LimburgActueel.beOntdek aanbod van alle Vlaamse asielen op 1 website

Door Redactie - 04 oktober 2018 - 0000 - Actueel

Vlaams Ben Weyts lanceert op Werelddierendag www.adopteereendier.be. Deze nieuwe website geeft alle geïnteresseerden een overzicht van de dieren die in asielen wachten op een warme thuis. Weyts heeft 30.000 euro geïnvesteerd om alle erkende asielen in Vlaanderen toegang te geven tot hetzelfde platform. "In een asiel kan je een vriend voor het leven vinden", weet Weyts. "Dankzij deze website wordt de zoektocht makkelijker dan ooit."

Ontdek aanbod van alle Vlaamse asielen op 1 website
Foto: PixabayIn de 120 erkende dierenasielen in Vlaanderen wachten duizenden dieren op een nieuwe thuis. Minister Ben Weyts wil dat meer Vlamingen met een dierenwens de weg vinden naar het asiel. Dankzij een investering van 30.000 euro krijgen alle erkende asielen nu toegang tot hetzelfde online platform. Alle asielen kunnen op dit platform informatie invoegen over hun dieren, zodat er één handig overzicht ontstaat, waar alle geïnteresseerden in kunnen grasduinen.

De nieuwe website www.adopteereendier.be zal een overzicht bieden van de dieren die op dat moment in een asiel zitten, netjes geordend per provincie, per soort, per ras, per leeftijd, ... Het wordt zo eenvoudiger dan ooit om het gedroomde huisdier te vinden. Vlamingen met een dierenwens moeten niet meer fysiek naar een asiel of meerdere asielen gaan om zicht te krijgen op de dieren die op dat moment zitten te wachten op een warme thuis.

"Nu heeft niemand nog een excuus om de asielen over te slaan en meteen naar een dierenhandel te lopen", aldus Weyts. "De keuze voor de adoptie van een asieldier is een positieve keuze voor een dier met authenticiteit en persoonlijkheid. Mijn eigen kat en hond komen uit het asiel en daar hebben we nog geen moment spijt van gehad. Ik kan het dus iedereen aanbevelen."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150