LimburgActueel.beHandbal Tongeren en Datovoc werken samen

Door Rony Maes - 07 september 2018 - 3700 - Sport

Handbalclub Tongeren en damesvolleybalclub Datovoc Tongeren stelden onlangs hun eerste ploegen voor in de BMW-showroom van DAVO Tongeren. We vroegen aan voorzitter Luc Tack van Handbal Tongeren naar de reden van de samenwerking in het kader van Topsport Tongeren.

Handbal Tongeren en Datovoc werken samen
Foto: Michael Meers (MM Content).

Gezamenlijk schrijven beide clubs bijna één eeuw Tongerse sportgeschiedenis. Ze behaalden samen 16 landstitels, sleepten 14 Bekers van België in de wacht, maakten ze op internationaal gebied hun naam en zijn uit het Belgische sportgebeuren al lang niet meer weg te denken. Niet enkel in hun respectievelijke sporten maar ook in Tongeren zijn deze topsportclubs een vaste waarde geworden met meer dan 450 leden en 25 ploegen in de gewestelijke, provinciale en nationale competitie. Er was dan ook heel wat belangstelling voor dit initiatief.

Beide ploegen toonden ambitie in hun discipline en zowel An Moors, kapitein van Datovoc, als Julien Devisch van handbal Tongeren ambiëren de Top 4. De coaches konden deze ambities alleen maar bevestigen. Voorzitter Luc Tack van handbal Tongeren lichtte het initiatief toe. Beide clubs delen niet alleen dezelfde sporthal, maar hun DNA wordt ook bepaald door dezelfde waarden en normen. Met de samenwerking hopen Datovoc en Handbal Tongeren ook nieuwe sponsors aan te trekken.

Afhaken hoofdsponsor
Voor de handbal zal dit nodig zijn. Want Handbal Tongeren verloor in mei verzekeringen Callant als hoofdsponsor ondanks een toezegging voor 3 jaar. Vermits de contracten toen al getekend waren was dit een zware pil. Toch blijft de voorzitter ambitieus en hoopt hij vanaf dit seizoen opnieuw aan te knopen met successen na een minder seizoen, het eerste van deze eeuw. Dit moet lukken met vooral een sterke buitenlandse inbreng. De eerste wedstrijd voor de BENE-League is op zaterdag 15 september om 20.15 u. in Bocholt. Een week later is de eerste thuiswedstrijd tegen Hurry up om 20.15 u.

Tevreden burgemeester Dewael
Het slotwoord was voor burgemeester Dewael, die zich getuige voelde van een huwelijk wat zeldzaam is in de sport. Beide ploegen delen de merknaam Tongeren en dat kadert in de City marketing waar de stad heel wat belang aan hecht. Topsport is volgens hem nodig want jongeren kijken op naar idolen. Wat hij ook mooi vindt bij de 2 clubs is dat ze oudere spelers hun ervaring leren delen met de jeugd.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150