LimburgActueel.beSTVV boekt eerste overwinning

Door Rony Maes - 03 september 2018 - 3800 - Sport

Dankzij een strafschop omgezet door Botaka behaalde STVV tegen KV Oostende zijn eerste kompetitiezege. De wedstrijd kreeg geen schoonheidsprijs, maar in een betere tweede helft dwong STVV terecht de overwinning af. We vroegen reacties aan Casper De Norre van STVV en Laurens De Bock van KVO.

STVV boekt eerste overwinning
Foto: Eddy Vanschoonbeek

Bij Oostende mocht de recent van Leeds aangeworven De Bock debuteren en bij STVV verving Turay de geblesseerde Ceballos. Goed 5.000 toeschouwers woonden de wedstrijd bij en ze zullen zich dit in de eerste helft beklaagd hebben. Brys greep in aan de rust en verving Turay door Sankhon. Verder vroeg hij ook meer druk te zetten. Dit lukte onder impuls van Bezus en plots kwamen de kansen. Zo ging een kopbal van Texeira nipt naast en kopte Boli op aangeven van Texeira een unieke kans nog over.

Botaka zet strafschop om
In de 73ste minuut bereikte Bezus De Norre voor doel. Zijn schot kon maar net gepareerd worden door Ondoa. De daar op volgende hoekschop leverde een strafschop op toen Boli werd neergelegd door Bjelica. Kapitein Botaka zette hem om (1-0 in de 75ste minuut). Nadien bracht Vandendriessche Oostende nog dichtbij de 1-1, maar zijn voorzet werd door iedereen gemist. Al bij al hielden de Kanaries nadien goed stand en konden na afloop feesten om hun eerste overwinning. De volgende wedstrijd is voor STVV op zondag 16 september om 20 u. bij AA Gent.

Interlandbreak komt Genk goed uit
In Kortrijk volstonden doelpunten van Malinovskyi, Aidoo en Trossard en zelfs een geredde strafschop van Samatta (de derde gemiste strafschop op rij) niet voor KRC Genk om te winnen. Mboyo (2X) en Ouali zorgden voor de lokale treffers. Na de Europese plaatsing en een knappe reeks in de kompetitie van 4 overwinningen en 2 gelijke spelen komt er nu een interlandbreak (vrijdag vriendschappelijk Schotland-België en dinsdag 11 september voor de UEFA Nations league IJsland België). Genk speelt zijn volgende wedstrijd daarom pas thuis op zaterdag 15 september om 20.30 u.

SK Lommel blijft leider, THES wint eerste wedstrijd
In 1 B liep Lommel in Roeselare 0-2 uit (2 X Rocha), maar na rood voor Bitsindou kon de thuisploeg nog terugkeren tot 2-2. Lommel blijft leider en speelt zaterdag om 17 u. tegen OHL. In de eerste klasse Amateurs won debutant THES van Geel met 2-1. Stefani en Oris maakten de doelpunten. De volgende wedstrijd is zaterdag om 20 u. Heis-Thes. In de derde Amateurafdeling B won Leopoldsburg de derby tegen Pelt (4-0). Verder eindigde Termien-RC Mechelen op 2-0. Gelijke spelen waren er voor Wellen (thuis 3-3 tegen St. Lenaarts), Bilzerse Waltwilder (2-2 bij Houtvenne, 2 strafschopdoelpunten van Lacroix) en Helson (1-1 bij Zwarte Leeuw). Zaterdag om 19.30 wordt de derby Helson-Leopoldsburg gespeeld en zondag is er ook nog Bilzerse Waltwilder-Wellen. Verder zijn er nog zaterdag om 19.30 u. Pelt-Bornem en zondag Termien – Zwarte Leeuw.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150