LimburgActueel.beBENE-League handbal dit weekend van start

Door Rony Maes - 14 september 2018 - 3500 - Sport

Dit weekend begint de handbalcompetitie in de BENE-League. Zes Belgische en zes Nederlandse teams nemen het, verspreid over 22 speeldagen, tegen elkaar op. De vier beste teams strijden tijdens de Final4 voor de oppergaai, de titel in de BENE-League. Vorig seizoen won Achilles Bocholt voor het tweede jaar deze internationale competitie.

BENE-League handbal dit weekend van start
Foto: RezaDe BENE-League is toe aan zijn twaalfde seizoen. Ook dit jaar strijden twaalf ploegen enkel en alleen voor de sportieve eer. Aan de BENE-League titel is geen vette prijzenpot verbonden en de kampioen mag niet deelnemen aan een Europese competitie. Wie zich voor de voorrondes van de Champions League wil plaatsen moet in eigen land de titel pakken. En toch wil elke deelnemende ploeg zo graag deze titel pakken.

Starten met derby
Net als vorig seizoen spelen zes Belgische ( Achilles Bocholt, Hubo Initia Hasselt, Handbal Tongeren, Sporting Nelo, Visé en Sasja) en zes Nederlandse teams de BENE-League. Dé grote verandering is dat er van elk land een rechtstreekse daler en stijger is. In België spelen de twee minst goed geklasseerde Belgische ploegen een minicompetitie van vijf wedstrijden tegen elkaar. Het team dat drie keer verliest zakt naar eerste nationale. In Nederland degradeert de zesde en laatste ploeg naar de eredivisie.

Dit weekend start de kompetitie voor de Limburgse ploegen met op zaterdag om 19.15 u.
Aalsmeer-Sporting Nelo en om 20.15 u. Achilles Bocholt-Handbal Tongeren en Hubo Initia Hasselt-Bevo.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139