LimburgActueel.be44ste doortocht vinzwemmen op het Albertkanaal

Door Rony Maes - 10 september 2018 - 3500 - Sport

Zondag waren in Godsheide aan het Albertkanaal enkele honderden toeschouwers getuige van de 44ste doortocht op het Albertkanaal, een wedstrijd tellend voor de Beker van België vinzwemmen.

44ste doortocht vinzwemmen op het Albertkanaal
Foto's: Joris VandaelNautilus Hasselt Vinzwemmen organiseert deze ‘Memorial Georges Duerinckx’ al voor de 44ste keer. Het is een criterium in het Albertkanaal over een afstand van 4 km dat gezwommen wordt met zwemvliezen of monovinnen. Bij een watertemperatuur van 21°C werd om 14 u. de start gegeven aan de Sluis van Godsheide. De zwemmers moesten daarna zwemmen tot voorbij de Tuikabelbrug en omkeren om na 4 km te finishen tegenover de windmolens. Dit jaar was er opnieuw een delegatie uit Duitsland en Nederland aanwezig.

Duerinckx wint voor de derde keer op rij
De overwinning ging naar Hasselaar Free Duerinckx. De zwemmer van de organiserende zwemclub Nautilus deed er 44 min. 27 sec. over. Hij won voor de derde keer op rij na een boeiende strijd met Kristof Hendrickx uit Zonhoven. De vinzwemmer-triatleet, dit jaar nu met monovin, bleef lang in de buurt van de winnaar maar begaf halfweg en eindigde uiteindelijk op 1 min. 17 sec.. Broer Niels Hendrickx eindigde als derde voor Sander Vandebon . Bij de dames won de Duitse Sandra Hässler in 50 min. 17 sec. voor de Zonhovens ; Dorien Baeten van Nautilus en Sharona Geleyns van de zwemclub LGM.

Emma Jordens bij de allerjongsten
Voorafgaand was er ook een wedstrijd over 1 km. Hier ging de overwinning naar de Duitse Daria Filimonova die over de afstand 11 min 38 sec. zwom. Michiel Vanherreweghe van Nautilus Hasselt Vinzwemmen eindigde als eerste Belg in 14 min. 46 sec. Sofie Vandebroek (14 min. 58 sec. ) werd eerste Belgische. Opmerkelijk was hier de 7de plaats voor Laura Vandebon, die zonder vinnen een tijd van 17 min. 20 sec. nodig had. Bij de min 14 jarigen eindigde Maïte Auwerx als eerste Belgische. De 100 meter bij de allerjongsten was in 1 min. 39 sec. een kolfje naar de hand van Emma Jordens voor El Pools.

De wedstrijd van zondag op het Schulensmeer gaat door de Blauwalgenplaag niet door.
De volgende wedstrijd ‘de beker van het Zilvermeer’ is op zondag 7 oktober in Mol vanaf 13.15 u
 


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150