LimburgActueel.beUnieke Europese projectsubsidie voor CC Hasselt

Door Dominique Vreven - 07 september 2018 - 3500 - Cultuur

Het cultuurcentrum van Hasselt heeft twee Europese projectfondsen binnengehaald om haar werking naar jongeren en teenagers meer kracht bij te zetten. Het is een bevestiging en versterking van de internationale werking en ambitie van het centrum om anders met jongeren om te gaan, podiumkansen te geven aan jonge kunstenaars en een heus jongerenfestival te lanceren.

Unieke Europese projectsubsidie voor CC Hasselt
Foto: CCHaDankzij de Europese steun, zal met het project PUSH + het cultuurcentrum van Hasselt 45 kunstenaars, waaronder 15 Belgen, met elkaar in dialoog en reflectie kunnen laten gaan en creaties tot stand laten brengen op 6 verschillende internationale festivals. Met het ander project T.E.E.N. wil het centrum via het Krokusfestival de teenagers bereiken om meer te participeren aan en te reflecteren over podiumkunsten.

De werking wordt mee ondersteund door een Brits onderzoekscentrum en door een Spaanse organisatie die enkel met/voor leraars onderzoek verricht naar culturele participatie. Het is de uitdrukkelijke bedoeling dat ccha enkel facilitator is en dat de teenagers zelf de kern van de werking worden en finaal curator van een eigen festival.

“Het is vrij uitzonderlijk dat een cultuurcentrum zulk een eer te beurt valt en meteen europese subsidies binnenhaalt”, stelt directeur Gerhard Verfaillie. “We zijn dan ook erg trots en onze ploeg is er klaar voor om die europese dimensie in te vullen."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150