LimburgActueel.beSTVV start met valse noot

Door Rony Maes - 30 juli 2018 - 3800 - Sport

Gesteund door de fans van de harde kern met een fantastische tifo ‘Brigada Hesbania is klaar voor een nieuw hoofdstuk 'Time for a new chapter!', speelde STVV zaterdag zijn eerste competitiewedstrijd tegen promovendus Cercle Brugge. De wedstrijd zonder veel kansen eindigde terecht op 0-0. We vroegen reacties aan de kapiteins Jordan Botaka van STVV en Benjamin Lambot van Cercle Brugge.

STVV start met valse noot
Foto: Eddy Vanschoonbeek

Ruim 5.000 toeschouwers waren op Stayen voor de wedstrijd tegen Cercle Brugge. De thuisploeg startte, zoals aangekondigd door coach Marc Brys, met Botaka als kapitein. De Nederlander startte op de rechtsachter. Verder mocht Ceballos na lang blessureleed opnieuw aantreden. Bij Cercle miste men Cardona. Daardoor speelde Bruno naast Tormin vooraan. De thuisploeg startte enthousiast met meteen kansen voor Ceballos en Boli (onbegrijpelijk naast). Nadien was het wachten tot het laatste kwartier en STVV had toen het geluk te kunnen rekenen op een attente Steppe om pogingen van Hoggas en Tormin af te weren. Vlak voor de rust redde Nardi aan de overkant een schot van De Bruyn.

Derby in Genk
In de tweede helft was Cercle aanvankelijk de meest drukkende ploeg en STVV had geen antwoord op een tegenstander die duidelijk voor de nul was gekomen. De beste kans was in de 70ste minuut voor Tormin. Voor het betere werk van STVV was het wachten tot in de slotfase. De inbreng van Legear voor De Bruyn en Acolatse voor Ceballos zal daar niet vreemd aan geweest zijn. Het bleef evenwel 0-0 en daar waren vooral de bezoekers blij mee. Volgende zondag om 18 u. wacht STVV de derby bij KRC Genk dat Lokeren vlot met 0-4 versloeg. De doelpunten waren van Pozuelo, Malinovskyi, Ndongala en Trossard.

Nieuwe Kanarie
STVV versterkte zich ondertussen met maar Ibrahima Sory Sankhon, een 22-jarige Guinese international. De 1m77 grote middenvelder - een specialist vrije trappen- komt over van Horaya AC, een topclub uit zijn thuisland. Hier was hij tevens aanvoerder. Afgelopen seizoen speelde hij 7 wedstrijden in de Afrikaanse Champions League, waarin hij goed was voor 1 assist. Hij won alles wat er te winnen viel op het hoogste niveau in zijn thuisland en zet nu via STVV zijn eerste stappen in een Europees avontuur. Hij debuteerde in de nationale ploeg van Guinee op 19-jarige leeftijd. Ondertussen verzamelde hij al 27 caps en kwam hij 6 keer tot scoren. Momenteel is de Belgische trainer Paul Put er bondscoach.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150