LimburgActueel.bePXL-talenten Jongen en Aerts ontwikkelen groentereep

Door Redactie - 03 september 2018 - 3500 - Wetenschap & Innovatie

Er zit iets minder suiker en vet in onze voeding dan een paar jaar geleden, zo liet Fevia eind augustus weten. En toch zijn we er nog lang niet, vindt Jordy Jongen:. "Vooral op het vlak van gezonde, hartige tussendoortjes blijft het bestaande aanbod erg mager. Het is in dat marktsegment dat we met VerdureBar binnenkort onze naam willen maken: een hartige groentereep met een mix van verse zoete aardappel, gedroogde tomaten, paprika's, pepers en kruiden die je een nieuwe smaaksensatie geeft en je tegelijkertijd een gezonder alternatief biedt."

PXL-talenten Jongen en Aerts ontwikkelen groentereep
Foto: PXL"We hebben drie smaken - Italian, Dutch en Oriental Taste - en zijn al behoorlijk ver in onze productontwikkeling, inclusief de meest geschikte verpakking. We zijn nu volop bezig met partners om het product op de markt te krijgen."

Hoe komen twee jonge kerels op het idee om zo'n gezondere groentereep te ontwikkelen? "Binnen onze PXL-opleiding biotechnologie volgden we allebei de specialisatie voedingsmiddelentechnologie. Daar kregen we binnen een projectvak de kans om een nieuw, innovatief, gezond en duurzaam voedingsproduct te ontwikkelen en dat werd de VerdureBar", vertelt Michiel Aerts. Die trok de aandacht tijdens EcoTrophelia - een wedstrijd rond voedingsinnovatie - en van het een kwam het ander. "We zijn er als het ware ingerold. Nadat we allebei ons diploma hadden behaald, bleef de goesting om het product verder te verfijnen en op de markt te brengen. Wat ook helpt, is dat we allebei onmiddellijk na onze studies aan de slag konden als kwaliteitsmedewerker in de voedingsindustrie; alles wat we daar dagelijks leren rond voedselveiligheid en kwaliteitsstandaarden nemen we mee in onze beslissingen rond VerdureBar."

Bij Hogeschool PXL zijn ze uiteraard zeer opgetogen met de realisaties van hun oud-studenten. "Jordy en Michiel zijn prima productontwikkelaars en dat heb je in de voedingsbranche nodig. De zaken die ze nu aan het uitwerken zijn, tonen ook aan hoe ongelooflijk boeiend en veelzijdig die branche is: het gaat niet alleen om smaken, maar evengoed om technologie, voedselveiligheid, wetgeving, kwaliteitsbeleid, verpakking, etikettering, noem maar op. Ik heb alle vertrouwen in hun VerdureBar en vind 'm zelf alvast superlekker", aldus PXL-lector voedingtechnologie Nadia Reweghs.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150