LimburgActueel.beTectum Group zamelt 15.000 euro in voor het goede doel

Door Redactie - 10 september 2018 - 3600 - Samenleving

Tectum Group organiseerde het afgelopen half jaar haar eigen 'warmste week'. In januari 2018 lanceerde Tectum Group een oproep om een goed doel voor te stellen. De medewerkers zonden meer dan 30 voorstellen in. Een jury van 'eigen huis' selecteerde 6 organisaties die het bedrijf nauw aan het hart liggen. Zij ontvingen dit weekend elk een cheque van 2.500 euro.

Tectum Group zamelt 15.000 euro in voor het goede doel
Foto: Tectum GroupRozerood, ten eerste, is een Limburgse lotgenotenvereniging voor mensen met kanker en hun naasten. Ann Op de Locht selecteerde dit doel en steunt op deze manier haar ex-collega die mee in de organisatie zit en zelf ook kanker overwon.

Vereniging ziekte van Hirschsprung zet zich vervolgens in om de kennis over de aangeboren darmziekte bij artsen te vergroten. Ciska Neels haar dochtertje heeft deze ziekte. Zij koos de organisatie en weet dus als geen ander dat ze de centjes goed kunnen gebruiken.

Ten terde steunt Bone4Kids onderzoek naar de zeldzame ziekte pseudoartrose. Lennert Schreurs stelde het goede doel voor. Zijn nichtje is de oprichtster van de organisatie en haar dochtertje leidt aan deze spierziekte.

De Waalse organisatie Bailou zet zich als vierde in voor personen met een mentale handicap. Stephan Winzen zond dit goed doel in.

Surplus zet zich dan weer in om het verblijf van kankerpatiënten zo aangenaam mogelijk te maken. Pieter Aerts selecteerde dit doel. Een klant van hem overwon vorig jaar kanker, mede dankzij de steun van deze organisatie.

Berrefonds ten slotte, steunt ouders die hun kindje tijdens of na de zwangerschap verloren hebben. Gezien de persoonlijke band die Kelly Smet opbouwde met deze organisatie reikte ze de cheque uit op haar trouwfeest.

Alle vestigingen zamelden op hun manier geld in om de organisaties te steunen. Ze organiseerden bijvoorbeeld een muziekquiz in Herstal, een spaghettiavond in Schoten, een voetbalpronostiek in Melle, een casinoavond in Genk, een broodjesverkoop in Rilland, een biertasting in Genk, ...


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150