LimburgActueel.beSterk Hades wint bij Heur-Tongeren

Door Rony Maes - 10 september 2018 - 3500 - Sport

Hades zat zaterdagavond bij Heur-Tongeren dankzij een vroeg doelpunt van Demulder meteen op rozen. De 0-2 van Voorjans vlak voor de rust werd de eindstand. In het begin van de tweede helft viel Michiel Goyvaerts bij de thuisploeg nog uit met een zware knieblessure. Reacties kregen we van coach Steve Hoste van Heur-Tongeren en Simen Demulder van Hades Hasselt.

Sterk Hades wint bij Heur-Tongeren
Foto: sociale media

Bij Heur-Tongeren ontbrak doelman Govoni. Bij Hades Hasselt kon coach Peter Van Houdt niet rekenen op de geschorste Elens. Voor 300 toeschouwers bracht Demulder, die door Bloemen mooi in de ruimte werd gestuurd, de bezoekers al na 3 minuten op voorsprong (0-1). De jonge doelman Geenen werd in de eerste minuten nog op de proef gesteld op pogingen van Demulder en Bloemen. Nadien kreeg Heur-Tongeren ook mogelijkheden via Baur, meer de aanwinst toonde zich niet trefzeker. Het slot van de eerste helft was opnieuw voor Hades met opnieuw grote kansen voor Claes en Demulder. Het doelpunt viel in de extra minuut. Voorjans kon vanop 20 meter Geenen verslaan (0-2).

Michiel Goyvaerts geblesseerd afgevoerd
De tweede helft was amper 5 minuten bezig toen Michiel Goyvaerts neerzeeg met allicht een ernstige knieblessure. Hij werd van het veld gedragen en later met de ambulance weggevoerd. Nadien was de wedstrijd gespeeld voor Heur-Tongeren. Invaller Vanderhoven was wel nog dicht bij de aansluitingstreffer. Zijn kopbal werd met moeite door Gijbels gered. Nadien kreeg Hades nog kansen voor een grotere voorsprong met een ver schot van Wang, een kopbal van Claes, een schot van Bloemen op de lat en een mogelijkheid van invaller Bennassar, maar het bleef bij een verdiende 0-2. De winnende coach Peter Van Houdt merkte dan ook terecht op dat het enige minpunt was dat in de tweede helft nagelaten werd om af te werken.

Twee derby’s op zaterdagavond
Beide ploegen spelen zaterdag een derby. Hades om 19.30 u. tegen Bocholt en Heur-Tongeren om 20 u. bij Patro Eisden. Leider Bocholt won van St Niklaas met doelpunten van Didden en Bertjens (2-1) en Patro Eisen verloor in Temse met 1-0. Nog in de 2de amateurafdeling B verloor Spouwen-Mopertingen in Vosselaar (2-1). Sporting Hasselt won met 2-0 (doelpunten van Boiten en Carvalho) en blijft samen met Bocholt leider. Zaterdag om 20 u. spelen Sporting Hasselt bij City Pirates en Spouwen-Mopertingen zondag thuis tegen Temse.

Lommel blijft ongeslagen
In de eerste amateurafdeling blijft SK Lommel ook na vijf speeldagen ongeslagen. Tegen OHL werd het 1-1. Zondag om 16 u speelt SK Lommel een vroege topper op Westerlo. In 3de amateurafdeling B won Helson de derby tegen Leopoldsburg met 5-1. Bilzerse Waltwilder Wellen eindigde op 1-1. Verder werd Termien-Zwarte Leeuw 2-2 en Pelt-Bornem 0-2. Zaterdag om 18 u. is er Houtvenne-Pelt, om 19.30 u Leopoldsburg-Termien en om 20 u. Wellen-Ternesse. Zondag om 15 u. volgt nog Bornem-Helson.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150