LimburgActueel.beVurige Vijvers komt (betalend) terug naar Molenvijverpark

Door Redactie - 11 september 2018 - 3600 - Toerisme

Na het succes van de eerste editie van Vurige Vijvers in Genk vorig jaar, organiseert de stad in de herfstvakantie opnieuw een vuur- en lichtparcours in het Molenvijverpark. De eerste editie lokte onvoorzien veel volk en daarom zet Genk dit jaar vooral in op kwaliteit en comfort voor elke bezoeker. Er komen nieuwe licht- en vuurinstallaties en een gecontroleerd reservatie- en ticketingsysteem om alles in goede banen te leiden. Kinderen tot en met 12 jaar betalen niets, bezoekers vanaf 13 jaar betalen 5 euro toegang. Vurige Vijvers vindt plaats van 30 oktober tot en met 2 november, telkens vanaf 18 uur.

Vurige Vijvers komt (betalend) terug naar Molenvijverpark
Foto: M.RasIn de herfstvakantie van 2017 bracht de eerste editie van Vurige Vijvers zo'n 80.000 bezoekers op de been. Dat zorgde voor een onvoorziene toestroom van bezoekers naar de stad. 30 procent van hen kwam uit Genk, de rest uit alle hoeken van het land. "Bij elk nieuw evenement hoop je natuurlijk dat er genoeg mensen komen, maar zo'n massa hadden we echt helemaal niet verwacht," zegt schepen Lotte Trippaers. "Het was een onvoorzien succes, en daarom we hebben het afgelopen jaar goed nagedacht hoe we Vurige Vijvers nog beter kunnen maken en elke bezoeker een fantastische ervaring kunnen bezorgen."

Vurige Vijvers komt dit jaar terug met hetzelfde basisrecept maar met een nieuwe invulling. Bezoekers mogen zich verwachten aan nog meer en nog grotere licht- en vuurinstallaties van nationale en internationale artiesten. "Ik kijk vooral uit naar de kleurrijke paddenstoelen, de lichtgevende lelies op het water en het grote bloemenveld. Naast het spektakel voorzien we ook een groter horecadorp met foodtrucks en gezellige chalets om iedereen een leuke avond te bezorgen", aldus de schepen.

Om alles praktisch vlekkeloos te laten verlopen, werkt de stad vanaf dit jaar met een beperkt aantal tickets voor de vier avonden. Elke avond bestaat uit twee tijdsblokken met een maximum aantal bezoekers, zodat iedereen met een ticket op zijn eigen tempo alles van het spektakel kan zien. Tickets kosten 5 euro voor bezoekers vanaf 13 jaar en zijn vanaf vrijdag 14 september om 10 uur beschikbaar op www.vurigevijvers.be. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis, maar ook voor hen moet je op voorhand tickets reserveren.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150