LimburgActueel.beSchots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!

Door Kris Pattyn - 09 september 2018 - 3740 - Actueel

Dit weekend was het kasteel van Alden Biesen opnieuw het decor voor een schots evenement met klassieke ingrediënten. Pipebands die strijden om de titel, Highland dancing en stoere Highland games. Het viel duidelijk in de smaak van het talrijk opgekomen publiek.

Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!De Chieftain werd dit jaar net over de grens gezocht en gevonden. Nederlands Limburg gouverneur, Theo Bovens vergeleek in zijn toespraak de Limburgse gezelligheid met de schotse. En dat is volgens de gouverneur het ideale recept voor een geslaagd Schots Weekend. Hij verwees ook naar de honderden vrijwilligers die dit evenement tot leven brengen. In deze tijden van gehaastheid geen evidentie.

Scots Guards

De berenmutsen en de rode jassen van de Scots Guards blijven mensen betoveren. Iedere keer als de muziekkapel op stap ging konden ze rekenen op een ruim applaudisserend publiek. Ze sloten hun verblijf op het vasteland af met een gesmaakt zittend concert. De Drum Major die dit weekend de muziekkapel in de pas liet marcheren, heeft momenteel binnen het Britse leger de hoogste senioriteit, wat resulteert in het duurste uniform van Engeland. Alles wat je ziet is echt goud en als het korps op verplaatsing speelt wordt het extra verzekerd.

Minigames

De Highland Games kregen deze editie voor de eerste keer er een jonger broertje er bij. De klassieke opdrachten zoals gewicht dragen, paal werpen en een ton omhoog houden werd van een op kinderen aangepaste versie voorzien. Het was leuk om zien hoe kinderen het beste van zichzelf gaven, net als de volwassen teams. In de marge trok ook het folkfestival behoorlijk wat liefhebbers naar de weide en werd er tot in de late uurtjes gedanst.Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150