LimburgActueel.beHades wint met kleinste verschil

Door Rony Maes - 02 oktober 2018 - 3500 - Sport

Hades-Berchem was een boeiende wedstrijd in de tweede Amateurafdeling waarin Hades Kiewit Hasselt het met 1-0 haalde; een mooi doelpunt van Bennassar. We vroegen reacties aan coach Peter Van Houdt en Omar Bennassar van Hades.

Hades wint met kleinste verschil
Foto: RC Hades

Een Hades op volle sterkte trad zaterdag aan tegen Berchem, dat niet alleen enkele sterkhouders moest missen, maar dat ook sedert het begin van het seizoen met stadionproblemen te maken heeft en vandaar al 4 keren op 5 op verplaatsing aantrad. De bezoekers begonnen wel het best zonder gevaarlijk te zijn. De eerste kansen waren voor thuisspelers Sögütcü en Gueroui. De 1-0 van Bennassar na 37 minuten was dan ook niet onlogisch. Het doelpunt mocht er ook zijn. Demulder stuurde de aanvaller mooi in het straatje en Omar wist Appels met een fraaie lobbal te verslaan. Vlak voor rust waren Hamdi en Audin op weg naar doel, maar Hamdi legde nog af in plaats van zelf de 1-1 te scoren. Nu zat Gijbels er goed tussen.

Hades blijft in top meedraaien
In de tweede helft nam Berchem wel initiatief, maar de Hades defensie week niet. In de 67ste minuut werden ze wel geholpen door de paal op een schot van Audin. In de slotfase was Bennassar nog dicht bij 2-0 maar nu lukte afwerken niet meer. Met 11 op 15 heeft Hades Kiewit alvast zijn start niet gemist. Nu volgt zaterdag een verplaatsing naar St. Niklaas.

Sporting Hasselt geeft gratis inkomtickets weg
Bovenaan in de reeks blijft Sporting Hasselt ongeslagen met 15 op 15. Het won in Hoogstraten met 0-2: twee doelpunten van Baysal. Tussendoor zag Bracké een strafschop gered. Zaterdag komt Hamme op bezoek. De inwoners van Kuringen of Stokrooie ontvangen voor die wedstrijd een gratis inkomticket als ze een mail sturen met naam en adres naar info@sportinghasselt.be . Patro Eisden won met 4-1 van Cappellen en Heur-Tongeren verloor met 3-0 in Duffel. Heur-Tongeren speelt zaterdag om 20 u. tegen City Pirates en Patro Eisden zondag in Berchem.

Meer Limburgs voetbalnieuws
In de Jupiler Pro league won KRC Genk vlot van Zulte Waregem met 4-0 met 3 doelpunten van Samatta. Held van de avond was Thomas Buffel. De supporters waren hun vroegere kapitein nog niet vergeten. Donderdag om 20 u. wordt Europees in Sarpsborg gespeeld en zondag om 20 u. is er Gent-Genk. STVV hield met 10, na rood voor Ceballos, stand in Anderlecht (0-0). Zaterdag om 20 u. komt Moeskroen op bezoek. In 1 B verloor SK Lommel de topper tegen KV Mechelen met 0-3. Zaterdag om 17 u. wacht SK Roeselare.

In de eerste Amateurafdeling blijft THES winnen, nu met 0-4 in Oudenaarde. Zaterdag om 19.30 u. komt Luik op bezoek. In de derde Amateurafdeling B eindigde Wellen-Helson op 3-3. 1-1 was de eindstand in St. Lenaarts Bilzerse Waltwilder. Leopoldsburg won van RC Mechelen met 2-1. Verder waren er nederlagen voor Termien (4-2 in Houtvenne), Pelt (3-1 in Betekom). Zaterdag om 19.30 u. zijn er Bilzerse Waltwilder-Tienen, Pelt-Lyra en Zwarte Leeuw-Leopoldsburg. Zondag krijgen we Termien-Wellen en Helson Betekom. 


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150