LimburgActueel.beAirobot haalt 550.000 euro op voor efficientere drones

Door Redactie - 11 september 2018 - 3600 - Economie

Airobot, de Limburgse start-up die actief is in de dronesector en ontstaan is in de Corda INCubator, haalt in een eerste kapitaalronde 550.000 euro op. Dit bij de investeerders JK Invest, de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM en het istart-programma van imec. Dat extra geld moet dienen voor de verdere ontwikkeling en commercialisering van hun activiteiten. Airobot wil dronevluchten eenvoudig, veilig, nauwkeurig en betrouwbaar maken.

Airobot haalt 550.000 euro op voor efficientere drones
Foto: archiefbeeldAirobot werd in 2015 opgericht vanuit de overtuiging dat de dronesector veiliger moest en nood had aan betere ondersteuning. De twee managing partners van Airobot, Kristof Beenders en Jan Leyssens, zijn beide ingenieurs met een flinke dosis ervaring in de luchtvaartsector en gepassioneerd door alles wat met drones, technologie en luchtvaart te maken heeft.

In haar opstartfase werd Airobot ondersteund via het istart-programma van imec. Met deze eerste grote kapitaalronde komt er nu 550.000 euro beschikbaar om een versnelling hoger te schakelen. “Met hun kennis over drones, sensortechnologie en precisienavigatie hebben Kristof en Jan de nodige bouwstenen in handen om de juiste technologieën te combineren en hun klanten te ontzorgen met oplossingen op maat”, zegt Lieven De Jonge, Head of Smart Manufacturing LRM.

“We zijn blij om een veelbelovend bedrijf in een toekomstbepalende sector te kunnen ondersteunen met het nodige kapitaal. Bovendien verhuist Airobot binnenkort naar Campus Droneport, de bedrijvencampus die inspeelt op de snel veranderende luchtvaartsector. Droneport opent begin 2019 haar deuren en biedt haar bewoners niet alleen kantoren, maar ook een incubator voor start-ups, testfaciliteiten en toegang tot de dronecommunity.”

Centimeternauwkeurig
Het dronebedrijf spitst zich voornamelijk toe op landmeettoepassingen. Daarbij vliegt de drone volgens een vooraf gedefinieerde route om overlappende foto’s te nemen van het op te meten gebied. Dat genereert data voor onder andere centimeternauwkeurige orthofoto's, 3D-modellen en puntenwolken in hoge resolutie. Op basis daarvan worden dan onder andere volumeberekeningen en projectplannen gemaakt.

Met de middelen uit deze kapitaalronde zal Airobot binnenkort de commercialisatie van hun Z-mapper aanvatten, een robuuste drone die beelden maakt met precisiesensoren, langer dan dertig minuten in de lucht kan blijven en in vrijwel alle condities kan vliegen. Airobot werkt ook aan de verdere ontwikkeling van de A-mapper, een kleinere surveillancedrone die livebeelden maakt en gemakkelijk inzetbaar is voor snelle en kleinere opdrachten.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150