbal van Texeira binnenwerken (2-1) en in blessuretijd zorgde Kamada, na overtreding op hem, vanop de strafschopstip voor 3-1. Hierbij kreeg Dusenne ook een tweede gele kaart. STVV behaalt in zijn laatste 5 wedstrijden 13 punten en staat nu zesde.

KRC Genk aan de leiding

KRC Genk heeft de onverwachte nederlaag op Sarpsborg vlot verteerd. Het overklaste AA Gent met 1-5. Na een halfuur was het al 0-3 met doelpunten van Samatta, Paintsil (vervanger van Trossard), en Ndongala. De thuisploeg kon voor de rust milderen tot 1-3, maar verloor ook Dejaegere met 2 x geel. In de tweede helft dikte KRC aan tot 1-5 met doelpunten van Malinovskyi en Paintsil. Door de nederlaag van Club Brugge is Genk nu leider met 26 op 30 net voor de interland break. Volgend weekend komt de nationale ploeg in actie met op vrijdag om 20.45 u. België-Zwitserland voor de Nations League en op dinsdag 16 oktober om 20.45 u. België-Nederland (vriendschappelijk).

SK Lommel, THES en Sporting Hasselt blijven schitteren

In 1 B won Lommel met 3-1 van Roeselare, drie doelpunten van Rocha. Zaterdag om 17 u. trekt SK naar OHL, de verrassende rode lantaarn.

In de eerste klasse amateurs won THES met 1-0 van Luik. Battista zette na fout op Jeunen een strafschop om. Zaterdag om 19.30 u. speelt THES tegen Chatelet-Farciennes.

In de tweede klasse amateurs B behoudt Sporting Hasselt het maximum na een zege tegen Hamme. Simon Bracké scoorde vanaf de strafschopstip (1-0). Bocholt won met 4-0 van Duffel. Heur-Tongeren behaalde zijn eerste overwinning tegen City Pirates (2-1) en Patro Eisden won in Berchem met 1-3. Spouwen-Mopertingen speelde 0-0 bij Cappellen en Hades verloor in Sint Niklaas met 3-2.

Sporting Hasselt speelt zaterdag om 20 u. tegen Vosselaar en Patro Eisden tegen Sint Niklaas. Om 19.30 u. is er Turnhout-Heur Tongeren en om 20 u. City Pirates Bocholt. Zondag volgen nog Spouwen Mopertingen Berchem en Hamme Hades.

In de derde klasse amateurs B eindigde de derby Termien-Wellen op 1-1 en waren er ook gelijke spelen voor Leopoldsburg (3-3 bij Zwarte Leeuw) en Helson (2-2 tegen Betekom). Bilzerse Waltwilder verloor op zijn nieuw aangelegd kunstgrasveld van Tienen met 0-3 en Pelt van Lyra met 0-2. Zaterdag om 19.30 u. zijn er Bilzerse Waltwilder-Ternesse en Sint Lenaarts-Pelt. Om 20 u. volgen Wellen-Nijlen, Lyra-Helson en Betekom-Termien. Zondag om 15 u. wordt Tienen-Leopoldsburg gespeeld.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150