LimburgActueel.be



Spectaculaire derby KRC Genk-STVV eindigt op 1-1

Door Rony Maes - 07 augustus 2018 - 3600 - Sport

Ondanks de hoge temperaturen en de volle vakantieperiode wist de Limburgse derby toch bijna 18.000 toeschouwers naar de Luminus Arena te lokken. Zij zagen een aangename wedstrijd met veel kansen voor KRC Genk maar slechts 1 doelpunt. Voor de bezoekers scoorde debutant Wataru Endo zodat de einduitslag 1-1 werd. We vroegen Leandro Trossard van Genk en Casper De Norre van STVV om een reactie.

Spectaculaire derby KRC Genk-STVV eindigt op 1-1
Foto: R.Maes





De supporters van Genk verrasten met een reuze Tifo met de slogan ‘Racing Genk, 30 jaar de trots van Limburg’. Coach Philippe Clement verraste niet met zijn opstelling. Hij behield het vertrouwen in de succesrijke formatie, die Lokeren met 0-4 versloeg. Bij STVV startte Marc Brys met een 4-4-2 met Legear en Asamoah in de ploeg. Alle spelers moesten vooral verdedigend denken.

Het was dan ook logisch dat de thuisploeg de betere kansen kreeg via Pozuello, Trossard en Malinovskyi. Steppe en de lat verhinderden een doelpunt. STVV kon twee keren dreigen langs Botaka en Boli.

KRC Genk kan voorsprong niet vasthouden
In de tweede helft begon KRC Genk furieus met na 5 minuten al een goed schot van Pozuello op de lat. Het verdiende doelpunt viel in de 68ste minuut toen Malinovskyi een vrije trap vanop 30 m. keihard binnentrapte (1-0). De vreugde was echter van korte duur, want amper enkele minuten later zorgde debutant en invaller Endo op aangeven van Boli voor de gelijkmaker (1-1). De thuisploeg kreeg nadien nog mogelijkheden langs Malinovskyi, invaller Gano en Maehle, maar opnieuw stonden Steppe en het doelhout in de weg. De laatste mogelijkheid was voor STVV: De Norre schoot evenwel voorlangs.

Europese opdracht tegen Lech Poznan
Deze week wacht KRC Genk donderdag om 20 u. een volgende Europese voorrondewedstrijd tegen het Poolse Lech Poznan. Hier rekenen coach Clement en de spelers opnieuw op de supporters, die in de derby hun team opnieuw enthousiast steunden. Daarom is de toegang ook gratis voor abonnees. De ticketprijzen zijn als volgt: Volwassenen: 15 euro, jongeren (-16 jaar): 10 euro. Bij Europese wedstrijden zijn staanplaatsen niet toegelaten. Omwille van de lopende abonnementenverkoop start de losse ticketverkoop voor deze wedstrijd vanaf woensdag, online en in de ticketshop. De loketten gaan op wedstrijddag open om 18u00.

In kompetitieverband is er zondag om 14u30 is de verplaatsing naar KV Oostende. STVV speelt zaterdag om 20u00 tegen Lokeren.

Lommel start met winst in 1 B
Vrijdagavond is SK Lommel het nieuwe seizoen in 1B gestart met een thuisoverwinning tegen Union. Sam Valcke zorgde diep in de eerste helft na een stilstaande fase voor het enige doelpunt van de wedstrijd (1-0).


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150